iPon Hírek

AMD Carrizo APU: hivatalos információk az AMD-től

Dátum | 2015. 02. 23.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

Az AMD az ISSCC 2015 alkalmával érdekes információkról rántotta le a leplet, amelyek ízelítőt adnak a Kaveri APU-t leváltó Carrizo legfontosabb gyártástechnológiai újításairól. Mivel ez a konferencia jellemzően a félvezetőiparhoz kapcsolódik, így ezúttal nem az APU egységek pontos műszaki paraméterein, illetve új szolgáltatásaikon volt a fő hangsúly, hanem a gyártástechnológiai és tervezésbeli újításokról, illetve arról, ezek pontosan mekkora előrelépést jelentenek.
Az első és legfontosabb változás, hogy a Carrizo APU egységek processzormagjainál a vállalat a korábbi kiforrott, széles körben használt HP (High Performace) eljárás helyett immár a GPU szegmensből ismerős HDL (High-density Library) technológiát alkalmazza, ami többféle előnyt is hoz. A Steamroller processzormagokhoz képest a Carrizo APU egységek HDL eljárással készített Excavator processzormagjai 23%-kal kevesebb területet foglalnak, plusz ezzel egy időben 40%-kal kevesebbet is fogyasztanak, pedig szintén 28 nm-es csíkszélességgel készülnek. A HDL eljárásnak a HP eljáráshoz képest komoly előnye, hogy segítségével nagyobb sűrűségű áramkörök készíthetőek, viszont van némi hátránya is: alacsonyabb CPU órajel elérésére ad módot. A HDL jóvoltából akkora lapkaterületen, mint amekkora a Kaverié, nem kevesebb, mint 29%-kal több tranzisztor helyezhető el, így a végeredmény 3,1 milliárd körüli tranzisztormennyiség.
A CPU magok mellett természetesen a GPU részleg is frissült. Az újítások eredményeként 18%-kal csökkent a szivárgási áram, hála a korábbinál gyorsabb RVT egységeknek. Ebből fakadóan azonos fogyasztásszint mellett a korábbihoz képest 10%-kal magasabb órajel elérésére van mód, de ha az alacsony fogyasztás kapja a prioritást, akkor azonos órajel mellett a korábbihoz képest akár 20%-kal csökkenthető a fogyasztás. Nem hangzik rosszul.
Terítékre került a Voltage-adaptive Frequency Scaling funkció is, ami mind a CPU, mint pedig a GPU részegység esetében kifejti áldásos hatását. A technológia a tápfeszültség zaját próbálja hatékonyan csökkenteni, ami komoly kihívás mind a processzorok, mind a videokártyák, mind pedig az APU egységek szegmensében. A zajból fakadó ingadozások a nominális értékhez képest 10%-os mértéket öltenek, ami azért baj, mert ezek miatt legalább 20%-nyi fogyasztás megy kárba. Az AMD technológiája ezt a pazarlást nagyrészt megakadályozza, ugyanis az adott egységet átlagfeszültségen üzemelteti, az órajelet pedig villámgyorsan tudja – ideiglenes jelleggel – csökkenteni, ahogy feszültségesés jelei mutatkoznak. Az eljárás alkalmazásának köszönhetően a CPU magoknál 19%-os, a GPU részegységnél pedig 10%-os fogyasztáscsökkenésre lehet számítani. Az eszközválasztás és az új eljárások jóvoltából a Carrizo-ban található "nyolcmagos" AMD Radeon GPU a Kaveriéhez képest 20%-kal alacsonyabb fogyasztás mellett üzemelhet.
