iPon Hírek

AMD: az AM3 mégis kompatibilis az AM2+-szal?

Dátum | 2008. 07. 03.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

A tegnapi nap folyamán egy meglehetősen furcsa, az eddigi értesüléseknek teljes mértékben ellentmondó híresztelés jelent meg, amely szerint az AMD soron következő 45 nm-es processzorai Socket AM2+-os és Socket AM3-as tokozással egyaránt elérhetőek lesznek. A források arról számoltak be, hogy az AM2+-os tokozással érkező egységek DDR2-es, míg az AM3-as változatok DDR3-as memóriatámogatással jelennek meg.

A weboldal nem sokkal később korrigálta értesüléseit és már azzal az információval jelentkezett, hogy a 45nm-es, Socket AM3-as processzorok visszafelé kompatibilisek lesznek az AM2+-os tokozással is. Ezt az értesülést már elég sokszor hallhattuk, de igazságtartalma egyelőre erősen megkérdőjelezhető. Az biztos, hogy ha igaz a feltevés, akkor a felhasználók járnak jól, ugyanis 45 nm-es Phenom processzor vásárlásakor nyugodtan használhatják tovább a meglévő Socket Am2+-os alaplapot, amelybe DDR2-es memóriák passzolnak. Amennyiben azonban új, AM3-as processzorfoglalattal rendelkező alaplapba helyezik ugyanazt a chipet, lehetőségük nyílik a DDR3-as memóriatámogatás kiaknázására.


A legfrissebb hírek sokkal barátságosabbnak hangzanak, legalábbis a felhasználók szemszögéből, ám most se felejtsük el, hogy ezek még mindig nem hivatalos információk. A 45 nm-es, AM3-as Phenom processzorok érkezésére az idei év negyedik negyedévében lehet számítani, míg az egységek nagyobb mennyiségben majd csak 2009. első negyedévétől kezdve lesznek elérhetőek.

Az AMD a Techreport kérdésére még áprilisban megerősítette, hogy a 45 nm-es processzorok már az idei év negyedik negyedévében is elegendő mennyiségben lesznek jelen a processzor piacon. Az időpont közeledtével remélhetőleg egyre kevesebb lesz a pletyka és egyre több a hivatalos konkrétum.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. J.o.k.e.r
2008.07.03. 20:56
Durva!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!