iPon Hírek

AMD FireMV 2260 két darab DisplayPorttal

Dátum | 2008. 03. 14.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | MEGJELENÍTÉS

Az AMD nem csak az átlagfelhasználók és a fanatikus játékosok számára kínál megoldást a videokártya piacon, a vállalat az üzleti szegmensben is jelen van a különböző termékeivel. A gyártó kínálata most egy új videokártyával bővült, amelyet a cég kifejezetten az üzleti felhasználóknak szán: az újdonság FireMV 2260-as típusjelzéssel rendelkezik, a kártyán van DisplayPort csatlakozó is, de nem egy darab, hanem mindjárt kettő. A DisplayPortot a VGA és DVI portok utódjának kiáltották ki, a csatlakozó az elmúlt idők során egyre több videokártyán és monitoron van jelen, de a térhódítása összességében még nem jelentős.


Az új videokártya az AMD állítása szerint alacsony fogyasztása mellett jó teljesítményt nyújt, illetve kis hőtermeléssel dolgozik, ezáltal egy passzív hűtőborda is elég a hűtésére, tehát a termék hangtalanul teszi a dolgát. Az új kártya rendelkezik Windows Vista támogatással, sőt, az újdonság segítségével élő, 2D-s vagy 3D-s videó folyamokat (feed-eket)  is nézhetünk - állítja a gyártó. Az egység 256 MB DDR2-es memóriával és ATI FireMV grafikus processzorral van felszerelve, az újdonságot főként 2D-s munkára ajánlja a gyártó munkaállomásokhoz.

A kártya két változatban kerül forgalomba: az egyik PCI Express x16-os csatolófelületbe illeszkedik, míg a másikat PCI Express X1-es slotba tehetjük. A kártya kizárólag DisplayPort csatlakozóval van ellátva, ám ebből a portból rögtön kettő is rendelkezésünkre áll. A termékre a gyártó 1-3 év garanciát vállal, az újdonság várhatóan április folyamán kerül kereskedelmi forgalomba 249 dollár körüli végfelhasználói áron.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!