A következő érdekes eljárás az AVFS nevet viseli, feladata pedig a minél jobb teljesítmény/fogyasztás hányados elérése. Az AVFS lényege, hogy a meglévő fogyasztás- és hőmérséklet-szenzorok mellé feszültség- és frekvencia-szenzorok is beépítésre kerülnek. Az Excavator CPU magban 10 darab AVFS modul található, amelyekhez megközelítőleg 500 darab frekvenciaérzékelő "ösvény" társul. A komplex rendszer jóvoltából a rendszer egy adott fogyasztás- vagy teljesítmény-szinthez nagyon pontosan be tudja állítani az optimális üzemi paramétereket, így adott teljesítményszinthez a korábbinál alacsonyabb fogyasztásszint társítható. Vagyis ez az eljárás is hozzájárul a minél energiahatékonyabb működéshez.
Az energiahatékonyságot az S0i3 mód is segíti, amellyel ugyanolyan fogyasztásszint érhető el, mint a jó öreg S3-as állapottal, viszont az S0i3 sokkal gyorsabban és sokkal kényelmesebben működik, hiszen ezt az állapotot villámgyorsan, futásidőben alkalmazhatja a rendszer, ellentétben a klasszikus S3-mal. A fejlett energiamenedzsmentnek, illetve annak köszönhetően, hogy az APU majdnem minden részén vannak tápkapuk, extrém alacsony, készenléti állapothoz hasonló fogyasztásszint elérésére van mód. Ez a mód észrevétlenül, a másodperc tört része alatt működésbe léphet, ami összességében tipikus felhasználási módok esetén alacsonyabb átlagfogyasztást eredményez.
A Carrizo várhatóan a Computex alkalmával mutatkozhat be, de sajátosságai miatt csak 15 wattos, 25 wattos és 35 wattos modellek készülnek belőle, ugyanis nagyobb TDP esetén már kedvezőtlen a skálázódás, azaz nem elég magasak az elérhető órajelek, ami rányomja bélyegét a versenyképességre is. A Carrizo APU egységeket 15 wattos TDP-re optimalizálták, vagyis ebben a tartományban várható a leghatékonyabb működés. Asztali fronton kérdéses, hogy debütálnak-e a Carrizo APU-k, de előbbiek miatt összességében nincs rá nagy esély. Ez persze valahol érthető is, hiszen az előrejelzések alapján mobil fronton várható komolyabb piaci növekedés az elkövetkező évek folyamán, az asztali számítógépek szegmensében összességében lassú csökkenésre kell felkészülni, ha minden az elemzők várakozásai szerint alakul. A Carrizo APU-k a dolgok jelenlegi állása szerint pont a mobil konfigurációkat, illetve az egybegépeket veszik célba – nem véletlenül. Plusz asztali fronton az sem kedvez a cégnek, hogy nem fér hozzá fejlettebb gyártástechnológiához, amire nagy szüksége lenne, így az Intelhez képest mindenképpen jókora hátrányban van. A fenti információk összességében érdekesek, de sokkal érdekesebb lenne látni, pontosan mire is képes a Carrizo APU az Intel hasonló kategóriájú processzoraival szemben. Néhány hónap és erre is fény derül.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

