iPon Hírek

AMD: Catalyst hiba miatt "szürkehalál"

Dátum | 2010. 02. 03.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | SZOFTVER

Homokszemek kerültek a gépezetbe.Az AMD legfrissebb, 10.1-es verziószámú Catalyst meghajtóprogramjával a jelek szerint sajnos nincs minden rendben. Több felhasználó is arra panaszkodik, hogy Radeon HD 5000-es sorozatú videokártyával szerelt konfigurációján a rendszer időnként összeomlik és a monitoron ekkor szürke csíkok jelennek meg.

A kellemetlen hiba létezését az AMD azóta elismerte. A vállalat állítása szerint a hiba nem hardveres, hanem szoftveres jellegű, amit a Microsoft Windows 7-es operációs rendszerének egyik frissítése tovább súlyosbít. A hivatalos magyarázat úgy tűnik, hogy nem teljesen fedi a valóságot, ugyanis a felhasználók egyéb Windows verzió esetében is tapasztalták a hibát, nem csak a Windows 7 alapú rendszereknél. A gyártó szerint a hiba csak kevés Radeon HD 5800-as, illetve Radeon HD 5700-as videokártyával szerelt rendszert érint, de a vállalat fejlesztőmérnökei már dolgoznak a megoldáson, amely hotfix formájában lesz elérhető. A patchet jelenleg is tesztelik, pontos megjelenésével kapcsolatban azonban egyelőre nem szolgált semmiféle konkrétummal Dave Erskine, a vállalat szóvivője, de valószínűleg nemsokára elkészül.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

57. vermar
2010.02.03. 19:59
Én mondtam hogy valami nincs rendben ezzel a verzióval
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
56. daralan
2010.02.03. 20:02
5770em van, nálam nem hal meg, csak mezei egyszerűséggel nem tudja lekapcsolni a monitort, mikor kéne, nem ad képet, de valami jel marad, ezért a monitor nem megy stand by-ba...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
55. _András_
2010.02.03. 20:05
Én ma vettem egy 5770 est és szerencsére ez még nem volt de először kékhalálozott mostmár szerencsére minden rendben van. Még!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
54. twollah
2010.02.03. 20:07
Latom nem csak az NV tulajok szivnak a hibas driverekkel.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
53. Insignia
2010.02.03. 20:15
twollah mostanában említs meg pls egy hibás nv drivert amihez cikket is leközöltek mert akkora súlya volt.... amdnél sokkal gyakoribb a driver hiba...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
52. Zolti77
2010.02.03. 20:40
Insignia mond már meg mivel lenne probléma NV-nél? 1-2 éves kártyákhoz már bejáratott driver van de 3-4 hónapos uj kártyánál még igen is vannak gondok a driver írással
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
51. Greathoof
2010.02.03. 20:51
@Insignia
Igaz, hogy én is NV-s vagyok, de be kell látni, hogy driver hibák mindig vannak videókártyáknál...
Egyébként, igen, mostanság több probléma volt az ati Driverével (a nagy kurzor, ez...), viszont az NV GTX 200-asnál sem volt valami jó az akkori driver ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
50. hmisi
2010.02.03. 20:56
Pont ma délután volt szürke halálom. Nekem a teljes képernyő szürke lett. Reseteltem és azóta többet nem csinálta. HD 5770 win7 64bit, 10.1catalyst.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
49. hmisi
2010.02.03. 20:59
Tényleg az mér van hogy néha játékból kilépés után az egér helyén 1 függőleges vonal lesz és 3dmark után meg kocka?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
48. Rikosid
2010.02.03. 21:09
Üdv!
Nekem is ilyen problémám van, általában játék közben jelentkezik, kipróbáltam Win7-et(két félét is) és XP-t is mindegyikkel probléma volt! Írtam ide az info@ipon.hu-ra válaszként azt kaptam, hogy memória hibára utal... hát erre tessék! Viszont a háttérben futó programok nem fagynak ki, skype-on beszéltem game közbe és ahogy fagyott a képernyő továbbra is maradt a kontakt...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
47. Tom1985
2010.02.03. 21:11
daralan#

Ezt nálam is csinálja egy 5850, Emiatt írtam report-ot a Catalyst Crew Survey-en...Hátha több ilyesmit is kapnak és észreveszik,h. valami nem stimmel az energiagazdálkodós résszel...

