iPon Hírek

AMD: DirectX 10.1-es játékok készülnek

Dátum | 2008. 08. 26.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

Az Nvidia háromnapos rendezvénye, az Nvision 08 már javában dübörög San Jose-ban, az AMD ezzel egy időben egy meglehetősen érdekes kijelentéssel próbálja borzolni a kedélyeket. Az Nvidia legfőbb riválisa szerint már számos játékfejlesztő nagyvállalat dolgozik azon, hogy a DirectX 10.1-es szabványban rejlő lehetőségeket a jövőben megjelenő játékaik esetében a lehető legjobban kihasználják. A gyártó állítása szerint a fejlesztők között olyan nagy nevek vannak, mint például az EA, a Sega vagy az NHN Games.


Az AMD a DirectX 10.1-es támogatást a Radeon HD 3000-es kártyáinak megjelenésekor vezette be, de az Nvidia ebben a tekintetben bizony bőven le van maradva, ugyanis még legfrissebb csúcskártyái, azaz a GTX 260-as és GTX 280-as modellek is DirectX 10.0-s támogatással bírnak. Az Nvidia korábban a DirectX 10.1-es játékok hiányával magyarázta azt, hogy a kártyák még nem támogatják a DirectX 10.1-es szabványt, ám ezzel az előnnyel az AMD-nek jó esélye van, hogy visszavágjon az Nvidia-nak.


Az EA Phenomic Studio már gőzerővel dolgozik a DirectX 10.1-es fantázia és stratégia játék hibridjének, a Battleforge-nek a fejlesztésén, de ezzel egy időben a Sega-nál is készül az új katonai stratégiai játék, amelyet Stormrise névre kereszteltek. Az NHN Games műhelyében a Cloud 9 című 3D-s szerepjáték készül, amely az előbbi kettőhöz hasonlóan szintén DirectX 10.1-es lesz.

Az AMD állítása szerint az említett stúdiók mindegyike ki fogja aknázni a DirectX 10.1-ben rejlő lehetőségeket, hogy még élethűbb és lenyűgözőbb játékokat dobjanak piacra.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

4. Tyrel
2008.08.26. 11:37
...és ekkor jön el az a pillanat, amikor az ember nem bánja meg hogy még a HD4000 széria megjelenése előtt, az Ati "gyengélkedésének" idején is Radeont vett...

Végre néhányan hátat mernek fordítani az nVidiának, és ezzel már elindul a lavina, egyre többen fogják őket követni. Itt jön el az amiről sokan eddig csak beszéltek, hogy azért volt érdemes Radeont venni mert hosszú távon jobb.

Biztosan menni fognak ezek a játékok az nVidia DirectX10-es kártyáin is, csak éppen a Radeonokon szebb és gyorsabb lesz... Persze lehet követni az nVidia "fél évente új VGA" eszméit is, akinek van rá pénze...

Edit:
Amúgy mikor megvettem a HD3870-em kipróbáltam ezt a DirectX 10.1 techdemót amiből itt is vannak a képek. Nem fut túl nagy FPS-el csak 20 körül, de nem is az a célja az egésznek hogy itt FPS vadásszanak vele, hanem az hogy megmutassák a képminőségbeli különbséget. Az "alacsony" teljesítménynek a legfőbb oka az hogy iszonyatosan sok ilyen kis labda van benne, nyilván a gyakorlatban, játékokban azért ennél kevesebb "ojjektum" kiszámítására lesz igény, amit már a HD3000-es széria is kiválóan megold majd, ellentétben még a legújabb GTX260-280 kártyákkal is, amik majd (ha valahogy szoftveresen csinálnak rá DirectX 10.1 bekapcsolási lehetőséget) szépen nekiállnak ott egyesével shaderelgetni a dolgokat (mivel hiányoznak belőlük ezek az algoritmusok) és el is véreznek lazán... (mivel egyébként is gyengébb a Shader oldaluk, hiába megy dupla órajelen Ati-hoz képest, ami kevés az kevés, ez van)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Dice
2008.08.26. 11:55
Ideje volt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Tyrel
2008.08.26. 12:26
Psyho:
DirectX 10.0-val
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Tyrel
2008.08.26. 12:55
Z:
Igen ez mondjuk tény, De:
tegyük fel szereted mondjuk az űrhajó szimulátorokat. Nézd meg pl. 3DMark Vantage űrhajós tesztjét, amikor az aszteroidamezőt mutatja. Szerinted nem adna hozzá a játékélményhez ha mondjuk 2-szer annyi szépen árnyékolt aszteroida lehetne ott, és akár még akadozás nélkül, szépen is futna az egész?
Szerintem ez nagyon nem mind1, és valószínűleg nVidia is egyet ért velem különben nem fizetett volna le mindenkit beleértve Futuremarkot is a DirectX 10.1 támogatás elvetése érdekében.

Megnéztem újból ezt a techdemót, 4000db kis labda van benne...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!