iPon Hírek

AMD Fusion részletek

Dátum | 2007. 07. 26.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

Az AMD soron következő Barcelona és Phenom magra épülő négymagos processzorai natív négymagos egységek lesznek, szemben az Intel jelenlegi négymagos megoldásaival, amelyeknél a négymagos processzorok két darab kétmagos egységből épülnek fel. Az AMD natív eljárása több szempontból is előnyös lehet, ilyen szempont például a Fusion technológia, ahol több chip lesz majd jelen egy tokon belül.

A Fusion technológia blokkvázlata
Korábban más sok szó esett a Fusion eljárás lényegéről, most azonban új információkhoz sikerült hozzájutni. A hírek szerint az AMD Fusion processzorai tulajdonképpen két egységből állnak majd, azaz a tokon belül két külön részre lesznek osztva. Ezt az eljárást MCM rövidítéssel szokták emlegetni, amely angolul a multi-chip module, magyarul a több chipből álló tokozás megfelelője. A Fusion processzoron található egyik chip magába foglalja majd a processzort, a memóriavezérlőt, valamint a HyperTransport chipet. A másik chip viszont egy GPU-t tartalmaz majd, ez a GPU az AMD saját technológiájának segítségével kapcsolódik majd a központi egységhez, azaz a processzorhoz.

A jelenleg rendelkezésre álló információk szerint a Fusion chip processzor részét az AMD és a Chartered Semiconductor készíti a jövőben, a GPU-t viszont a tajvani félvezető gyártó nagyvállalat, a TSMC fogja gyártani. Ennek értelmében a TSMC-nek mégiscsak lesz köze az AMD processzor részlegéhez, ám nem olyan összefüggésben, mint ahogy azt a korábbi pletykák állították.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. amazing
2007.07.26. 16:51
vissza a hírhez

Az AMD soron következő Barcelona és Phenom magra épülő négymagos processzorai natív négymagos egységek lesznek, szemben az Intel jelenlegi négymagos megoldásaival, amelyeknél a ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!