Egyébként nálam néha olyasmit is csinál,h. minden előzetes nélkül a gpu használat felmegy 99%-ra és onnantól nem lehet lelőni, csak reset-tel.

És szerintem a 9.12-essel volt eddig a legtöbb hiba,legalábbis ott sokszor előfordult,h. a Win7 64bit minden ok nélkül kikapcsolta az Aero-t. Vagy a durvább eset amikor csak egyszerűen "csonttá" fagyott az egész rendszer,mindenféle előzetes nélkül. Win7-et újraindítva pedig "Video Hardware Error" fogadott és a Win7 azt ajánlotta fel,h. cseréljem le a legújabb driver-re. Erre meg visszaírtam véleménynek,h. "ha a legújabbat használom,akkor hogyan cseréljem még újabbra? "

A 9.11-essel pedig a Borderlands-ben voltak "üres" textúrák...

Ettől független maradok Ati párti...Az egész gép fogyasztása üresjáratban szünetmentessel mérve vagy 40-50w-ot javult legalább az előző 4870-emhez képest és a displayport csatlakozó 10bites színátvitele is nagyon jó...Viszont érdekes,azzal soha,semmilyen hiba,fagyás stb. nem fordult elő,így igaza van azoknak akik azt mondják,h. ehhez a szériához még nem kiforrottak a driverek...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
46. klaszlo
2010.02.03. 21:13
A sok hülye nVidiás meg ok nélkül kulázza az atit a driverek miatt, ugye
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
45. Ipadnak
2010.02.03. 21:14
Az ati driverek mindig, minden tekinteteben fosok voltak... viszont a csont hardwer marha jó, ezért mindig atit veszek... de amit a sz*raliszt driverekkel szívok 5 éve...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
44. Zsohi
2010.02.03. 21:20
daralan: Na ez van nalam is csak nekem egy 9800GT-m van es nem tudom mi okozza ezt a hibat.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
43. Szaby59
2010.02.03. 21:23
A 9.11-essel pedig a Borderlands-ben voltak "üres" textúrák...

A Borderlandsben nem csak a driver miatt vannak textúrahibák...
A ma kiadott patchben javítják azokat is.
Amúgy ez a 10.1 szerintem rosszabbul sikerült mint a 9.12.
A mobil kártyákra valamiért nem engedi felrakni még modderrel sem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
42. Colonel Le...
2010.02.03. 21:26
A Borderlands-ban én is tapasztaltam ilyen csikózódást (5770, 10.1), előtte viszont nem csinálta (4850, 9.11). Most már értem, mitől volt Szerencsére ez nem mindig volt így, csak néha fordult elő.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
41. Multitask
2010.02.03. 21:27
Én sem merek feltenni már újat.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
40. iceblade
2010.02.03. 21:37
nálam se megy a monitor stand-byeba és néha előfordul hogy lefagy, remélem lesz hotfix mielöbb
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
39. ITEM00
2010.02.03. 21:37
Nekem a 9.12-es van HD5850 esen semmilyen probléma nem jött elő. Na én pont ezért nem rakok fel minden új drivert. Mindig várok vele kb 1 hónapot a kiadás után,mert szokás szerint nem jön össze valami nekik.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
38. Ipadnak
2010.02.03. 21:40
Az hogyan van hogy VSYNC csak az elsődleges képernyőn van a másodlagoson meg nincsen klón módban pl.?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
37. rini
2010.02.03. 21:41
Én például soha nem rakok fel frissen megjelent drivert. Megvárom amíg a csoda driver várok feltelepítik és kitépik a hajukat majd megosszák róla a tapasztalatot. Akkor kiderül, hogy érdemes felrakni vagy kukába vele. Béta és hotfixekel nem foglalkozok csak a teljes whql. jöhet szóba. Ezért én nagyon régóta nem futottam bele semmilyen driverhibába. Amúgy azt hallottam, hogy akkor jelentkezik ez a hiba amikor a grafikus kártya áramfelvétele megváltozik. A Win7-re semmikép nem fognám mivel a driver íróinak kutya kötelessége lenne letesztelni mindegyik operációs rendszeren és ezért nem lehetne ilyen hibával kiadni. Az én véleményem szerint inkább a bios ludas valahol a dologban. Pontosabban annak megadott feszültség értékei, de ne legyen igazam.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
36. Szaby59
2010.02.03. 21:44
Eddig jó volt szóval BIOS kizárva, nem fogták a W7-re, csak írták, hogy az egyik patch súlyosbítja.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
35. Mikeee
2010.02.03. 21:54
Nekem régebben 4770 esetén volt ilyesmi gondom, amikor felhúztam az Overdrive által ajánlott maxra a kártyát és szürke képernyő és lefagyott. Viszont az újabb drivereknél megszűnt a hiba.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
34. Joachim21
2010.02.03. 21:59
"Megosszák" ... talán megosztják akart lenni...
Kivárom hogy megosszák!
Kivárom amíg megosztják róla...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
33. Tom1985
2010.02.03. 22:07
rini#

