iPon Hírek

AMD DTX fomátumú Intel-es DFI alaplap

Dátum | 2008. 07. 18.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

A DFI mérnökei egy meglehetősen szokatlan alaplapot terveztek, amely az AMD által támogatott DTX formátumra épül, amely egy nyílt szabvány. Ám nem AMD-s lapkakészletre, hanem a legújabb Intel GM45-ös chipszetre épül. Az újdonságot a gyártó kiemelten ajánlja az Intel Core 2 Duo T9400-as processzorához, de ezen az egységen kívül a többi mobil processzorral is tökéletesen együttműködik az alaplap.

DFI CA230-BFA DFI újdonsága CA230-BF típusjelzéssel rendelkezik, az egység 203 x 170 mm-es méretekkel bír. Az alaplapon két darab DDR2-667/800 MHz-es So-DIMM memória modulokat fogadó csatlakozó helyezkedik el, amelyekbe összesen 8 GB mennyiségű memória helyezhető el. A termék egy PCI Express x16-os és egy PCI Express x1-es csatolót, egy hagyományos PCI csatlakozót, egy gigabites ethernet portot, valamint négy darab SATA 3Gbps-os portot is tartalmaz. Az egység az Intel GMA 4500-as videó vezérlőjét tartalmazza, amely DirtectX 10-es támogatást és a korábbi megoldásoknál háromszor nagyobb 3D-s teljesítményt ígér a felhasználók számára.

"A vásárlóink közül sokan igényelnek a korábbinál nagyobb teljesítményt az alkalmazások futtatásához, ám az igényeknek gátat szabnak a tápellátás vagy a fokozottabb hőtermelés által felmerülő akadályok." - mondta Andy Lu, a DFI ügyvezetője.

"Az új mobil lapkakészletnek, azaz az Intel GM45 Express-nek és a legújabb, 45 nm-es csíkszélességgel készülő Intel Core 2 Duo processzoroknak köszönhetően a DFI most már tökéletesen meg tud felelni a vásárlók nagyobb teljesítmény iránti igényeinek. Az új, CA230-BF típusjelzésű Mini-DTX alaplapunk jelentős teljesítménynövekedést ígér a korábbi mobil platformokhoz képest, ezzel együtt alacsonyabb fogyasztással és alacsonyabb hőtermeléssel üzemel, mint az eddigi termékek." - tette hozzá.

A kis alaplapon egyébként integrált audió vezérlő, 8 darab USB 2.0-s port, valamint két COM port, egy VGA és DVI kimenet egyaránt jelen van. A DFI újdonságának pontos végfelhasználói árával illetve megjelenésével kapcsolatban egyelőre nincsenek információk.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. leviske
2008.07.19. 01:20
Hűűűű! Akkor már a 780G-t máris beérték, vagy ott még nem tartunk?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!