iPon Hírek

AMD: az Nvidia és a PhysX támogatás esete

Dátum | 2010. 01. 20.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

Az AMD meglehetősen érdekes és nem is alaptalan vádakkal illette ősi riválisát, az Nvidiát, mondván a vállalat szándékosan módosította a PhysX-et annak érdekében, hogy az ne tudjon profitálni a többmagos processzorok által kínált lehetőségekből. Az AMD elmondása szerint így a cég elérte, hogy a GPU párhuzamos számítási teljesítménye minden korábbinál fontosabbá vált PhysX támogatás tekintetében, ami ugye a videokártyák forgalmát is fellendíti.

Richard Huddy, az AMD világméretű fejlesztői kapcsolatokért felelős részlegének igazgatója a bit-tech.net-nek adott nyilatkozatában fejtette ki a vállalat álláspontját a témában. Huddy elmondása szerint 2008 folyamán, amikor az Nvidia felvásárolta a PhysX alkotóját, az Aegiát, még elég ütőképes többmagos processzortámogatás tartozott az PhysX technológiához. Mára már olyannyira visszafejlődött a többmagos processzortámogatás, hogy a rendszer általában egy processzormagot használ a fizikai számításokkal kapcsolatos feladatokhoz, a munka oroszlánrészét pedig az NVIDIA GPU-ja végzi el. Hogy az Nvidiának miért áll ez érdekében? Huddy véleménye szerint azért, mert a cégnek nem a felhasználói élmény a fontos,hanem az, hogy minél több videokártyát értékesítsen azáltal, hogy a programkódot úgy módosítsák, hogy a GPU bírjon nagyobb jelentőséggel PhysX technológia használatakor. Huddy szerint az Nvidia egyenesen kivette a többmagos processzorokkal kapcsolatos optimalizációkat a technológiából.

Korábban az Nvidia különböző tesztekkel próbálta bebizonyítani  azt, hogy a GPU a CPU-hoz képest milyen hatalmas előnyben van PhysX számítások tekintetében. Az AMD szerint ezek a teljesítménykülönbségek mesterségesek, mert amennyiben a programkód megfelelően van megírva, azaz processzor optimalizációt is tartalmaz, akkor a processzor a fizikai számítások nagy részét képes elvégezni önmaga. Ráadásul az Nvidia a PhysX megoldást látja minden fizikai számítással kapcsolatos feladat megoldásának kulcsaként, holott ennél bizony sokkal több lehetőség van a feladat elvégzésére.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

83. Steadywarp
2010.01.20. 11:12
az egyik ok amiért vörös lettem na meg az ár
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
82. gab78
2010.01.20. 11:15
Ez tökéletesen így van! És nem csak hogy nem használja ki a több magoskat de még az az egy szem processzort is alig 20-25%-ban terheli!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
81. ByrDer
2010.01.20. 11:26
Ezt az Nv fanboyokon kívül eddig is mindenki tudta..

Amikor pissx be van kapcsolva ati kártyával azonnal fix 10-15 fps-re esik a teljesítmény de működik..

1 magon számítva ennyit bír a legjobb cpu is. De pl mielőtt az NV felvásárolta, egy gyenge kétmagos procin is simán ment 30+fps-el ugyanaz a komplex fizikai demó (de volt az 60fps is) egy jobb négymagos procin meg bőven jól menne akármilyen fizikai trükk.. esetleg a valós időben részecskékkel számolt volumetric smoke vagy hasonló folyadék szimuláció az amihez tényleg nem árt egy vga paralellizálható számítsi teljesítménye, de ezek az effektek dx10-el is számíthatóak gpu-n. (directx11 -el, directcompute-al meg bármi számítható gpu-n, gyártótól függetlenül, sőt az is lehetséges és az a legoptimálisabb hogy a cpu és a gpu számítási teljesítménye összeadódik az ilyen feladatoknál.)

Egyértelmű hogy az utolsó ütőkártyája az nvidiának ha a physx-el trükközik, és hátráltatja a valódi fejlődést, mert kizárt hogy emberi áron fogja tudni gyártani a következő gpu szörnyüket és csak úgy tudják eladni ha elhitetik az emberekkel hogy van értelme..
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
80. PH-User
2010.01.20. 11:32
Ezért nem lesz nekem többet zöld kártyám.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
79. Szaby59
2010.01.20. 11:35
Ez aztán az újdonság...
Akinek van egy kis esze tudja, hogy egy pár füst, pókháló, repkedő papírok, meg pár csillagszóró effekt nem fog ki egy kétmagos procin, foleg úgy, hogy az összterhelés közben 80-90% max...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
78. K21_overlo...
2010.01.20. 11:36
Én még azt is olvastam, hogy fizika számítás+képi megjelenítésre már a 260 is kevés (remélem szabad pht linkelni) [LINK]
Nem véletlen lehet már a fizika szintjét is állítani... Csak azt nem tudom mért nem engedik a 4 magot számolni a cpu ban, hogy maradjon erő a kártyában látványosabb fizika számításra.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
77. gebana
2010.01.20. 11:41
szép kis hír. mondjuk én alapból nem engedtem volna, hogy az nvidia vagy bárki más megvegye a physxet, mert akkor kártya-cpu specifikussá vált volna, vagyis vált is. inkább lenne egy külön kis kártya, mint ahogy indult és nem emiatt kellene valakinek egy bizonyos márkához ragaszkodnia.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
76. Szaby59
2010.01.20. 11:51
Pontosan!
Akkor azt mondta az nVidia, hogy milyen jó lesz, mer a Geforce majd tud fizikát számolni...
Persze, ugyanúgy külön kártya kell hozzá, csak jóval drágábban...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
75. Ipadnak
2010.01.20. 11:54
Nekem is 4850-em van... és marad is jó darabig + szerintem a következő kártyám is ati lesz amíg az nvidia így trükközik.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
74. Krapek
2010.01.20. 12:07
Kis képzavarral élve, nagyon nem lepődtem meg a hír hallatán. Mindenki próbálja a saját malmára hajtani a vizet.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
73. Art
2010.01.20. 12:09
Azért ennek az nVidiás dolognak ott van értelme ahol gyenge a cpu...

Nem a 4magos c2q vagy i7 cuccokról van szó, hanem mondjuk egy régi core duó-ról, vagy akármelyik AMD prociról.
(végigjártam az Intel és az AMD utat is paralell, azaz volt Intel p1-től c2quad-ig mindenem és AMDben is a 5k86 procim volt az első, és X2 Black edition, X3 az utolsó, tapasztalataim szerint az AMD ár-teljesítmény alapján valóban jobb is, de ha kell a nagy teljesítmény -ld videó/dvd kódolás, fotó edit- akkor bizony Intel kell).