"...Én például soha nem rakok fel frissen megjelent drivert..."

Ez valóban egy jó ötlet ha az ember tényleg csak megbízható driver-t akar a rendszerében tudni...
De mi van abban az esetben,ha mondjuk az-az új driver behoz valami "technikai/technológiai" újítást?
Mondjuk vagy a 9.12-es vagy a 10.1-es driver-eknél jelent meg,hogy a Flash 10.1-el már működik a hw-s videogyorsítás... Ez sima videoknál lehet nem "nagy cucc" de mi van a 720p, 1080p-s tartalmakkal? Azokkal ,akik mondjuk laptopot használnak és nekik ez igen is sokat számít,h. van hw-s gyorsítás a "könnyű" hordozható gépjükön.
Vagy hogy másik esetet említsek,az OpenCl hivatalos támogatását is valamelyik friss Catalyst-ban hozták be. Aki ilyen rendszert akar programozni és Radeon-ja van, felhasználva a mai vga-k erős párhuzamos számítási képességeit,nekik igenis fontosak az újítások...(és még a mostani támogatása sem tökéletes, mert még van külön programozóknak szánt Catalyst, holott hivatalosan a két fajta drivernek már régóta "össze kellett volna olvadni"
(és lehet,h. a Dolby TrueDTS hang átvitele is valamelyik újabb driver óta működik tökéletesen, a házimozizók legnagyobb örömére...az 5000res szériától eltekintve)
Vagy az én esetemben,a Borderlands-es textúra hibák eltűntek a 9.12-essel. Igaz helyette jöttek spontán fagyások dehát "valamit valamiért"

Vagy ha a legnyilvánvalóbb indokot hozzam fel, ha jól tudom az 5000res szériát a 9.10-es v. 9.11-es Catalyst óta támogatják...Szóval ha akarnék sem rakhatnék fel régebbi drivert...

Szóval én úgy vagyok vele,h. inkább felrakom a legújabbat (és utána küldöm a report-okat az Ati-nak) ,minthogy pl. a HD-s flash videók gyorsításából fél évig kimaradjak...

Egyébként a nálam előjövő hibák kb. hetente egyszer jönnek elő, utána tudom,h. arra a hétre "le vannak tudva"
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
32. Szaby59
2010.02.03. 22:10
A Flash gyorsítás Youtube-hoz jó.
Ott meg nem sokan néznek 1080p-s filmet...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
31. Aceman rini
2010.02.03. 22:18
<u>
ÜDV

