iPon Hírek

AMD Llano: az Intel Sandy Bridge méltó ellenfele?

Dátum | 2011. 03. 02.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

Az AMD Zacate és Ontario sorozatú APU egységei, amelyek a gyártó Fusion családjába tartoznak, már bemutatkoztak a nagyközönség előtt, sőt, már egy ideje azt is tudhatjuk, hogy az Intel Atom processzorai ellen harcba szálló újdonságok pontosan mire képesek. A Brazos platform kétségtelenül jól sikerült, ám ez a platform nem a kereskedelem fő áramába szánt, a szó klasszikus értelmében vett középkategóriás konfigurációkat, hanem az alacsony fogyasztás mellett üzemelő, kisebb teljesítményt kínáló konfigurációk piacát célozzák meg.

Brazos ide vagy oda, a felhasználók túlnyomó többsége nem ezt a platformot, hanem az AMD Sabrine platformját várja, amelynek „lelke” a Llano APU lesz. Az új platform és a hozzá tartozó központi egységek a friss pletykák szerint valamikor az idei év második negyedévében jelenhetnek meg, de azzal kapcsolatban, hogy pontosan mire lesznek képesek a konkurencia termékeivel szemben, egyelőre nem érkeztek hírek. Egészen mostanáig.


A CeBIT keretein belül az AMD tartott egy kisebb bemutatót, amely sajnos nem kapott akkora nyilvánosságot, amekkorát kellett volna, de a prezentációs videó szerencsére kiszivárgott, így most mi is be tudjuk mutatni, hála a külföldi kollégáknak. A bemutató videó az AMD egyik illetékesének kommentárja hallható, amelyben a szakember kifejti, hogy manapság mennyire fontossá vált a felhasználók számára a multitasking, azaz az a lehetőség, hogy egy időben egyszerre több alkalmazást is futtassanak úgy, hogy egyik se menjen a másik rovására. A lentebb látható videó tulajdonképpen e téma köré épül, vagyis bemutatja, hogy az AMD Llano APU-ja mire képes egy Intel Sandy Bridge processzorral összehasonlítva videó lejátszás, Excel kezelés és 3D-s teljesítmény tekintetében, természetesen úgy, hogy ezek az alkalmazások egyszerre, együttesen terhelik az adott rendszert. No de sok beszédnek sok az alja, beszéljen helyettünk a videó:

 

 

Ahogy az a fenti kisfilmen is látszik, az AMD Llano APU-ja – amely egyébként négy darab x86-os processzormaggal és egy Radeon HD 6620-as videó vezérlővel rendelkezik – igen jól teljesít az Intel Core i7-2630QM processzorával szemben. A rendszer hatékonyan birkózik meg a videó lejátszás, az Excel, valamint a 3D-s alkalmazás okozta terheléssel, ezzel szemben az Intel megoldása néhol igencsak szaggat és valamivel többet is fogyaszt. A videó lejátszás esetében az AMD „térfelén” látható videó képét kétfelé osztották, hogy szemléltessék az AMD képjavító technológiájának eredményességét, ami tényleg lenyűgöző a hagyományos videó minőségéhez képest.


A videó végén található leírás, amely a konfigurációk összetételéről ad pontos képet, ezen szöveg felett látható. A tesztben szereplő konfigurációk mobil platformokra épültek és a videó alapján úgy tűnik, hogy az Intel Sandy Bridge processzorai méltó ellenfelet kapnak a Llano APU személyében. Reméljük, hamarosan újabb részletek is napvilágot látnak a témával kapcsolatban, mondjuk egy részletesebb teszt személyében.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

50. gery84
2011.03.02. 14:52
NA TESSÉK!!!! Grafikus teljesítménybe nagyon oda ver az intelnek!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
49. gezu1025
2011.03.02. 15:18
Valóban kicsit "régi" a hír már van vagy 1 napos Ez legyen a héten a legnagyobb gondod Turai kívánom neked.

Jó lesz ez az Llano
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
48. Sr4c
2011.03.02. 15:20
Hajrá, kemény harcot akarunk, abból mi felhasználók jövünk ki jól.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
47. mythbuster
2011.03.02. 15:33
AMD forever!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
46. Fada
2011.03.02. 15:37
Jó-jó, csak kíváncsi lennék mondjuk a Llano órajelére is. Egész szépen telejsít a cucc, de azért én még mindig a Bulldozeres hírekre várok. Two thumbs up so far!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
45. kontar
2011.03.02. 15:50
Fada nem az órajel a fontos hanem hogy a videó alapján jobb teljesítménye van közel azonos fogyasztással az intelhez képest, már csak egy agresszív árazás kell és akkor visszatérhet az amd a győztesek útcájába
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
44. noss
2011.03.02. 16:07
nem nagy meglepetés, hogy a radeon lenyomja az intel integrált grafikáját...
...az érdekes talán az, hogy mindezt alacsonyabb fogyasztás mellett teszi.