Ugyanígy VGA-val is végigmentem a megboldogult Matrox és S3 kártyák (Trió32,64, 2000), 3DFx Voodoo (1,2,3 SLI ), ATI/AMD x600,x700,x800, 4850, 4870, nVidia 4800-tól a mostani 285-ig, és mondanom se kell hogy a sorozatos hibái az ATI/AMDnek mindig visszarántottak az nVidiához. (lásd a 4870-es HDR képtelenségétől -mert nem volt képes rendes képet adni nagy felbontásban HDR-el)
A CUDA-ról ne is beszéljünk.
Szóval, ha kell a kraft azért csak nVidiára számíthat az ember.

A másik dolog meg az, hogy mivel az Intel összeugrott az nVidiával /*s vica-versa*/, ráadásul az Intel csipes deszkák egy időben csak crossfire-ösök voltak, ne csodálkozzon senki azon hogy besértődött a cég és nem engedi a cpu terhelést. (Az X58tól van megint hivatalos SLI-je az Intelnek, eddig csak egy -a lapra integrált- nVidia bridge-vel lehetett használni SLI-t.)

Szóval lehet fikázni, de lehet gondolkozni is mi miért van, és kinek mire való az nVidia, és az Ati. Hardcore gamer Intel+nVidiázik; gamer, árérzékeny "menőcsávó" és mezei user AMDzik; ahol csak a számítás kell ott az Intel i7 széria a nyerő, professzionális stúdiók meg csak Intel+nVidiában gondolkodnak.

(mellesleg valóban "csúnya" dolog, hogy csak a saját kártyájuk tudja a saját fejelsztésüket használni, de gondolom van az a jogdíj amiért az AMD is használhatná, ha nagyon akarná a physX-et, ugyanúgy ahogy fizet az mmx-ért is)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
72. Art
2010.01.20. 12:10
még mielőtt valaki emlékeztet, hogy vették a physX-et, 'tom, de mivel megvették, már saját lett!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
71. _DiEGO_
2010.01.20. 12:19
Már több hsz-ben más hírnél irtam - csak a fanok tartanak ki , hogy nVIDIA ... FERMI - csak várjanak - más meg régóta tolja jó kis ATI-kal .... Nemtudom megérteni miért szorul meg valakiben egy hardver név ? Nem tudok megérteni értelmes józangondolkodású embereket ... és csak tolják , hogy majd , meg majd , meg alázni fog , stb ... ehelyett venne egy kapható normális VGA-t és nem egy többszörösen átnevezgetett szériát, ha meg hagyja etetni magátt , akkor már nem is tartom őket józangondolkodású usereknek. Csak várjanak ... majd lesz még szitkozódás .... már csomóan lemondtak várakozó módból és hgyatkoztak a józan észre ... és ha majd egyszer télleg lesz valami kézzel fogható termék , akkor sem fog elfogyni 1 hét alatt
Azaz fél év múlva is megveheti akkor. De már unalmas / szánalmas és szemétség nVIDIA trükközései és meg is érdemlik hogy elpártol lassacskán a vevőkör jórésze...

Ugyanígy VGA-val is végigmentem a megboldogult Matrox és S3 kártyák (Trió32,64, 2000), 3DFx Voodoo (1,2,3 SLI ), ATI/AMD x600,x700,x800, 4850, 4870, nVidia 4800-tól a mostani 285-ig, és mondanom se kell hogy a sorozatos hibái az ATI/AMDnek mindig visszarántottak az nVidiához. (lásd a 4870-es HDR képtelenségétől -mert nem volt képes rendes képet adni nagy felbontásban HDR-el)

Haha . MATROX - öcsém , matrox kártyával valós időben tudsz videót szerkeszteni effektezni -- sztem csak hallomásból ismersz kártyákat , butaságokat meg nemkéne irkálni ... ATI - szinténtén gyenge kártyák meg AMD procik is
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
70. ByrDer
2010.01.20. 12:24
Igazából a physx-nek semmi jelentősége HA beindul a directx 11.

Havokot is (a legelterjedtebb és szerintem sokkal valósághűbb fizikai szoftver) lehet már számítani GPUn.. meg úgy általában az összes népszerűbb fizikai szoftvert (directcompute-al vagy opencl-el).

A physx is csak egy szofver mint a többi, az egyetlen különbség hogy ez az nvidia tulajdona így ők szabják meg a programozóknak hogy használhatják.
(Érdekes módon a red faction guerilla 100% elpusztítható környezetének számításához bőven elég egy xbox processzora vagy egy átlag PC-s processzor, pedig ott egy picit több fizika játszik, mint bármelyik pissx-es játékban.. vagy ott van akár a crysis, vagy a star wars force unleashed)

Igazából most már csak a fejlesztőkön múlik hogy mikor kezdik ezeket a lehetőségeket kihasználni.. (Sajnos a konzolok, a maradi PC játékosok, meg az Nvidia ismét mindent elkövetnek majd hogy ellehetetlenítsék az új standardet ahogy tették azt DX 10-el, pedig a 11 tényleg nagy lépés lehetne mind a felhasználóknak mind a fejlesztőknek.)

Mindenesetre a fizika a játékokban nem egyenlő a physx-el, van sok jobb alternatíva is. Csak az nvidia próbál jelentőséget tulajdonítani a saját termékének. Marketing az egész.. de láthatóan elég jól működik..
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2010.01.20. 12:25
Milyen vevőköre?

Azért még mindig a legtöbb kari-t ők adják el.
2009ben: nVidia 24% vs. AMD 19% és a piacvezető még mindig 50% körül az Intel az integráltakkal.

Akkor ennyi erővel mondhatnánk azt is hogy az Intel a király, mert 2007-ben 24%Ati és 34% nVidia volt negyvenvalahány% Intellel szemben.


Szóval csak a fanatikusok fikázzák az AMD-t, vagy nVidiát, pedig csak dönteni kell mire is használod.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2010.01.20. 12:27
ott a pont

(bár az a 3,2es powerpc proci elég komoly)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
67. oliba
2010.01.20. 12:31
Art, te mit szívtál? Nem mondom, hogy neked zöld szemüveged van, szimplán azt mondom, hogy te nagyon egy hülye ember vagy, bocs a személyeskedésért. Ha az agyadig is eljutnának az ilyen hírek, nem csak olvasni tudnád, akkor kb látnád, hogy mire megy ki a játék és nem mondanád ezeket a szánalmas hülyeségeket, de legalább jól kifejtetted az értelmi szintedet.
Ja és pont nem X58-tól van SLI, hanem addig volt SLI, nem mindegy a kettő
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
66. Art oliba
2010.01.20. 12:33
a tiédet édesem!