Én csak annyit szeretnék tudni hogy melyik az a Ati Driver amit használsz vagy ami szted nem csinálja ezt a monitor lekapcsolási mizériát...?HMM?
THY a választ előre is köszi
<u> (Rini elvtársnak szól ez az üzenet De megköszönöm ha más is mond valamit)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
30. rini
2010.02.03. 22:19
Ezek valóban jó indokok de ha eddig évekig megvoltak nélküle, még ha hiányzik is akkor nem hiszem, hogy 2-3 hónapot nem tud várni a használatával, hogy most aztán azonnal kell mert irgum-burgum.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
29. rini
2010.02.03. 22:21
Én a 9.10 -et használom de 4850-nel. Ott nincs hiba nálam.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
28. Szaby59
2010.02.03. 22:27
A 9.11-et érdemes felrakni, a 9.12-vel már Dragon Age-ben és Dirt 2-ben is kevesebb FPS van.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
27. Gerii
2010.02.03. 22:32
Sziasztok!
Vettem nemrég egy 5850-et. Beraktam a gépembe, feltelepítettem a drivereket, stb... és kb 30 perc játék, valamint úgy 10 perc netezés után elszürkült a kép, majd többé nem adott semmi jelet a kártya a monitornak..volt utána bios resettől elkezdve minden, de a ventilátor prögetésén kívül nem produkált semmit. A régi kártyámmal elindítottam, és ez a kép fogadott: [LINK]
Visszaküldtem, hogy cseréljék ki, de nem akarták, mondván túlhúzás miatt garanciavesztés történt.(Túlhúzás még fel sem merült bennem, nem hogy csináljam is, főleg hogy azt sem tudom hogyan kell..)Szerencsémre jó ismerősöm annak a boltnak a tulaja, ahol vettem a kártyát, így sikerültlebeszélnie velük hogy kicseréljék. Szóval most, 2 héttel az események után itt pörög az új kártya a gépemben, de most is vannak problémák...például: mi a franctól nőtt me a kurzorom 3 centi magasra??
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
26. m1hy
2010.02.03. 22:39
Gerii, az a kurzor probléma nálam is fentáll, de még nem jottem rá mi lehet az oka
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
25. rini
2010.02.03. 22:39
Különben a driverek kiválasztásánál én mindig megnézem ezt az oldalt:

http://vgaspeed.hu/article3.php?article=t061

Én még nem csalódtam bennük és meglehetősen semlegesen kezelik a teszteket.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
24. Aceman
2010.02.03. 22:47
ÜDV

Nekem amúgy olyan gondjaim szoktak lenne Hogy néha játék de akár filmnézés közben is Monitor kikapcsolja gép megy tovább egy pár percig közben a VGA ventije 100%-on megy hátul a nyáknál a piros lámpa világít aztán kizúg a gép és lefagy
(Táp Driver OS csere már volt Memória Teszt is Vinyó másik gépben volt már és semmi )

Gépem:
Asus M2N MX SE-PLus
Sapphier Radeon HD 4850 1gb Vapor-X
2x1gb Kingmax asszme
Win 7 x86
Lg 20 colos 16:10-es
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
23. KTTech
2010.02.03. 23:04
Érdekes, hogy az idle fesz 1V-ra emelése megoldja a problémát (0,94V körül van a gyári)... és nem csak a 10.1-es driverrel jelentkezik, hanem az összessel... A hotfix meg annyi lesz majd, hogy átprogramozzák a VRM-et, amíg nem jönnek ki a módosított BIOS-ok (a Sapphire már kiadott egy Beta BIOS-t, azóta nincs is gond azokkal az 5770-ekkel, amire rátették, pedig az SW környezet nem változott). Persze cserébe oda a szép 27W körüli idle fogyasztás, amire az AMD verte a mellét.

Mondom mindezt úgy, hogy egy 5870 ül a gépemben, de alig várom, hogy ismét nV kártya legyen benne, mert amióta AMD van, szívok hol ezzel, hol azzal... HW-ben jó az AMD, de a SW körítés egy rakás...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
22. rini
2010.02.03. 23:11
Akkor most már csak a grafikuskártyát kell kipróbálni másik gépben egy másik alaplappal, de elképzelhető a grafikus kártyán a melegedés következtében érintkezési hiba. Erre utal, hogy felpörög a ventilátor és megpróbálja lehűteni a felmelegedett alkatrészt. Mondjuk egy memória modul valamelyik lába a hő hatására elengedte a forrasztást. Csak azt tudom javasolni, hogy teszteljétek le egy másik gépben és figyeljétek a melegedést. Sokszor a melegedésért a ház tehet. Ezt is érdemes figyelembe venni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
21. rini
2010.02.03. 23:17
KTTech - Én burkoltan ezt próbáltam mondani lentebb, hogy kevés az áram. Majd az új driverrel belenyúlnak vagy adnak ki új biost hozzájuk. Az új kártyáknak meg már beállítják a magasabb feszt. Annyi lesz a különbség, hogy a következő tesztekben nem 28 Watt lesz az idle hanem mondjuk 35 valamint jobban lehet majd húzni a kártyát.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
20. KTTech
2010.02.03. 23:24
Érdekes, hogy az idle fesz 1V-ra emelése megoldja a problémát (0,94V körül van a gyári)... és nem csak a 10.1-es driverrel jelentkezik, hanem az összessel... A hotfix meg annyi lesz majd, hogy átprogramozzák a VRM-et, amíg nem jönnek ki a módosított BIOS-ok (a Sapphire már kiadott egy Beta BIOS-t, azóta nincs is gond azokkal az 5770-ekkel, amire rátették, pedig az SW környezet nem változott). Persze cserébe oda a szép 27W körüli idle fogyasztás, amire az AMD verte a mellét.