38. Tuttu
2015.02.23. 19:12
Ha ott nem akkor máshol fejlesztenek, de mindenképp jó dolog és meglepő is! Várom, hogy mi sül ki belőle! Tuti nem sül be, az a lényeg!
Asztali fronton nem vágyom AMD-re már, de a ütős VGA-kat várok! Reménykedem, hogy jön már valami friss hír a 390-ről és társairól.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
37. csabi02
2015.02.23. 19:14
Nehogy ez is késő legyen,mert akkor megszívták...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
36. Gpety
2015.02.23. 19:21
Kíváncsi vagyok, hogy asztali szegmensben meddig mehetnek még el a már most is ~5 éves FX-ek, amik megjelenésükkor sem voltak túl acélosak. A Carrizo-t pedig eddig vártam, az itt leírtak alapján egy újabb szög az AMD kopijában. Aki 28 nm-en a fogyasztáscsökkentésről beszél, miközben a konkurencia már a 14 nm-nél jár, azzal gond van. Ismét csak szép ígéretek az AMD-től, de hát szegény ember az, aki már ígérni sem tud...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
35. Phantomstr...
2015.02.23. 19:44
"40%-kal kevesebbet is fogyasztanak"

Ez remek!

"alacsonyabb CPU órajel elérésére ad módot"

Ez nagyon-nagyon rossz! De legalább tudjuk, miért nem jön desktopra. Ezt az architektúrát eddig is órajelhajhásztattal tudták helyzetbe hozni és ezzel most épp ezt veszíti el.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
34. csabi02 Phant...
2015.02.23. 19:51
igen,de oda ahova szánják még lehet,hogy jó lesz.
majd megtudjuk amikor megjelenik.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
33. j.panzer
2015.02.23. 20:26
Egy lépés előre, kettő hátra. Mondanám, hogy az AMD egy helyben topog, de valójában egyre inkább versenyképtelenek. Szép nagy bukta lesz ez is, pedig nagyon ráférne a piacra a verseny.
Az AMD a saját sírját ássa.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
32. hordo89
2015.02.23. 22:29
Egyre kevesebb az esélye, hogy idén tudok emberi áron venni táblát, ami rendesen futtatja a solid edget
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
31. pdx06
2015.02.23. 22:45
Asztali processzorok frontján már nem hinném hogy nagy fejlődés lesz. 3-4 éves processzorok elegek mindenre. Elérték a határokat, emiatt vezették be a többmagos processzorokat mert nyilván gyorsabb lesz ha minden mag külön műveletet végez.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
30. Fzoltan hordo...
2015.02.24. 00:17
Valójában vannak nagyon fasza AMD-s tabletek, "természetesen" csak az USA-ban tudod megvásárolni őket...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
29. Fzoltan j.pan...
2015.02.24. 00:18
Szvsz az, hogy lassan kb. 2 gyártástechnlógiai lépcső lemaradásban vannak az Intelhez képest, de energiatakarékosság terén még mindig tudnak alternatívát állítani, azért az nagyon nem gyenge.
Mondjuk azért kíváncsi vagyok, hogy a Core M-melszemben sikerül-e valamit kiállítaniuk.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
28. Galdech
2015.02.24. 06:27
Látom itt mindenki okosabb az AMD mérnökeitől Kíváncsi lennék, ha felvennétek titeket és na kérem, akkor tervezzétek le ti az architektúrát ahogy képzeltétek. Pislogni nem tudnátok. Ha az olyan könnyű lenne... no offense.
Egyébként így érhető, hogy miért nem jönnek ki asztali szegmensre. Pedig kíváncsi lettem volna rá.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
27. janika77 Galde...
2015.02.24. 06:55
Nekünk nem az a dolgunk,hogy okosabbak legyünk náluk.Nekik viszont az lenne a dolguk,hogy valamit letegyenek az asztalra.....
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
26. 5hR3kY janik...
2015.02.24. 07:47
Le is tesznek mindig valamit az asztalra. Az nem az ő hibájuk, hogy a sok fogyatékos már a tabletekbe is i7-et akar mert azazbrutáljó, miközben a valós igényeit egy két magos ARM SOC is simán kiszolgálná.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
25. Zabalint janik...
2015.02.24. 08:43
Pedig totál igaza van Galdechnek. Általában a többség azt veti az AMD szemére, hogy gyengébbek a processzoraik az Intelnél, meg hogy alternatív utakat keresnek (APU). Mindezt úgy, mint ha egy varázscsettintésre gyorsabb processzort lehetne tervezni az Intelénél, annak ellenére, hogy nyilván sokkal kisebb a K+F költségvetésük. Nyilvánvaló, hogy egy ilyen helyzetben egy cég az alternatív utakat keresi, hátha valamelyik beválik, és ezzel felzárkózhat.

Igen, anno volt egy korszak, amikor lehagyta teljesítményben az Intelt, csak amellett, hogy ahhoz az Intel bénázása is kellett a Pentium 4-el, még az átmeneti AMD teljesítmény fölény mellett is az Intelt vette a piac.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
24. thedevelop... Zabal...
2015.02.24. 09:22
Alternatív út lenne az APU? Az Intelnek már csak APU-ja van, leszámítva a szerverbe szánt processzorokat.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
23. Zabalint thede...
2015.02.24. 09:58