Egyébként szó szerint azt írtam, hogy SLI-je... mert addíg csak crossfire licensze volt az intelnek, utána "mivel az nvidia gyengített a szabályokon" és nem kellett bridge onnatól lett az Intelnek is SLI áramkör készítési joga.

Ha csak egy kicsit is ismernéd a dolgokat nem hülyéznéd le a másikat

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2010.01.20. 12:34
"Haha . MATROX - öcsém , matrox kártyával valós időben tudsz videót szerkeszteni effektezni -- sztem csak hallomásból ismersz kártyákat , butaságokat meg nemkéne irkálni ..."

Matrox milleniumra gondoltam... gondoltam a sorrendből lejön...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
64. Szaby59
2010.01.20. 12:34
A mobil szegmenben meg 60+ AMD kártya van, szóval bármivel lehet példázni.
Az nVidia LETILTOTTA bármilyen proci mellett, hogy működjön a Physx, NEM BESEGÍT a CPU-nak, szóval akármivel példázhattok, ez szemétség...
Egy négymagos procin 1 magon megy a fizika, csak mert valaki nem tisztelte meg az nVidiát azzal, hogy vegyen tőlük egy nyomorult kártyát, ja újabban már kettőt, mert a 3D-t is nV-nek kell renderelnie...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
63. TescoZsomi
2010.01.20. 12:35
Hát nem tudom te mit és hogy próbáltál, de játékos szemszögből az i7 a komplett szériával egy hatalmas zsákutca. Nálam még mindíg egy Q6600-as ketyeg, 3,7GHz-en és nincs az a játék, ahol ez kevés lenne. A játékosok zöme úgy is VGA-limitre hajt. De ha kevés is lenne, szereznék helyette egy Q9550-est, ami simán elszalad 4,2GHz-en.

Már megjelenés elött tudni lehetett, hogy a Nehalem architektúra átlagfelhasználóknak szinte semmit sem fog hozni az előző szárián. Azért készült, hogy utolérjék vele az Opteronokat, szerver-specifikus alkalmazásokban. Ahol masszív, sokszálas teljesítményre van szükség, ott persze elverik a C2Q-kat, de ugye a játékok, és az átlag User programjai nem ilyenek...


Physix-el meg az a baj, hogy nen igazán tud terjedni. Azzal, hogy lerontják a CPU-teljesítményét, saját magukat herélik ki, mert hála ennek, a PhysX-re nem lehet masszív, alap fizikai motorként tekinteni, csak mint opcionális látvány/élmény fokozóra. A Havok elfut a 4magvas CPU-kon, és hamarosan mindkét cég VGA-in is, így gyakorlatilag a játékok alapjául szolgálhat.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
62. TescoZsomi
2010.01.20. 12:40
Mikrobi: Az oké, hogy védi. Védje! De ne akarja ráeröltetni másokra, és ne járasson le másokat azért, mert nem teszik a hurokba önként a nyakukat...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
61. Powerdream
2010.01.20. 12:43
Hehe én ezért vettem 5870-et mert gtx 275 SLI ben is kevés physx el együtt!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2010.01.20. 12:44
Én nem játékra használom, hanem videoeditre, fotóeditre, és egyéb realtime grafikus dolgokra.

(de a játékgépe,be is 285-öt tennék, meg egy q6600-at)

De ha már érdekel mi volt az az AMD amire besokalltam:

-Asus deszkában
-X2 Black edition 6400+
-Geil tunning ramok 4Gbnyi kitben
-AMD4870 1Gb-os Asus vga
-egy SSD rendszernek, nameg néhány terra HDD Raid0-ban

És bizony morgolódtam amikor HDR-ben széthullot a kép... (Ez mondjuk tavaly jan 10 előtt volt, mert akkor lecseréltem egy c2Q6600-ra Nvidia285 1Gb-vel)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
59. Powerdream
2010.01.20. 12:47
Kellene! Csak nem bírja a hajtást!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2010.01.20. 12:55
pedig minden teszt azt írja, hogy a 275 SLI ben erősebb...

Mellesleg a 285 a megfelelő kategóriája az 5870nek, de az is SLI-ben, elvégre ez az R600-ra épül és 2 4890nek megfelelő lapka van benne összegyúrva, plusz nagyon keményen kiegészítve. (stream procik, Pop, textúrázók stb a duplája, a memória busz viszont ugyanakkora)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
57. Merwenus
2010.01.20. 12:57
Mikrobi, tévedsz, az NVIDIA oda akarta adni AMDnek PhysXet, mondván terjedjen el, sőt, még segített is volna neki, de AMD azt mondta, HAVOK jobb, és ez csak egy kamuszar így nem élt a lehetőséggel.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
56. atti2010
2010.01.20. 12:59
Egy nap nagyot szippantanak a PhysX-el, és nem is olyan soká.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2010.01.20. 13:00
akkor innentől miről is megy a vita?

AMD kijelenti, hogy az nVidia nem optimalizál CPU-ra? LoL!

Szerintem valamit félreértettél.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
54. Szaby59
2010.01.20. 13:04
A "saját" technológiáját féltheti, DE ha fizikai motorról van szó és elvileg támogatja a CPU-n való futást akkor azt oldják meg rendesen!
Ilyen alapon AMD&Intel megmondhatja, hogy csinálj magadnak processzort, hozzá egy chipsetet és rakosgasd abba a kártyáidat 8 utas SLI-be...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
53. Sytyx
2010.01.20. 13:08
Ilyen hírek kellenek ide iPon-ra. Sok balga Ati fan most mondhatja a marhaságait. És az Ati miért nem csinál ilyeneket? Mert nem teheti meg. Az nVidia pedig nincs nagyon rászolva a játékos társadalomra. Munkaeszközökte gyártanak nem Vér Pistikének ajándékot. Mindent csak krájzisz szemszögből néztek. Ha valaki sokat olvassa iPon forumot még elhiszi, hogy igazatok is van.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2010.01.20. 13:09
Intelnek nem érdeke ezt mondani, neki az a lényeg, hogy minél több hardver legyen VELE kompatibilis. (AMDnek is, de ők ingyé akarják! Mondjuk volt már példa hogy az AMD másokkal "összefogva" "fejlesztett" valamit, de általában per lett mindenből. /*most itt az Inteltől lopott k5 architectúrára, az Inteltől lopott mmx-re meg ilyenekre gondolok, nem konkrétan a témábavágóan*/)