Mondom mindezt úgy, hogy egy 5870 ül a gépemben, de alig várom, hogy ismét nV kártya legyen benne, mert amióta AMD van, szívok hol ezzel, hol azzal... HW-ben jó az AMD, de a SW körítés egy rakás...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
19. KTTech
2010.02.03. 23:24
Bocs a duplázásért, megvadult a tűzrókám...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
18. _DiEGO_
2010.02.03. 23:38
Gépem:

MSI KG790GX SAM2+

Phenom II X3 720BE

2 * 1GB KINGSTON DDR2 1100MHz

XFX HD4850 512MB

Gigabyte 460W SuperB


Kop-kop // még egyik driverrel sem volt gondom ... most is a legfrissebbet használom.
AMD oldaláról szedem le csak mindig ...

FF3.6 -al sincs gond - nem taposom az F5 gombot


 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
17. Paragiadam
2010.02.03. 23:58
Aceman: Nekem ezt gyenge táp miatt csinálta a 8800 gt-m. Vagyis pontosabban a 12V-os ágak rosszul voltak elosztva. Átvariáltam a kábeleket és megszünt a probléma. Azóta van már egy erősebb tápom és nem jelentkezett ez a hiba.

Milyen táppal hajtod azt a 4850-et?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
16. Aceman Parag...
2010.02.04. 00:03
Most gyorsba kellet tápot cserélnem szóval egy Codegen 400as van most előtte egy 410 vagy 420 volt már nem tom de azzal is csinálta
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
15. Paragiadam
2010.02.04. 00:34
Azzal a kodegennel még örülhetsz hogy egyáltalán működik

Egyébként ha az a 410-vagy 420-as is ilyen kodegen szintű akkor azzal is fogja csinálni.
Ja és persze még ha jó a táp és erős is, ha több 12V-os ága van és egy ágat túlságosan leterhelsz akkor is előfordulhat ez a probléma szerintem. Úgyhogy például próbáld meg átvariálni a kábeleket.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. Aceman Parag...
2010.02.04. 00:43

MB és rész amint láthatjátok csak 1el lett nagyobb az is csak akkor mikor be nyomtam a radiátort
12 volt os rész 11.86 alá nem ment és 12.17 fölé sem
a többi nem változott jelentősen
(az fps azért volt anyira alacsony mert mindent rányomtam a furmarkra

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. Paragiadam
2010.02.04. 00:57
Ez a szoftveres mérés nem pontos mérés. Ha egy multiméterrel kiméred azt már lehet reális adatnak tekinteni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. Paragiadam
2010.02.04. 01:04
Még jó hogy nem lehet módosítani a hozzászólást.

Szóval nem biztos hogy a feszültséggel van a gond hanem az áramerőséggel.
Nem tudsz valakitől kölcsön kérni egy normális tápot ne ilyen ipari hulladékokkal szenvedj mert a végén még elfüstől aztán vehetsz egy komplett új gépet mert szétvág minden alkatrészt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. rini
2010.02.04. 01:07
Az a táp akkor is csak egy Codegány. Egyszóval gyenge darab. Nem akarom csúnyában kifejezni. Mégis azt mondom, hogy szerintem nem a táp okozza ezt a jelenséget. Ha a táp fogyna el akkor nem kapcsolná le a monitort hanem egyszerűen rezetelne a gép a kevés áram miatt. Ha túl terhelődne akkor pedig olyan forróság jönne ki a ventinél, hogy ihaj.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. nana95 Acema...
2010.02.04. 06:57
Mivel mérted a feszültségeket? mi a neve a proginak?
Vagy esetleg ez egy oldalsávos cucc?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. DarkSayaJi...
2010.02.04. 08:37
a rak megeszi az ATIt ... a munkagepembe az van es eszem meg az idegeim vele, egy rendes drivert nem talalni hozza, nem frissiti sokszor a kepet es mostansag mar kekhalal is egyre suruebben van.
Mellekelem hogy azzal a meghajtoval es windowsal is amivel jott a laptop
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. Szaby59
2010.02.04. 10:09
azzal a meghajtoval es windowsal is amivel jott a laptop