Eredetileg alternatív út volt a puszta CPU erőhöz képest, az, hogy az Intel is rohamléptékkel fejleszt az irányba, csak azt támasztja alá, hogy ez a helyes út, más kérdés, hogy az AMD korábban sem profitált rendesen amikor jó irányba fejlesztett (lásd pl. x86-64).
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
22. janika77 Zabal...
2015.02.24. 10:03
.Nekem mint átlag pc felhasználónak k mindegy ki milyen módon fejleszt.Engem egy dolog érdekel.Mit kapok a pénzemért.Megveszem ami az igényeimet kielégíti és van is rá keretem aztán ennyi.A többi engem nem érdekel.Amennyiben fizet az Amd vagy az Intel nekem akkor érdekelni fog.Erre igen kicsi az esély szóval nem izgatom magam ezen.Azokon szoktam nagyokat derülni akik szerepzavarba kerülnek némely gyártó kapcsán....
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
21. Zabalint janik...
2015.02.24. 10:14
Az, hogy fikázzák a gyártót, ugyanolyan szereptévesztés, mint amikor fényezik.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
20. janika77 Zabal...
2015.02.24. 10:47
Én is így gondolom.A kulturált kritika véleményem szerint nem egyenlő a"fikázással" vagy az ha valaki elmondja a pozitív véleményét egy termékről a"fényezéssel".Én arra értettem a szerepzavart mikor pro és kontra habzó szájjal egymásnak esnek emberek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
19. Lala333
2015.02.24. 10:51
Ez a jó irány. Mármint az optimalizálás. Egész jó számokat hoztak az előzőhöz képest. Azonos órajelen 20%al kisebb fogyasztás azért jelentős. Az, hogy kisebb órajelre képesek még nem biztos, hogy rossz. Gondoljunk bele, Intel kisebb órajelen tudja azt, amit AMD magasabban. A nagyobb tranzisztorsűrűség inkább meghatározóbb.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
18. gab78
2015.02.24. 12:29
14. Zabalint. Hát pont, hogy nincs. Az AMD koncepcionálisan cseszte el. Túl hamar és túl nagy mértékben kezdtek építeni az APU koncepcióra. De most mondd már meg nekem őszintén, ki az az elvetemült aki egy Intel Sandy-t vagy újabbat ezekre lecserél? És az mióta is van piacon, és hány processzort adott el azóta az Intel? Azt kellene megértenie az AMD-nek, hogy a JELEN IGÉNYEIT KI KELL SZOLGÁLNI! Mert azzal lehet eladni a processzort vagy bármi mást, a jövő számára csak iránymutatást lehet adni. Az nyilvánvaló, hogy az alternatív utat keresik, de az nem hogy hogyan! Ha egy (4) Deneb magok tennének ebbe azzal is meglenne ez a teljesítmény (órajel gond sem lenne), a fejlettebb gyártás végett a fogyasztás sem lenne rosszabb. Akkor miről beszélünk? Hol a fejlődés? Ilyen munkát végeznek az AMD mérnökei? Mert akkor inkább menjenek havat lapátolni, mert ez egy rakás sz@r!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
17. v_peter Lala3...
2015.02.24. 12:38
Ez semmi, ez nulla, nem irány.
Még fél éve a ph!-n is arról írtak, jön a carizzo, desktopra is. Látva mennyire rámentek a fogyasztás csökkentésre az intel és az nvidia termékek, fordult a fejlesztési irány, sutba vágták az egészet, és nekiestek jól hangzó marketing feature kitalálására. Lefelezték az L2 cache-t, megnyírbálták az amúgy is harmat gyenge procit. Ebből 3 éves intel atom szint lesz, fele fogyasztással. Remek. Majd 10 percig indul a windows. Ja, és fél év múlva sem lesz piacon.
Ha mégis tartják a 3-4 hónapot, addigra is bőven kint a skylake. Esélytelen lesz vele szemben.

És azért jól hangzik a fejlesztési lista, no de láttunk már ilyet: deneb, bulldozer, kaveri, sorolhatnám.