(az epl a mekpróhoz szandit választotta)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
43. Turai
2011.03.02. 16:09
gezu1025

Bocs...
Igazad van...

Csak egy kicsit idegesítő, hogy egyfolytában híreket keresek a Bulldozer kapcsán és mindig a Llano kapcsolatos információkba akadok.
Nem hiszem el, hogy a Cebiten egy árva szó sem eset eddig a Bulldozer várható teljesítményéről legalább egy teszt erejéig...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
42. kean
2011.03.02. 16:11
de jó lenne egy ilyen proci a laptopomba, szaggatnak a játékok munkahelyen
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
41. LavX
2011.03.02. 16:15
Noss: igen az Apple nem járt túl jól azzal, hogy nem várt, de ha jól tudom ott az integrált mellett van egy dedikált is, ami automata bekapcsol. Teljesítményben ugyan ott lennének a gépek, de az AMD-vel tovább menne a kevesebb fogyasztás miatt, mert ott még bőven elég egy HD videóhoz is az integrált addig az intel fronton átkapcsol a dedikáltra ami eszik 3x annyit.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
40. arn
2011.03.02. 16:21
desktopon ti jelenleg integralt videot hasznaltok? csak azert kerdem, mert ott az apu miatt utos lesz (illetve eddig sem volt sehol az intel ezen a teren). viszont diszkret grafikaval konkretan sehol sem lesz a sbtol, mert az apus dolgokat megcsinalja a gpu is (ahogy eddig is). ott kb a phenom2 szintje.

a bulldozer talan hasonlo lesz... de arra sem vennek merget.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
39. jedi
2011.03.02. 16:30
Háááááát most már tényleg kíváncsi vagyok a Buldozer -re. Ha az AMD ennyire vigyáz, hogy minden szegmensben ha picit is de erősebb legyen a konkurens megoldásoknál, akkor a Buldozer is fogja hozni minimum a Sandy Bridge teljesítményét, ellenben az Intel miért akarna alig fél év elteltével újabb arhitektúrát bevezetni ( Yvill bridge, vagy mi a fene ????? )
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
38. Fada
2011.03.02. 16:50
kontar: Igazad van. Talán csak tuningnál számíthat (desktop vonalon), mert ha teszem azt 500MHz-cel magasabb órajelen hozza az SB-t, akkor utóbbi, mivel legalább annyira (de inkább jobban)húzható, végül előnyben marad. De végülis ez másodlagos kérdés.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
37. Fada
2011.03.02. 16:52
jedi:

Az Ivy Bridge nem új architektúra lesz, hanem a 22nm-es Sandy gyakorlatilag. Viszont a tervek szerint a Bulldozer megjelenése után egy évvel már jönnek a Komodók, amik "továbbfejlesztett" változatai lesznek a Zambezinek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
36. arn
2011.03.02. 16:55
a llanonak nem az elso kiadasa lesz erdekes - az phenomhoz hasonlo magokkal fog jonni, hanem majd a masodik.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
35. ghorinka
2011.03.02. 17:45
Hali!
Lehet hogy jobb benne a VGA de a proci teljesítmény továbbra is a béka segge alatt marad, és aki igazán játszani szeretne nem ezt a vackot fogja megvenni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
34. Joachim21 ghori...
2011.03.02. 17:48
Én meg azt mondom, hogy lesz olyan akinek ez lesz a jobb, és lesz olyan akinek a másik.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
33. gezu1025 ghori...
2011.03.02. 17:49
ghorinka

Nincs több kérdésem, leülhetsz 1-es.ÉDES ISTENEM MENTS MEG A BAROMSÁGTÓL
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
32. Turai
2011.03.02. 18:13
A Bulldozer esetében is sajnos úgy néz ki, hogy ugyan az a helyzet mint a Llano kapcsán.
Nagyközönségtől elzárva mutatták be.
De nagyon úgy néz ki, hogy április folyamán fog hivatalosan rajtolni.


