iPon Hírek

AMD Live! Explorer: a médiaközpont

Dátum | 2008. 01. 09.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | SZOFTVER

Múlt hónapban az AMD bejelentette a jövőben megjelenő középkategóriás platformját, amely Cartwheel kódnévre hallgat, ehhez a platformhoz a vállalat egy AMD Live! Explorer nevezetű alkalmazást is készít, amely tulajdonképpen egy médiaközpontnak fogható fel, hiszen minden fontosabb média funkciót elérhetünk vele. Alig egy hónappal később a vállalat bejelentette az AMD Live! Ultra márkanevét, majd ezzel egy időben kiadta az AMD Live! Explorer névre hallgató alkalmazás első béta verzióját.


A Live! Ultra márkanév tulajdonképpen magában foglalja a vállalat Spider platformjára épülő PC-it, a hamarosan megjelenő Puma névre keresztelt notebook platfromot, valamint a jövőben megjelenő egyéb platformokat is, amelyek az AMD kettő- vagy négymagos processzoraiból, Radeon HD videokártyákból és AMD chipszetekből épülnek fel.
Az AMD a Live! Explorer a cég állítása szerint ideális párosítás a Live! Ultra konfigurációkkal. A szoftver lehetővé teszi a számítógépen található digitális tartalmak böngészését és lejátszását, ezzel egy időben akár TV műsort megtekintésére vagy akár az internet böngészésére is lehetőségünk van ugyanabban az ablakban.

Az alkalmazás első ránézésre hasonlít a Microsoft Windows Media Center szoftverére azzal a különbséggel, hogy az AMD Live! Explorer kizárólag AMD-s konfigurációkra telepíthető. Az AMD tervei szerint az első Live! Ultra márkanévvel fémjelzett asztali konfigurációk még az év első felében kereskedelmi forgalomba kerülnek, a Live! Ultra noteszgépekre azonban az év második feléig még várni kell. A gyártóknak természetesen lehetőségük van a Live! Explorer testreszabására is.

 Az újdonságról készült egy bemutató videó is, az alkalmazást letölthetjük az alábbi hivatkozá segítségével: http://experience.amdlive.com/us-en/Home-Page/AMD-LIVE-Explorer.aspx

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!