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
16. v_peter
2015.02.24. 12:40
Majd jön a fizetett sajtó, miért kell megvenni, majd ha, fél év múlva, meg majd ha a szoftverek, meg majd ha....
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
15. Zabalint gab78
2015.02.24. 12:43
Azt nem érted, hogy már bőven az APU-k előtt bukta a puszta CPU erő versenyt az AMD, az APU már egy fajta kiút keresés. Az nem puszta elhatározás kérdése, hogy erősebb CPU-t csinál az Intelnél, és kész. És ez az ár-teljesítmény arányra is igaz, ha a felső kategória gyengébb, akkor lejjebb csak kisebb árrés vállalásával lehet jobb ár-teljesítmény arányt kihozni, mert az alsó és a közép kategória a házon belüli felső kategória "selejtje".
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. Zabalint v_pet...
2015.02.24. 12:48
PH-n nem tudom, de itt Iponon folyamatosan a kommentelők képzelték be a carizzo desktopot.

Nekem A8-7100-al kb. 10-15 másodperc a Windows indulása SSD-vel, azután, hogy kikapcsoltam a Windows 8 félhibridálásos hülyeségét az SSD védelmében, de ennek semmi köze a CPU-hoz, mert nem az a szűk keresztmetszet. Ennél feltehetőleg a 4 wattal kisebb TDP-jű Carizzo erősebb lesz.

A Skylake-et meg még nem tudni, de a Broadwell-U nem sokat fejlődött a Haswell-U-hoz képest.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. Zabalint gab78
2015.02.24. 12:54
"De most mondd már meg nekem őszintén, ki az az elvetemült aki egy Intel Sandy-t vagy újabbat ezekre lecserél?"

Mondjuk én egy Sandy-t még nem cserélnék, de nyilván i3 fölött nem egy AMD-s laptop a megfelelő csere, de egy Sandy-s Pentiumos laptopot például miért ne cserélhetnének le akár épp most egy mobil Kaverire vagy miután megjelenik, egy Carizzo-ra. Abban az árkategóriában az Intel sem kínál jobbat.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. v_peter Zabal...
2015.02.24. 12:54
A processzor max 10-15%-ot, az igaz, és a broadwell és a skylake között lehet semmilyen gyorsulás sem lenne (nem fiogjuk megtudni mert valszeg broadwell törölve) és itt sajnos meglátszik az amd 3-4 éves lemaradása, mert az intel semmilyen affinitást nem érez hogy fejlesszen. Az igp viszont már bőven utol éri, sőt lehet le is hagyja majd az aktuális amd apu igp-t.

Nálam volt olyan fos intel atomos laptop, ami nem sokat gyorsult ssd-vel, hiába raktuk bele. Ergo proci volt harmat gyenge. Ilyen lesz a carrizo is.

Manapság egy két éves "normális" laptopból újat lehet csinálni ha kivágod a méretében alig használt 500gb-os hdd-t a csába, és beleteszel egy 120gb-os ssd-t. Amit a tulaj arcán látni mikor jön érte és bekapcsolod neki...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. Zabalint v_pet...
2015.02.24. 13:02
"Nálam volt olyan fos intel atomos laptop, ami nem sokat gyorsult ssd-vel, hiába raktuk bele. Ergo proci volt harmat gyenge. Ilyen lesz a carrizo is."

Szóval akkor szerinted a mostani belépős mobil Kaveri a8-7100-hoz képest sokkal-sokkal gyengébb lesz, mert mint írtam, ezzel 10-15 másodperc alatt indul el a Windows 8.1, kikapcsolva a gyorsindítási funkciót. Te el is hiszed ilyenkor, amit írsz?