 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
31. rajnavikto...
2011.03.02. 18:29
Hiába vitáztok, hogy mi a jobb, HA az AMD-nek sikerülne is teljesítmény/fogyasztás arányban beérnie az Intel-t, akkor is eltartana egy ideig, amíg az AMD fellendülne, és addigra az intel a brutális nagy bevételéből megint csinál valami újat, ami kicsit jobb, mint AMD megoldása, és ez így fog menni előröl egy jó darabig, az amd esetleges felzárkózása nagyon lassú folyamat lesz, mármint a processzor piac birtoklását illetően! És ha tényleg jobb is lesz a Bulldozer, mint a Sandy, akkor majd jön az inteltől az ivy bridge, és ha az jobb lesz a Bulldozernél (addigra biztos lesznek újabb Bulldozer kiadások), akkor az Intel egy egyszerű sandy árcsökkentéssel megint keresztbe fog tenni az AMD-nek. Az AMD még mindig le van maradva egy jó fél évvel, ha a Sandy ellen küldik harcba a Bulldozert, ha az Ivy ellen is harcba tud lenni (ezt nem hiszem)akkor talán van egy kis esélye az AMD-nak. De szerintem hiába minden próbálkozás az AMD-től, olyan érzésem van, hogy az Intel még mindig azt csinál az árakkal, amit akar, sajnos! Talán változni fog a jövőben és mi felhasználók is jobban járunk!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
30. _DiEGO_
2011.03.02. 18:43
Jó lesz ez grat AMD/ATI ...

Minek ehhez jelen nagyközönség ?

Itt [LINK] volt nagyközönség ? NEM és elhiszik az emberek ? IGEN - pedig ilyen eseteket is akkor megkell kérdőjelezni , mert nem volt jelen nagyközönség
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
29. jozsefm
2011.03.02. 19:17
Zárt ajtók mögött bemutatni ilyet, az év egyik legrangosabb szakmai eseményén..ez megint jellemző.Szerintem a marketing direkciót az AMD-nél Intel diverzánsok vezetik, bár lehet azok se tudnának ennyit ártani,mint ezek saját maguknak!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
28. Juliska
2011.03.02. 19:52
józsef m.: Ha zárt ajtók mögött mutatták be, akkor biztos többről volt szó. Ha jól értelmezem a Youtube felületet, akkor ez az AMD hivatalos videója. Talán ennyi volt publikus az egészből. Fenntartom a tévedés lehetőségét, és akkor az Intel vezeti az AMD-t.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
27. Terror
2011.03.02. 20:54
Inkább arról van szó szvsz, hogy a Llano és Bulldozer is a Computexen mutatkozna be hivatalosan, immár sorozat-gyártott példányokkal, viszont a Cebitet meg se látogatni botorság lenne a cég részéről, ezért elmentek oda, nesze semmi, fogd meg jól.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
26. jozsefm Terro...
2011.03.02. 21:02
Értem én amit mondotok, de a konkurens ennél sokkal jelentéktelenebb újdonsága is akkora rivalda fényben tündököl, amit meg se érdemel, ezek meg a jövőjüket jelentő tényleg forradalmi újdonságot, dugják mint etnikum a lopott biciglit.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
25. Fzoltan
2011.03.02. 21:26
rajnaviktor: Bár a részletekkel nem egészen értek egyet, de alapvetően igazad van. józsef m. is leírta, hogy a marketing az AMD-nek egyszerűen nem sikerül... Amikor (nem is kicsi) lépéselőnyben voltak (Athlon, Athlon XP, Athlon X2), akkor sem tudtak érdemben terjeszkedni... (és most egy pillanatra elfelejtettem az Intel iszonyat piszkos és visszataszító terjeszkedési politikáját)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
24. Sturmtiger
2011.03.02. 22:12
Az egésszel az a baj hogy ez üzlet, ha nem akarják hogy mi is iemerjünk valamit a tervekből, akkor nem fogunk tudni. De tényleg jobb lenne ha tudnának versenyezni az intellel, mert akkor lenne egy verseny ami most nem nagyon van. Vagyis van az AMD próbálja beérni az Intelt az meg mindig csak fél gázzal megy.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
23. atti2010
2011.03.03. 07:31
Jó kis cumó lesz ez, és asztali változata is meg fog jelenni ami nettezés közben átvált integrált IGP-re így nem kell menjen egy batár VGA.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
22. kinghaxor
2011.03.03. 08:09
Prohardver-en a legutóbbi Bulldozer-es cikket olvasva botlottam bele a következő információba: "Az információk szerint a vállalat a CeBIT-en kiállít egy Zambezi lapkára épülő processzort, ami az asztali PC-kbe készül, a megjelenése pedig a Computexen esedékes." A Computex pedig már június. Szóval a Bulldozer-re még igencsak várni kell. Főleg ha azt az időt is hozzáveszem mire a megjelenés után beér az országba. Szóval nem lesz itt áprilisi megjelenés.
[LINK]
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
21. arn
2011.03.03. 08:22
ahhoz, hogy az amd jol szerepeljen minden teruleten, az kell, hogy homogen modon kezeljek a programok a cpu+apu kombot. amig ez nem valosul meg, addig gyk kapunk majd egy valoszinuleg gyenge processzort eros gpuval. ergo a par honapon beluli startnal a dedikalt videos konfigokban nagy hasalas lesz, az aput kihasznalo programok hianyaban...