Sőt tovább megyek. Ugye tudod, hogy a PhysX nem saját fejlesztés, hanem vette az nVidia. Na és mi kellett a PhysXhez? Igen! Egy gyorsítókártya! Tehát soha nem is volt CPUkompatibilis. Csak volt lehetősége a CPUnak is kiszámolnia a kódot, de ha megnézel egy eredeti PhysXes játékot (Crazy Machines2 pl. akkor ott a PhysX-es rész el se indult gyorsító nélkül)
Genya nVidia, hogy miért nem írta teljesen át a kódokat, miért csak "engedélyezi" hogy fussanak 1magon? Talán mert a mai napig csak 1 magon képesek futni a kódok? lehet.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
51. rini
2010.01.20. 13:12
Egy kis visszatekintés és összefoglalás az én oldalamról.

Az nV felajánlotta az AMD-nek ingyen a PhisyX-et de nem kellet mert féltek, hogy akkor függeni fognak az nV-től.Talán igazuk is volt. Mivel ellenfelek így inkább az Intel birtokában lévő Havokra tette le a voksot más nem lévén. Az ok egyszerű. Az Intel nem rendelkezik számottevő grafikus eszközzel amely veszélyeztetné az AMD kártyák pozícióját ebben a szegmensben. A Havoknak csak egy problémája volt. Az Intel mint tulajdonos nemigen foglalkozott annak fejlesztésével és ezért szép lassan lemaradt a PhisyXtől. Pont akkor amikor az nV nekifeküdt és folyamatosan fejleszti a PhisyX-et mert nem tudott prezentálni egy új kártyát. Emellett elérte azt is, hogy egyre több fejlesztő támogassa a programjaival. Az ok egyszerű. Lehet több oldalról is megközelíteni. AMD oldalról így néz ki: az a mocskos nV fizetett a fejlesztőknek azért, hogy a mi kártyáinkon gyengén fusson a program. Az nV oldalról meg így néz ki valahogy. Az nV mindent elkövet, hogy a programok fussanak az nV kártyatulajdonosoknál. Ezért még a program fejlesztését anyagilag is hajlandóak támogatni. Jött egy újabb fordulat azzal, hogy az AMD kezdett veszélyesen lemaradni ebben a szegmensben, ezért gyorsan lépni kellett valamit ráadásul az Intel grafikus kártya fejlesztésbe kezdett amely azt jelentette az AMD-nek, hogy ha nem lépnek sürgősen akkor az Inteltől kerülnek függésbe a Havok által.. Gyorsan együttműködési szerződést irt alá a Bullettel amely cég szintén rendelkezik kifejlesztett fizikai motorral. Sejtésem szerint fel is vásárolták volna csak éppen nem rendelkezett elég tökével. Végül egyet értsünk meg. A PhisyX az nV tulajdona. Azt csinál vele amit akar. Ha a játékfejlesztők úgy döntenek, hogy beépítik akár pénzért akár ingyen és jól működik annak az nV kártya tulajdonosok csak örülnek. A másik oldal csak szapulja mert ő is szeretné ha nála ugyan úgy megmutatná magát.

Zárásként azt írnám. Ezt az egész fizikai bohóckodást csak a Microszoft tudja feloldani azzal, hogy kiadnak egy dx11 kiegészítést mindegy milyen néven, amelyben meghatározzák a követelményeket vagy saját maguk írnak egy megfelelő fizikai motort. Ha ez megtörténik akkor egyik gyártó sem tudja kisajátítani ezt a lehetőséget és mindenkinek lesz lehetősége teljes egészében kiélvezni a látványt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
50. tibi27
2010.01.20. 13:18
Sztem kéne nyitni ezen a híren belül egy

-1,belépő szintű,átlag felhasználó

-2,haladó,gamer

-3,high-end,hardcore gamer

topikot,vagy úgy kialakítani hogy még a 3 szintet is külön választani,hogy ne lássa a belépő szintű átlag felhasználó,hogy mit ír egy high-end hardcore gamer a tapasztalatairól.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
49. Szaby59
2010.01.20. 13:18
A HAVOk van lemaradva?
Konzolon hány PhysX-es játék van?
Az AMD azért mondta le a PhysX-et, mert CUDA-hoz kötött, ami köztudottan egy zárt szabvány és csak azoknál fut, akik licenszelik.
Minek használjanak egy ilyet, ha NYÍLT szabvánnyal (OpenCl) ugyanúgy megvalósítható ez és sok más is és nem gyártóspecifikus.

Az nV fizet, hogy CSAK a saját kártyáin menjenek a játékok, ezt így módosítanám.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2010.01.20. 13:23
Konzolon?
Egyedül a PS3nak van elvi PhysX támogatottsága (szerintem ha a kártya bírja akkor ott van is PhysX)
Az Xbox meg mivel AMD GPU-ja van még jó hogy nem támogatja.

Ez rossz példa volt.

Egyébként az Intel, az AMD és az nVidia is fizet (hardvert) hogy rajta fejlesszenek. mondjuk a legsűrűbben én -úgy olvasom a neten- hogy Intel fizet, utána az Nvidia, és a végén 1-2 Best played on AMD. de lehet rosszul tudom. mondom nem játszom.

Az OpenCL sajna akkora bukta mint a CUDA és a megboldogult OpenGl.
Osztom előző hozzászólónk véleményét, hogy amíg a Mikrofos nem lép addíg ez lesz, utána meg szidhatjuk a mikrofost, mint amikor kivették a 3dhangot a DXből, és lényegében felhozták az OpenAl-t. (halelúja Creatíve)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
47. Szaby59
2010.01.20. 13:25
Nem ez a HAVOK-ra volt példa...

http://www.havok.com/index.php?page=available-games

PS3 nem hinném, hogy támogatja attól, hogy nVidia van benne.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2010.01.20. 13:27
nemtom támogatja -e, de télleg... azért írtam hogy elvi.

Egyébként NV47 a GPU.