Tehát kb 2009 májusi meghajtó...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. number361
2010.02.04. 12:26
Win 7 64bit, Ati 5850, 10.1 Cat 24 Colos HD Monitor, HDMI kimenetet használok, semmilyen hiba nem jött elő idág. Egyszer fordult elő, hogy filmnézés alatt miközben épp a hátérben mást csináltam hirtelen mindenféle színű cuccok jelentek meg a képernyőn, de ez akkor történt még amikor még a régi driver volt alatta. (azért raktam fel az újjat)

Azóta semmi hasonlót nem tapasztaltam, pedig elég gyakran játszom. ( ME2, meg Last Remnant, L4D, Killing Floor, Red Alert 3, Gears of War<= ezekkel játszottam haverral az elmúlt hetekben. Múltkor toltam több mint 10 órát non-stop ME2-vel szóval terhelésre se jött elő a hiba)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. beleutomaz...
2010.02.04. 12:49
MSI GT725Q Mobility 4850 nincs driver hibam WIn7 x64 Enterprise...
Egyebkent Catlayst 10.1 asztali driver...es a beta volt fenn elobb.

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. beleutomaz...
2010.02.04. 12:50
MSI GT725Q Mobility 4850 nincs driver hibam WIn7 x64 Enterprise...
Egyebkent Catlayst 10.1 asztali driver...es a beta volt fenn elobb.

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Banzin
2010.02.04. 15:15
Nálam is hasonló dolgok zajlanak. Esetleg a fagyásokat újraindulásokat nem okozhatja az AVG9 (próbaidőszakos full)?
XP-re fel volt rakva és onnantól a bejelentkezés után egy 1 percen belül behalt a rendszer.
Win7 alatt meg szimplán újraindul a gép kékhalállal. Bár időszakosan néha kibírja 30 percig is, de ha flash video megy akkor 2 percen belül.
A Catalyst a videólejátszó programoknak nem engedi változtatni a színbeállításokat, csak ha megnyitottam és változtatás nélkül újra leokézom. Ez annyira nem is égető probléma.
Azt sem vágom, hogy eddig a flash vidók mért mentek normálisan teljes képernyőn és most miért áll meg a kép 20 mp múlva. Most vagy Adobe-ék nyúltak bele, vagy atiék. Kb egyszerre volt frissítve mind a két program.

Ha ezek mind driver hibák, akkor visszarakom a még működőképes utolsó verziót. Tipp, hogy melyik vált be?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. jadam92
2010.02.04. 17:17
nállam is ez van de nekem X1650Pro AGP-m van D és Athlon XP 3200+ om D
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. h_gyuri
2010.02.04. 18:04
Nekem két Radeonom van, mindkettővel voltak (vannak?) gondok.
Az első egy Sapphire 4850, Vaporos. Régebben már írtam ide a problémáról, de azért összefoglalom. AMD-s gépben van, júliusi beszerzés. Sok-sok esetben tetszőleges szituációban (játék, film, vagy csak internetezés) ventillátor felpörög, kép elmegy, piros led ég a kártyán, reset segít csak. A gépen 64 bites win7 RC volt, most ugyanez home prémiumban. Ezen is volt egy szürke halál, valamikor decemberben. Drivert mindig frissítek, a felpörgős hiba mostanában nem jelentkezett.
Másik gép inteles, Asus 5850 van benne, decemberi beszerzés. Két-három esetben a gép bekapcsolásánál a win indulása során ventiilátor felpörög, pár másodperc után visszaáll, további probléma nincs, minden rendben. Egy esetben volt szürke halál. Rendszer itt is Win7 home prémium.
Tehát AMD, Intel platform, egyre megy, a kártyák különböző gyártótól származnak, hűtésben is eltérnek. Mégis, mi a közös? Csak a driver és a Win7 home prémium. Ez utóbbi eredeti, nem torrentről leszedett megbütykölt darab.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Gorky
2010.02.04. 20:06
Nekem egy MSI R4890 Cyclone OC 1GB kártyám van Catalyst 10.1 Win7 64bit és semmi gond.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!