iPon Hírek

AMD Fusion: új tuning eszköz játékosoknak

Dátum | 2008. 09. 18.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | SZOFTVER

Az AMD egy új szoftver kifejlesztésén munkálkodik, amely a játékosok életét fogja némiképp megkönnyíteni. Az újdonság tulajdonképpen egy komplex szoftver, amelynek segítségével tuningolhatjuk rendszerünket, illetve kikapcsolhatjuk a háttérben futó, szükségtelen folyamatokat, így pedig, ha nem is nagy, de egy pici extra teljesítményhez juthatunk, ami a fanatikus játékosok számára fontos lehet.


Az AMD Fusion For Gaming szoftvere tulajdonképpen annyit tesz, hogy a rendszerben futó, haszontalan folyamatokat leállítja, így a játék számára több erőforrás marad. A folyamatok leállításához és elindításához mindössze egy gombnyomásra van szükség, így a játék befejezése után könnyedén visszaállíthatjuk a normális állapotokat.

A szoftver ugyan kikapcsolja a szükségtelen folyamatokat, de az AMD szakembere, Brent Barry szerint az alkalmazás nem ész nélkül kapcsolgatja a háttérben futó dolgokat, így a számítógép biztonsága nem kerül veszélybe, sőt, instabillá sem válik. Az alap profil az antivírus alkalmazást és a védelmi programokat nem kapcsolja ki. No de ezzel a folyamat "kikapcsolósdival" tényleg plusz teljesítményhez juthatunk? Barry szerint egy többmagos processzorral szerelt rendszer esetében a megtakarítás mértéke 2-5%-os lehet, de ez nagyban függ az adott számítógép paramétereitől.


Természetesen a Fusion For Gaming alkalmazás egyéb trükkökkel is rendelkezik. A szoftverben különböző profilok állnak rendelkezésre, amelyek segítségével a processzor és a videokártya egyaránt tunigolható, sőt, akár a merevlemez teljesítményének optimalizálására is lehetőség nyílik. A szoftver játék közben olyan haszontalan funkciókat is letilt, mint például a Cool'n'Quiet.


Barry elmondása szerint a Fusion for Gaming alkalmazás gombjának megnyomásával nem csak a háttérben futó, haszontalan alkalmazások és folyamatok állnak le, de például egy Phenom X4 9550 Black Edition processzor esetében az órajel is emelkedik, egészen pontosan 2,8 GHz-ig. Ez a tuning ugyan nem mondható jelentősnek, de a felhasználók saját igényeik szerint változtatatják a profil tartalmát, így összeállíthatják a rendszerük számára legmegfelelőbb beállításokat.


Annak ellenére, hogy ez a szoftver a fanatikus felhasználók és a hardcore játékosok számára készült, az AMD a tervezés folyamán az egyszerű használhatóságra helyezte a hangsúlyt. A szoftver gombjának megnyomása után bezáródnak a felesleges folyamatok, ezután elindul az adott játék, és már élvezhetjük is a teljesítménynövekedést. A szoftver akár laptop felhasználóknak is jól jöhet, ugyanis segítségével spórolhatunk az akkumulátorral, maximalizálhatjuk annak élettartamát, így egy hosszabb repülőúton gond nélkül végignézhetünk egy filmet

A Fusion for Gaming alkalmazás első béta változata az információk szerint még a mai nap folyamán elérhetővé válik az AMD Game! weboldalán keresztül. A szoftver kizárólag AMD processzorral szerelt rendszeren fog üzemelni.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. Multitask
2008.09.18. 14:40
Időt spórolsz meg vele, előre be van állítod a vga, cpu tuningot, gyorsítasz a merevelemezen (gondolom gyorsít, nem csak oda van írva...) kilövöd a választott progikat, egy gombnyomásra. Gondolom régebbi AMD processzorokkal is működik. Mivel nincs minden AMD-s gépben Phenom. Szóval egy régebbi AMDs gépben valóban érhet valamit, játék közben. Na meg gondoljatok olyan felhasználókra is, akik nem tudják mik a felesleges programok, pl.: feleslegesnek nézi az svchost.exe-t, leállítja, aztán csodálkozik, hogy a gép is leáll. Nem csak a kockák akarnak játszani néha a gépen. Szerintem nem rossz ötlet.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. leviske
2008.09.18. 22:35
"Phenom X4 9550 Black Edition"

Most vagy én vagyok lemaradva, vagy ez egy elírás... Véletlenül az a 9550 nem egy 9850, vagy egy 9950 akarna lenni? Az órajel emelés mértékéből ítélve én 9850-ra tippelek...

Amúgy szerintem a progi nem rossz ötlet... komolyabb MHz-ek tényleg, csak játékokban számítanak, netezés közben/filmnézés közben bőven elég, ha a CPU az alap beállításokon, vagy az alatt (ha ez megoldható a progival) működik.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. leviske
2008.09.19. 16:41
fagy53: Leellenőrzöd, hogy mit bír a procid... tegyük fel 3.2GHz-et. Utána visszaállítod alapra és a Fusion-t beállítod, hogy játék esetén 3.2GHz-re rántsa fel a procid... szerintem ez annyira azért nem parasztvakítás. Lehet vele egy kicsit spórolni és kímélni a CPU-t.

Én csak azt nem értem, hogy miért nem tudták ezt az OverDrive-ba pakolni... :mellow:
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!