Szerk:
http://www.nvidia.com/object/io_1237287245570.html

igen támogatja.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
45. tibi27
2010.01.20. 13:30
Ez a fizix egy plusz,amit az nv ad a kártyatulajoknak,az amd majd havokot ad vagy ad most is,engem nem zavar,egyedűl az lehet a gond hogy mire írják a játékot,nv-re vagy amd-re,na ott dől el igazán hogy mennyire fog futni a másik kártyán.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
44. zsolt320i
2010.01.20. 13:40
a lényeg, hogy alternatíva mindig kell, legyen szó hw-ről, sw-ről bármiről.
ha a videokártyákat nézzük sztem az ati ár/érték arányban jobb mint az nvidia.
ok lehetnek területek ahol az nvidia előrébb van, de általánosságban az ati jobb alternatívát kínál most.
sw oldalon physx vc havok stb stb mind a 2 zárt, jobb lenne ha mindenki nyílt kódot bullet-et használna és akkor meg lehetne oldani, hogy minden működjön minden hw-n.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
43. zsolt320i
2010.01.20. 13:44
a lényeg, hogy alternatíva mindig kell, legyen szó hw-ről, sw-ről bármiről.
ha a videokártyákat nézzük sztem az ati ár/érték arányban jobb mint az nvidia.
ok lehetnek területek ahol az nvidia előrébb van, de általánosságban az ati jobb alternatívát kínál most.
sw oldalon physx vc havok stb stb mind a 2 zárt, jobb lenne ha mindenki nyílt kódot bullet-et használna és akkor meg lehetne oldani, hogy minden működjön minden hw-n.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
42. zsolt320i
2010.01.20. 13:55
az utolsó mondat ebből a cikkből nagyon jó:
http://www.gamestar.hu/amd-es-bullet-physics-avagy-a-physx-halala.html
"Ami pedig az Nvidiának legjobban fájhat, hogy az AMD és a Pixelux jövőbeli megoldása az ő GPU-ján is tökéletesen fog működni.

És akkor most mi kérdezünk: ki fog ezek után PhysX-re fejleszteni?"
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
41. Szaby59
2010.01.20. 14:05
Akit lefizetnek...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
40. atti2010
2010.01.20. 14:10
zsolt320i Es nem állandóan azon törik a fejüket hogy zárt kódokat írjanak nehogy már a kedves vevő a konkurencia kártyaival is tudja használni, jól mondta az AMD a nyílt kódoké a jövő, ha akarnak mutatni valamit máshol kell keresgéljen Nvidia, elrohadhatnának erről a piacról mielőtt végképp agyonvágják a PC-s játékipart, ott a Tesla foglalkozzanak vele, és azon lehet dolgozni is senki nem fog beleszólni hogy csesztetik a kedves ügyfeleket.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
39. K21_overlo...
2010.01.20. 14:52
Most gondolkoztam ezen a témán kicsit, és szerintem az nvidia Physx vonala átgondolatlan. Szerintem úgy kellene csinálnia, hogy a játékokba a kártyái által kiszámolható fizikát behatárolja, úgy, hogy a belépő szintű kártyái épp elegedőek legyenek annak kiszámolására. A majdhogynem physx számolásra szánt kártyáját kiadná mezei PCI ajzathoz is hogy minnél szélesebb körben elterjegyen, ill feloldalán hogy ati kártyák mellett is számolható legyen ezen kártyák álltal a physx.
Minden új generáció váltásnál, mikor kijön az alsó, belépőszintű kártya a fizikai teljesítményt is ezekhez emelné (bekerülne a gamekbe az eddigi normal fizikán felül a hight opció...)
A mottó az lenne, hogy ha megvetted a felsőkategóriás kártyánkat akkor nincs szükséged a diszkrét megoldásra, mivel a kártya teljesítménye elegednő physx és képi megjelenítés számolására is, de ha nem vagy ati tulaj vagy akk vegylél egy "physx gyorító" (belépő szintű kártyát.
Természetesen ez nem oldja meg azt a problémát, hogy még mindig zárt a rendszer, viszont megoldalán azt ami a battmenben és a dark voidban már megjelent hogy a physx -het különböző beállítások vannak, ráadásul egy 260 kevés pl a dark void hoz 1600 as felbontásban physx el.
Meglátásotok?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
38. rini
2010.01.20. 14:54
Azt gondoljátok, hogy ha a Cuda az AMD-é lenne akkor azt nyílt szabvánnyá tenné? A nagy lópikulát! Elsősorban jelenleg azért kardoskodik a nyílt szabványok mellet mert ezzel lehet befolyásolni legjobban a piacot, másodsorban hatalmas munka és pénz lenne számára most elkészíteni egy ilyen jellegű, összetett programot.

Soroljál olyan programokat ahol az xbox 360 kihasználja a tesszalátorát! Nem sokat találsz belőle ezt előre megmondom. Ha megnézed a Havokot akkor láthatod, hogy egy éve nem csináltak vele semmit. Ezért rohant a Bullethez az AMD mert pont most lenne rá szükség. Mire ennek eredménye lesz addig még várhatunk egy keveset. Megsúgom, hogy a Havok sem ingyenes. Az AMD kemény valutában perkált érte az Intelnek, hogy használhassa a technológiát. Ekkor felmerül bennem a kérdés, hogy miért nem tudom én megjeleníteni az nV-s kártyákon a Havok által nyújtott látványt. Ja, hogy az nV is fizessen az Intelnek mint az AMD? Akkor ingyenes? NEM, egyáltalán nem az. Ez kőkemény üzleti érdek mindegyik féltől. Egyben egyeznek meg és az nem más mint a felhasználók folyamatos lehúzása.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
37. rabib
2010.01.20. 15:00
Van benne valami.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
36. ThePoweR
2010.01.20. 15:09
Pár hülyeség elhangzott itt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
35. ByrDer
2010.01.20. 15:15
Azt hittem az összes xbox360 játék aktívan használja a tesszelátort.. máskülönben esélye nem lenne annak az 5 éves gpu-nak annyi poligont megjeleníteni olyan simán mint a mai gpu-k nak.. csak az a gáz hogy nem kompatibilis a PC-s tesszelátorral úgyhogy pc-re meg ps3-ra full poligonszám mellett kell renderelni a játékokat hogy ugyanúgy nezzenek ki. (Többek közt ezért is olyan egyszerű és olcsó xbox360-ra fejleszteni.)

Lehet hogy az AMD ipari standard pártolása marketing, de olyan marketing ami az AMD-n kívül a teljes játékiparnak és a felhasználóknak is jobb mint a zárt standardek.

Pl ha physx menne ati-n az nem csak azt jelentené hogy ati-n is be lehet kapcsolni azokat a jelentéktelen extra effekjteket.. hanem esetleg a fejlesztők elgondolkodnának hogy ne csak jelentéktelen extra effektek legyenek azok hanem szerves része legyen a játéknak a fizika.. mert minden hardveren ugyanaz a játék marad. Szerencsére erre lesz jó megoldás a havok, a physx meg szépen el fog tűnni.

