iPon Hírek

AMD Congo platform a vékony noteszgépekhez

Dátum | 2009. 06. 12.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | NOTEBOOK

Az AMD egy új, ütőképes platformon munkálkodik, amelyet kifejezetten a vékony és könnyű noteszgépek piacán kívánnak majd bevetni. Az újdonság gyakorlatilag egy frissített lapkakészletre és integrált videó vezérlőre, valamint az AMD kétmagos Neo processzoraira támaszkodik, amelyek a HP nemrégiben bejelentett ultra-hordozható noteszgépében is helyet kaptak.


A lapkakészlet az M780G típusjelzést fogja viselni, az integrált videó vezérlő szerepét pedig a jól bevált ATI Radeon HD 3200-as sorozatú megoldásra bízzák. Ennek a párosnak köszönhetően az új noteszgépek HDMI, DisplayPort és akár eSATA csatlakozókkal is felszerelhetőek lesznek, sőt, hardveres HD videó lejátszásra és DirectX 10-es játékok futtatására is lehetőség nyílik.

A gyártó természetesen hibrid grafikus megoldások piacra dobását is tervezi, amelyeknél a Congo platform beépített videó vezérlője egy erősebb videokártyával karöltve teljesítene szolgálatot. Ez utóbbi, azaz a diszkrét videó vezérlő GPU intenzív alkalmazások esetén, például játék közben lépne működésbe. A rendszer hasonló ahhoz, mint amit az Nvidia kínál a MacBook és MacBook Pro noteszgépek esetében, ahol is egy GeForce 9400M sorozatú integrált videó vezérlő és egy GeForce 9600M videokártya dolgozik együtt a fent említett módszer alkalmazásával. Az AMD tervei szerint a Congo platform valamikor 2009 második felében kerülhet forgalomba, az újdonsággal ellátott noteszgépek ára várhatóan 499 dollárról fog indulni.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. tibaimp
2009.06.12. 22:14
VISSZA A HIRHEZ

ha ultravékony, akkor nem melegedős, vagyis kis fogyasztású cucc kell bele, ilyen az új kb ekkor megjelenő atom is egy chippel mindent megold, vagy a jelenleg is forgalomban lévő U*** jelzésű core2-ek
nem baj itt is lesz egy kis árharc
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. badclyde
2009.06.13. 12:24
Na! Ezt hiányoltam én! Ez már energiatakarékosság! 2 gpu, minek 3d-ben erőmű, vagy olyan erőmű, ami csak egy szintig(de nem elégséges szintig) tudja levenni a fogyasztást. Nem is kell levenni, csak kapcsoljon át 2d-s üzemmódra.mondjuk egy kicsi célirányos gpu-ra.
Az irány jó! Ezt már hiányoltam sorozatgyártásnál.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Joachim21
2009.06.13. 19:43
Ürességtől Congo ez a platform? :lol:

Nemtudom ki hogy van vele, de minél inkább beleásom magam a laptopok, és társaik világába, annál világosabb, hogy ezek a hordozható dolgok drágák, vagy rosszak. Vagy csak én várok el túl sokat tőlük. Most kitalálták hogy legyen minden ultravékony, de sztem meg legyen inkább 4 centi vastag, és rendesen használható.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!