Rossz esetben a 15 wattos csúcsmodell csak a Broadwell U i3 szintjén lesz, ami messze nem az a szint, hogy az legyen a szűk keresztmetszet induláskor.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. atti2010
2015.02.24. 13:34
AMD nélkül nem lenne 64 bit ahogy beépített memória vezérlő sem, HBM memória és most vasarolhatnak a kedves Intel hívők minimum 2x áron ugyanazt a CPU-t, de nem ez a gond hanem az hogy az egész EU nem bír kitermelni egy rendes X64 gyártót.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. Zabalint atti2...
2015.02.24. 13:47
Ez a nem lett volna, így nem jó kifejezés, mert nyilván valami valamikor biztosan lett volna akkor is, ha nincsen az AMD.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. tibaimp atti2...
2015.02.24. 14:13
A logikád alapján, ha nincs az IBM meg az INTEL, akkor nincs AMD....
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. Lala333 v_pet...
2015.02.24. 14:44
Lehet utoléri... 1 évig, aztán megszűnik a szoftveres támogatottsága. És csak az Iris Pronak van egy kevés esélye Amd igp ellen. Jóval magasabb áron. Kihangsúlyoznám, jóval magasabb áron. És akkor még arról nem is beszéltünk mi történne egy HBM felhasználással APUk esetében. Akkor kaparhatna az Intel.
Csak azért lesz ilyen a carrizo, mert volt rossz tapasztalatod Intellel? Nem tudlak követni. Olyan érzésem van, h nem érzékeled a teljesítmény szinteket és össze-vissza beszélsz.
Laptopoknál ha meglátom specifikációban, h Intel HD graphics, egyből elkap a "kár érte, pedig amúgy tök jó laptop lenne" érzés. Nem is szívesen vennék Intel notebookot.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Zabalint Lala3...
2015.02.24. 15:20
Az Intel HD simán megfelel általános célokra.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. norman81
2015.02.24. 15:39
Asztali fronton én 2016 2. félévéig nem is nagyon ruháznék Dekstop AMD cpu-ba,sem a 9XX lapokba. Remélhetöleg az akkor megjelenő 14nm CPU-k kielégítenek minden igényt mobil és asztali fronton egyaránt. (Remélhetőleg a ddr4 ára is normalizálódik addigra)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Lala333 Zabal...
2015.02.24. 16:07
Persze általános irodai munkra igen. Meg filmnézésre, esetleg régebbi játékokra.
Nekem nagyobbak az igények. Épp ezért kicsit torznak érzem az i7 procit intel hd-vel. Jó persze vsnnak dedikált vgas változatok. De akkor is torznak érzem ezeket a konfigokat.

Viszont azt is el tudom képzelni, hogy mire mainstream lesz az APU (fizika) + dGPU (grafika) páros, addigra Intel is behozza az AMDt. Csak akkor tudná az AMD megtartani az "előnyt", ha megtartja magának a technológiát. De ez kb sosincs így, a HBM is szabad lesz pár éven belül...
Lehet az Intel K+F részlege maga az AMD, kifejleszti az új dolgokat, a kevésbé ígéretes, de adjunk neki egy próbát részeket kiadják AMD név alatt, a sikeresebbeket meg Intel név alatt. D
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. pdx06
2015.02.24. 16:35
Nem a nanométerektől kell várni a fogyasztás mérséklődését. Érdekes, a régi 3Dfx kártyák még 240-250 sőt 350 nanométeren mozogtak aztán mégsem kellett 200 Wattnál nagyobb táp a gépbe, sőt arról a tápról ment többeknek a monitor is, a képcsöves ami szintén zabált mint állat. Most pedig már sokan rá se néznek 1200W-os tápnál kisebbre.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Terror pdx06
2015.02.24. 17:08
A Voodoo 2-t gyártották 350 nm-en, 4 millió tranzisztorral, egy A10-ben meg 2,4 milliárd van. Ne hasonlítsd már össze...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Phantomstr... Fzolt...
2015.02.24. 18:57
Az a baj, hogy nem tudnak. Fogyasztás terén akkor versenyképesek, ha mellé feláldozzák a teljesítményt és megfordítva.

5hR3kY (#13)
Az, hogy a "sok fogyatékos már tabletekbe is i7-et akar", ezt a helyzetet fel kellett építeni, amiben markánsan benne van, hogy az AMD az Athlon X2 5000-es sorozattól megkezdve kisebb kilengésektől eltekintve egyre versenyképtelenebb. Kiemelten igaz ez a presztízs kategóriára, ami az átlag fogyasztó számára a teljes termékpaletta megítélését meghatározza.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!