Most is csak azért lehet még egyáltalán megemlíteni mert még népszerű az Unreal Engine 3, amibe véletlenül a physx programját integrálták annak idején mert olcsóbb volt így az epic-nek. Meg persze a rengeteg reklám amit kap.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
34. arkman Art
2010.01.20. 15:19
"OpenCL bukta"? "Megboldogult OpenGL"? Miről beszélsz?
ThePoweR: Hát igen...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
33. Tacticalba...
2010.01.20. 15:39
Úgy szeretem amikor valami vízfejü beírja hogy ő akkora prőőő , mert neki megvan minden videókártya a világon, és emiatt neki olyan nagyon igaza van, mert emiatt az egész világon csakis ő ért hozzá, és minden baromsága után odatesz egy " "-t, mert hogy ő mennyire barátságos, meg mert hogy igazából csak melegek használják a " " -t (neeeeeem "Art", nem rád célozok... /milyen név már ez? :: /)

Íme te Phasz, ha valaki a szoftver gyártókat lefizeti, és ráerőlteti a Phaszságát a játékosokra, holott van ennél erőforrásbarátabb, olcsóbb, jobb, szebb, finomabb, izgatóbb technológia, akkor bizony az féreg dolog, és bizony, ha ideírjátok, hogy PhalloX a ZENvídíájé és asztcsinál vele amit akaaark!!!!!44, akkor is megszívom én is (mivel ATI-m van), meg te is, mert ha mondjuk egy értelmes fizikai motor lenne a játékba ami nem csak egy magot használ (nem akarok elfogult lenni és azt mondani hogy HHAAVVOOKK!!!!!!), akkor hányászöld fejeteknek lenne plusz 10-20-30-90 FPS-e... (tudod Art, az FPS az, hogy hány képkockád van másodpercenként, ebből minnél több van annál jobb )
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
32. Tacticalba...
2010.01.20. 15:44
Meg az tetszett amikor a Fiziksz-et bekapcsoltad a Mirror's Edge-be, és egy az egybe kifagyott tőle a játék egy 5-10 perc után, mert az ugye ennyire nagyon jó... LULZ
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
31. tibi27 Tacti...
2010.01.20. 16:01
Nem vagyunk vízfejüek és akkora prőőő-k,itt mindenki a saját tapasztalatát írja le hozzáértésből,és mivel mindenki a netről vagy újságból szerzi az infókat,összetömöríti magába,és így alkot véleményt.Sztem Art nem f@sz,csak f@sza van.Az hogy neked Amd-d van,és az nvidiára íródott játékok nem mennek olyan gyorsan mint gefore-on arról nem Art tehet,ugyanez van fordítva,ha amd-re íródik egy játék behalnak a zöldek,battleforge jó példa erre.Ja és nincs hányászöld feje!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
30. Tacticalba...
2010.01.20. 16:09
Pedig hányászöld feje van, de bizonyára ezt nehezen veszed észre ha egyszer a Phasza (amiről tudod hogy van), bent tartózkodik az Phenekedben, ebből adódóan ő mögötted "áll", szóval nem látod a fejét, ami bizony hányászöld.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
29. tibi27
2010.01.20. 16:16
Hát ezt most jól megkaptam......
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
28. Banzin
2010.01.20. 16:33
A mostani helyzet magyarra lefordítva:

Béla és Géza babfőzelék konzervet gyárt. Mindkettőnek vannak rajongói. Mind a két tábor tud hangosan fingani. De a Béla féle főzelékben van egy kis füstölt csülök, amitől még büdösre is sikeredik a mutatvány. Erre a Géza félét kedvelők csaj pfujolnak, mert büdös nekik, de igazából csak irigykednek mert nekik nem megy. Mentséget keresnek a konzerv árában, teljesítményében, de titkon arra számítanak, hogy Géza is rámegy a csülkös babfőzelékre.

Talán így elveszti az élét ez a nagy vita, mert kb. ekkora baromság arról vitatkozni, hogy melyik gyártó a jobb.

Aki gépet vesz (és nem akkora barom, hogy beszerzését a teszkóban kapható erőművekre korlátozza), az bizonyára minden létező információt összegyűjt a választékról. Mérlegel ár/teljesítmény/fejlettség/felhasználhatóság között. Mivel csak két gyártóból választhat hát csapódik valamelyik oldalhoz. Onnantól pedig hogy vásárlását bizonyítsa foggal körömmel védi az adott gyártót.

Ennek vagyunk tanúi a lenti hozzászólásokban. No, de férfi ember már csak ilyen, ha a döntését firtatják. (Én is ilyen vagyok, csak épp leszarom, hogy a másiknak mivel jobb vagy rosszabb.)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
27. rieper
2010.01.20. 16:38
Nyomatnia kéne az AMDnek az opensource-t. Olyan szép dolgok tudnak lenni a nyílt szabványok.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
26. atti2010
2010.01.20. 16:38
Itt csak arról van szó hogy Nvidia megpróbálja kettészakítani a PC-s játékok piacát, eszt úgy hogy a nagyobb szelet neki jusson, mindegy hogy milyen áron hiszen ha tönkremegy nem csak ebből él és elhúz máshova, mi meg szarakodhatunk az XY konzolon, mert senkinek nem fogja megérni PC-re játékot írni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
25. rini
2010.01.20. 17:05
Ez egy nagy marhaság, hogy szét akarja szakítani a piacot. Valaki elkezdte és azt hajtogatjátok. Természetes, hogy mindegyik cég nagyobbat akar a tortából mert ebből szerzi a lóvét. Erről szól és nem a piac szétszakításáról az egész. Arról, hogy hogyan tudják befolyásolni a piaci résztvevőket, köztük bennünket felhasználókat is. Én is mondhatnám, hogy az AMD szétakarja szakítani a piacot mert nem akarja azt csinálni mint az nV és az Intel. De azt is mondhatnám, hogy az Intel akarja ezt csinálni mert valahogy kikel játszani a két nagy grafikus kártya gyártó céget egymás ellen mivel ő egyenlőre nem tud beleszólni a harcba. Mindenki úgy magyarázza ezt amelyik oldalon áll.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2010.01.20. 18:18
Bocsánat, de megkérdezném, a Quake 3 óta jelent meg OpenGl-ben bármi? (ennek utána kellett olvasnom)
(Linux és Mac nem játszik a kérdésben)

Na de visszatérve, sajnos az OpenCl nem kap eleddig akkora támogatottságot mint amekkorát kellene neki, ezért bátorkodtam írni, hogy bukta. (legalábbis most úgy néz ki)

Tehát -és ez ThePoweRnek is szól- tessen bátorkodni a kiemelés mellé azt is odaírni, hogy mi nem teszik a dologban, s minden bizonnyal vagy egyetértünk, vagy Hardcore vitába fogunk bonyolódni -természetesen személyeskedés nélkül- csupán érv ellenérv alapon.
Else lehet hogy a billentyűzetkopogtatást más formában -novella, regény, viccgyártás- kellene hasznosítani


 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2010.01.20. 18:26
Csak mellékesen bátorkodom megjegyezni, mert olvasni nemigen tudsz.

