iPon Hírek

AMD és Qualcomm megállapodás

Dátum | 2007. 10. 03.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | IT VILÁG

Az AMD és a Qualcomm közötti megállapodás értelmében a Qualcomm a jövőben felhasználhatja a mobiltelefonokhoz a videokártya- és processzorgyártó nagyvállalat egységesített shader architektúráját (Unified Shader Architecture), amelyet jelenleg csak az Xbox 360-as játékkonzolban és az AMD videokártyáiban találhatunk meg. A lépésnek köszönhetően a mobiltelefonok hamarosan eddig még nem látott grafikai teljesítménnyel lesznek felruházva a felhasználók nagy örömére.


A Qualcomm a technológiát a Mobile Station Modem chipszetekben kívánja felhasználni. A Qualcomm jelenleg a világ vezető mobiltelefon chipszet gyártója, az AMD a megállapodás megkötésével jól járhat, ugyanis mobiltelefon vásárlók milliói számára lehet majd értékesíteni az új, Open GL ES 2.0 támogatással felszerelt telefonokat.

Az iSuppli júliusi elemzése szerint a Qualcomm a Texas Instruments elé került a mobiltelefon áramkörök piacán, így a vállalat világelső a mobilgyártásban, ami a chipszeteket illeti. AZ AMD állítása szerint az Ideaworks vezérigazgatója, Alex Caccia elmondta, hogy az OpenGL ES 2.0-ás technológia forradalmi változást hoz a 3D-s mobiltelefon alkalmazások területén. Caccia állítása szerint a licensz megállapodásnak köszönhetően olyan mobiltelefonok készülhetnek majd, amelyek olyan 3D-s játékélményt fognak nyújtani, mint amit napjainkban a számítógépünkön és a játékkonzolunkon láthatunk.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. amazing
2007.10.03. 18:59
Az AMD és a Qualcomm közötti megállapodás értelmében a Qualcomm a jövőben felhasználhatja a mobiltelefonokhoz a videokártya- és processzorgyártó nagyvállalat egységesített shader ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!