iPon Hírek

AMD: alacsony negyedik negyedéves bevétel

Dátum | 2009. 04. 02.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

Az elmúlt év negyedik negyedévében az AMD a processzor világpiac teljes bevételeinek mindössze a tizedét tudhatta magáénak - áll az iSuppli legfrissebb elemzéseiben. A dolgok állása szerint az AMD tavaly bevételeit tekintve veszített részesedéséből, míg az Intel minden egyes negyedévet egy építőkockának használt fel, amelyek segítségével fokozatosan tovább növelte piaci részesedését.

Ahhoz, hogy a helyzet tiszta legyen, az iSuppli szakemberei készítettek néhány diagramot a piaci részesedések alakulásával kapcsolatban. Az alábbi ábrákon a teljes mikroprocesszor piac bevételei szerepelnek, azaz nem csak az x86-os piac bevételeiből tevődik össze a kép.

Negyedéves részesedések.
Éves eredmények.
Az iSuppli szakértői szerint az Intel sikerét részben a rendkívül népszerű és jól fogyó Atom processzornak köszönheti, ami egy érdekes megfigyelés, ugyanis az Atom egységek egyáltalán nem drága processzorok, ám ha tekintélyes mennyiség fogy belőlük, akkor kétségtelenül bele tudnak szólni a bevételek alakulásába. Az Intel egy korábbi közleményében azt állította, hogy az Atom processzorokból és a hozzájuk tartozó lapkakészletekből a negyedik negyedév folyamán mindössze 300 millió dollár bevétel volt, ami a 8,2 milliárdos negyedéves teljes bevételhez képest elenyésző összeg. Az iSuppli szerint az Intelt főként inkább az segítette, hogy a vállalat asztali-, notebook- és szerverpiacon jelenlévő termékei iránt továbbra is nagy a kereslet, ez pedig többek között a termékcsoportok jó hírének is köszönhető.

Hogy az AMD számára mit hozhat a jövő? Az elemzők szerint a cég jobb pozícióba kerülhet idén, mint a tavalyi évben. Ez az állítás a Phenom II-es processzorok népszerűségét látva megállja a helyét: néhány napja az alaplapgyártók is azt hangoztatják, hogy a vállalat ebben a negyedévben 30%-os részesedésre tehet szert a processzorpiacon.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

6. Svindler
2009.04.02. 12:38
VISSZA A HÍRHEZ
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. d311c
2009.04.02. 12:43
"Az iSuppli szerint az Intelt főként inkább az segítette, hogy a vállalat asztali-, notebook- és szerverpiacon jelenlévő termékei iránt továbbra is nagy a kereslet, ez pedig többek között a termékcsoportok jó hírének is köszönhető."

Na meg a magas áraknak.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. hcsa
2009.04.02. 17:53
Az AMD helyében ráfeküdtem volna az "Atom" vonalra - ezen a teljesítmény és fogyasztási szinten tudtak volna versenyképes egy vagy kétmagos cpu-t gyártani, illetve a HD3200/SB700 kisebb átalakítással, esetleg egy chipbe tokozással, itt is lemosták volna az Intel 945-ösöket. És persze mindezt nem a puszta árbevétel miatt, mert az ugye nem túl sok, de ha a vásárlókban az marad meg, hogy itt az AMD a jobb...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Joachim21
2009.04.02. 19:44
Amilyen az amd cpu-k fogyasztása, az atom vonalon is meg lettek volna lőve!

Az meg h magas az áruk, csak ott érvényes, ahol nincs verseny, naggyából kijön az, hogy azonos pénzért, azonos teljesítményt kapsz most mainstream szegmensben, meg alatta, szóval a magas árakra fogni az Intel nagy bevételeit elég eerős csúsztatás!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Azrael
2009.04.02. 21:38
"Amilyen az amd cpu-k fogyasztása, az atom vonalon is meg lettek volna lőve!"

Ezek szerint ne olvastad a régi cikket az Athlon 64 X2 2000+-ról, ami lényegében egy 1GHz-re beállított proci 8W fogyasztással
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Nurba
2009.04.02. 23:38
Igaz...és az 1GHz Athlon64 jól elfenekelte az 1,6-os Atomot
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!