"akkor hányászöld fejeteknek lenne plusz 10-20-30-90 FPS-e... (tudod Art, az FPS az, hogy hány képkockád van másodpercenként, ebből minnél több van annál jobb )"

Mivel én lesz@rom hány FPS-e van a játékodnak -írtam is párszor, hogy nem arra kell a gép, hogy játsszak- így nemigen lesz merevedésem se tőle De az nagyon sokat számít, hogy mondjuk egy videót mennyi idő alatt tudok elkészíteni HDR-el, netán egy képet mennyi idő alatt szerkesztek meg effektezve, na meg ilyenek. És mivel nincs pénzem realtime kártyára (nvidia quadro, matrox, SGI) így marad egy GeF, miután végigpróbáltam 14-16 év alatt szinte minden gyártót, kártyát. És ez a kicsinyke tapasztalat beszél belőlem. Akinek már Vörös a feje a dühtől emiatt az meg szépen igyon egy pohár vizet, és menjen el sétálni. Megéri.

(további zárójeles megjegyzés nincs homofóbiám sem, nemigen tudsz megsérteni ezzel sem... )

Mellesleg, ha nem szereted az nVidiát, akkor ne vedd, de ha nincs valós indokod, és/vagy tudásod, és/vagy tapasztalatod arra hogy meg is fogalmazd a dolgot akkor inkább hanyagolj.

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
22. zsolt320i
2010.01.20. 18:28
rini:
az a helyzet ha valami zárt és véletlenül monopóliumba kerül akkor végünk van, vége van a fejlődésnek, és csak árnövekedésre számíthatunk.
jó példa erre a microsoft, intel és 2008-ig az nvidia is.
azért jó ha nyílt források vannak mert azt bárki fel tudja használni és aki jobbat hoz ki belőle az nyer, nem úgy mint az nvidia vagy intel vagy ms hogy lefizet mindenkit és a szart is aranyáron árulják.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
21. zsolt320i
2010.01.20. 18:31
rini:
az a helyzet ha valami zárt és véletlenül monopóliumba kerül akkor végünk van, vége van a fejlődésnek, és csak árnövekedésre számíthatunk.
jó példa erre a microsoft, intel és 2008-ig az nvidia is.
azért jó ha nyílt források vannak mert azt bárki fel tudja használni és aki jobbat hoz ki belőle az nyer, nem úgy mint az nvidia vagy intel vagy ms hogy lefizet mindenkit és a szart is aranyáron árulják.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
20. zsolt320i
2010.01.20. 18:32
rini:
az a helyzet ha valami zárt és véletlenül monopóliumba kerül akkor végünk van, vége van a fejlődésnek, és csak árnövekedésre számíthatunk.
jó példa erre a microsoft, intel és 2008-ig az nvidia is.
azért jó ha nyílt források vannak mert azt bárki fel tudja használni és aki jobbat hoz ki belőle az nyer, nem úgy mint az nvidia vagy intel vagy ms hogy lefizet mindenkit és a szart is aranyáron árulják.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
19. zsolt320i
2010.01.20. 18:33
nem tudom mi van a böngészőmmel, ahányszor frissítem az operát (mehet után) mindig berakja még egyszer a hozzászóllást.
még mielőtt valaki szóvétenné hogy nem vagyok magamnál
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2010.01.20. 18:36
ismét azt kell mondjam: ott (is) az igazság, De sajnos ez nem fog megtörténni. (ld Linux a maga soksok évével még mindig nem piacvezető, pedig jó, opensource, és még ingyenes is, mégse. Bár ez lehet, hogy rossz példa volt.)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
17. Fix
2010.01.20. 19:02
Eddig jókat röhögtem mennyire próbáljátok egymást.
Nem tom milyen híreket olvastok de tudtommal nem az AMD fizetett az Intelnek hanem fordítva és nem keveset. (ha jól tudom többet mint egy milliárd dodót)
(a havok más téma)
A másik az X58-as SLI szabvány fizetős volt az Intelnek és sokáig ugy volt ha nem adja olcsóbban az NV az SLI-t akkor is nem kerül bele. De később majdnem, hogy az utolsó pillanatban belement az NV és akkor is asszem úgy hogy az NV-nél tették bele a lapokba az SLI-t.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
16. zsolt320i
2010.01.20. 19:04
art:
a linux példa bizonyos szemszögből jó, de nem teljesen.
a linux sztem azért nem terjedt el mert nem volt a distrok fejlődésében smmi koncepció, és profizmus.
az opnecl viszont jó, és hazsnálható, alinux nem volt az sőt még most sem teljesen az (sztem) (mondom ezt úgy hogy ubuntu 9.10-et is használok)
mindenki fejlesztett valamit, ezek ezer irányba fejlődtek és nem volt átütő ereje.
sztem 2-3 éve már ez egy kicsit másképp megy, és lassan de biztosan nő a felhasználók száma.
viszont abban biztos vagyok, ha a linux elér 20%-ot akkor a win is már kb fele ennyibe fog kerülni amennyit kb ér is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
15. Art
2010.01.20. 19:14
Fix:
Az x58 óta nem kell az nVidia bridge. (legalábbis én így tudom, hogy előtte kellett nVidia bridge-t beépíteni, azóta az Intel saját chipet is épít/het. De lehet tévedek.)

A k5-öt az Intel "lízingelte", az mmxet az Amd. Lehet -így átolvasva- rosszul fejeztem ki magam, de így gondoltam.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. Fzoltan
2010.01.20. 19:26
én nagy ívben lesz*rom a fizikszet, úgyse használnám sehol.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. Art Art
2010.01.20. 19:28
Na, mi a fene?
A szerkesztett változat nem látszik?

(mind1 azt írtam, hogy :"igen hülyeséget írtam. Az mmx az amd 5let!"
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. dawes88
2010.01.20. 21:21
Üdv mindenkinek!

Valaki tudna linkelni oldalakat, ahol leírják, hogy mi is ez a physx, sli és stb?

Mert olvasom a hozzászólásokat és sok mindent nem értek. Ahány oldal annyi féle magyarázat. Tehát egy érthetően megfogalmazott oldal linkjét szeretném.

Előre is köszönöm: Dawes

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. Balucsek
2010.01.20. 21:37
SLI: technológia mely lehetővé teszi egy gépben több videó kártya használatát ezzel növelve a számítógép grafikus teljesítményét. Az SLI az Nvidia kártyáinak megoldása. Míg a Crossfire ugyan ez csak ATI módra.
PhysX: tulajdon képen fizikai számításokat végeztet a videó kártyával. Jelenleg csak az Nv kártyák kiváltsága. Egy pár játék már használja de igazán nagy feladatot még éppen ezért mert ATI-knak nem engedik /ATI nem akarja használni ezért nem sok feladatot bíztak rá egy pár lobogó zászló köpeny stb...
Dióhéjban ennyit elég tudni róluk.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. laza99
2010.01.21. 07:18
john carmack elmítette az idei quakeconon: "az integrált fizika egy hasztalan fölös termék"
amen
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. papus016
2010.01.21. 08:28
Idióta ez a vita gyerekek Komolyan idióta. Én nem értek semmilyen tessze izékhez amiket emleket mindenki Nekem csak 11 éáv felhasználói tapasztalat áll a hátam mögött és szintén volt Intel és AMD nVidia és ATI kártyám is. és én bevallom játszok a gépen meg videót "konvertálok" mittom én Avi ból DVD be vagy forditva hogy ez mennyire használja ki a GPU t nem tudom.

Ha a 2 processzorgyártót akarom összehasonlítani az évek tapasztalatai alapján akkor azt mondanám az Intel Jobb De emllé drága is az AMD is nagyon jó csak olcsóbb. Ezt leginkább ugy tudnám leirni hogy tételezzük fel hogy van két CPU az 1ik intel a Másik AMD

Intel :

Teljesítmény 10/10
Ár ( az egyszerűség kedvéért legyen mondjuk 100e Ft

AMD:

Teljesítmény 8,5/10
Ár: 50e Ft

Én nem vagyok sufnituningolos hardcore os gamer meg proli AMD s csak tudom hogy mit használtam és ezekkel milyen tapasztalataim voltak.

Az intel valóban jobb ahogy az nVidia is ( Csak véleményem szerint az nVidia egy kicsit le van most maradva)

Az AMD és az ATI viszont hasonló teljesítményért kevesebb pénzt kér ami valjuk be a mai világban amikor az emberek 80% a magyarországon 100e ft alatt keres havonta.


Én most vagyok gépösszerakós fázisban tehát most ruházok be egy uj konfigra és az AMD mellett tettem le a voksom a tapasztalataim alapján.

És hogy mi a véleményem a kis vitátokról ? Elb@sszátok az időtöket olyan emberekre akiket ugysem lehet meggyőzni.(ld Vörös meg hányászöld(ha jol emlékszem) szövegekkel.)
Ha f@szságot irtam akkor mindenkitől elnézést kérek de nekem ez a SZUBJEKTÍV véleményem a gyártókról.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. _DiEGO_
2010.01.21. 12:44


... AMD is nagyon jó csak olcsóbb.


Intel :

Teljesítmény 10/10
Ár ( az egyszerűség kedvéért legyen mondjuk 100e Ft

AMD:

Teljesítmény 8,5/10
Ár: 50e FtÉs ez mi alapján jött igy ki , ha szabad megtudni /// tesztek garmada gondolom és legalább mindegyiket min 1-2hónapig nyuztad.

@papus - inkább az unokákkal játsz...

--- 10/10 Intel a tökéletes beteljesült processzorok , a másik csak olcsóbb.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. papus016
2010.01.21. 17:41
Mint irtam saját tapasztalat alapján. És az értelmi szintedet tökéletesen jelzi az hogy milyen megjegyzést irtál a végére Gratulálok hozzá. Egyszerűen hihetetlen hogy egy normális hozzászólásra miért kell ilyen paraszt módon válaszolni én mint ahogy a hozzászólásban is töbször leirtam hogy ez egy saját vélemény saját tapasztalat alapján.

"...de nekem ez a SZUBJEKTÍV véleményem a gyártókról."
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. arkman papus...
2010.01.21. 18:13
Teljesen igazad van, viszont az igaz, hogy a pontozást elhagyhattad volna. (A második bekezdés érthető)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. papus016
2010.01.21. 18:17
a pontozás is saját tapasztalaton alapult ahogy töbször is leirtam de mint ahogy a végére is odaírtam. "Ha f@szságot irtam akkor mindenkitől elnézést kérek de nekem ez a SZUBJEKTÍV véleményem a gyártókról.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. _DiEGO_
2010.01.22. 00:24
Nos akkor a tapasztalat levonva :

100eFt os proci tökéletes választás

50eFt-os proci a kevésbé jó választás ...

Majd ugy megyek el boltba , hogy kérek egy 100Ft -os processzort - tuti nyerő lesz.

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. papus016
2010.01.22. 01:25
Hogy te milyen hihetetlenul buta ember vagy. miert nem lehet a hozzaszolas lenyeget nezni miert kell 1 dolgot kiragadni ? es azt hiszed most te vagy a meno meg a kiraly hogy beszoltal valakinek...

nem baj legalabb volt egy jo napod...

Legalabb van aki latja mit akartam mondani...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. mihaly.her... papus...
2010.01.22. 07:00
papus016: Szerintem direkt cukkol téged! Hagy a hozzászólásait, ne olvasd el.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Joachim21
2010.01.22. 08:30
Azért az fura, hogy itt mennyien nekiestek az NVnek, csak mert a legfőbb riválisuk egyik alkalmazottja mondott vmit! 3DMark Vantage alatt nincs kihasználva a processzor minden magja? (csak mert az is physx-es)

Az AMD is egy szemét cég 1. a profit ... sor végén a te érdeked! Én a helyükben inkább arra törekednék, hogy legyen már egy program, ami rendesen képes kihasználni az AMD GPU-k erejét, mert amikkel eddig találkoztam azoknak a hatásfoka szánalmas (rögtön az Avivo konverterrel kezdve, ami eléggé cégközeli). Persze az AMD alkalmazott erról nem beszélt, hogy a HD4es széria mögött néha több a marketing mint az erő.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!