ez fusionos felepites jelenleg hasznos jelenleg mindenutt, ahol nincs integralt video, ill az alacsony fogyasztu processzor olyan gyenge, hogy pl a video/webes dolgokhoz is tamogatasra van szukseg. ezert mukodik jol a brazos, alsobb korokben fog a llano, es ezert fog valszeg csalodas lenni mar a kozepkategoriaban is. viszont ha ez valtozik, akkor javulhat a helyzetuk, de az ido... az elejen lehuzott processzorokbol pedig az amd nem hogy reszesedest nem fog szerezni, de a tulelesert fog kuzdeni. az ido fog ra valaszt adni, hogy mennyire szaladt az amd elore (megint), es hogy ezzel mit fog elerni. jo esellyel mire elterjedt lesz, addigra a konkurencia is eloall valami hasonlo megoldassal.

de ne legyen igazam
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
20. arn
2011.03.03. 08:31
http://forum.hwsw.hu/topic/160388-luxmark/

ez a teszt eleg jo pelda lesz a hasznalhatosagra (remelem tobb ilyen lesz) - viszont amd oldalarol annyira nem rozsas a helyzet, mert egy tuningolt negymagos sb is ugy renderel nativan, mint egy 6850 openclben. marpedig ezt a szintet a bulldozer apuja sem fogja megugorni.

viszont nagyon dicseretes, hogy amd oldalrol mar most jol mukodik a platform dolog, szepen dolgozik egyutt a cpu/gpu. addig intelen en be sem tudtam izzitani, hogy egyaltalan lefusson. nv meg ugye csak a gput tamogatja (az mas kerdes, hogy a gpgpus resze megint gyorsabb, mint az amde - elmeleti flopsok ide vagy oda).
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
19. atti2010
2011.03.03. 08:37
helyzet, mert egy tuningolt negymagos sb is ugy renderel nativan, mint egy 6850 openclben. marpedig ezt a szintet a bulldozer apuja sem fogja megugorni.

Mutass nekem egy tesztet erről,a Buldozerben nem lesz APU.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
18. jozsefm arn
2011.03.03. 08:53
Ezek fless és bizó vélemények?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
17. atti2010
2011.03.03. 08:59
Megnézem én azt a procit ami úgy renderel mint egy HD6850-es VGA.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
16. arn
2011.03.03. 09:00
ott a link

azokra a procikra gondoltam, amelyikben lesz (nem a zambezi). arrol volt szo, hogy kesobb llano is lesz bulldozer egysegekkel, aztan gyanitom a felsobb regioban is fusiont akarnak. az egesz gondolatmenet csak arra akart kilyukadni, hogy a llano ~ sb dolgot nem lehet egysikuan ertelmezni, hogy gyorsabb/lassabb, hanem erosen teruletfuggo, hol melyiket erdemes.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
15. atti2010
2011.03.03. 09:14
Mikor az összes internetes oldal azt írta hogy megint nyereséges az AMD, akkor a HWSW-n ez úgy jött le hogy "Megint veszteséggel zárt az AMD".
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. arn
2011.03.03. 09:20
hogy jon ez ide? a ph cikkiro tarsulata inkabb amd parti (abuval az elen), a hwsw meg inteles. ertelmezni kell a sorokat, nem a velemenyekre adni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. atti2010
2011.03.03. 09:23
a hwsw meg intelesLeírtad a lényeget,amit linkeltél a HWSW-n jelent meg.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. atti2010
2011.03.03. 09:34
[LINK]
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. arn
2011.03.03. 09:41
de ez nem cikk, hanem forum ertelmes helyen az ilyen zold/kek/piros szemuveggel sokra nem mesz, targyilagosan kell kezelni a dolgokat.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. atti2010
2011.03.03. 10:34
Tárgyilagosan kezelem, a Luxmark-ot amit használtak én is kipróbáltam, semmire sem jó.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. Juliska
2011.03.03. 10:54
arn: Szerintem nem lehetséges eltérően kivitelezett magokat homogén módon programozni. Nincs is értelme, mert ami jól megy procin, az rossz GPU-n és fordítva. Ha homogénen írsz programot rá, ami szerintem lehetetlen már az eltérő utasításrendszer miatt is, akkor pont az összefűzés előnyét veszted el. A heterogén feldolgozásnál az a kód fut procin ami arra jó, és az GPU-n ami GPU-n előnyös. Szakmai kifejezésekkel a procimag latency, a grafikus mag pedig throughput optimalizált. Hiába futtatnál homogénen egy késleltetésre érzékeny kódot GPU-n egyszerűen lassú lenne. Nem erre a feladatra fejlesztették ki a magot.
Nem értek annyira a hardver utasításarchitektúrájához, gyakorlatban nem tudom, hogy mi a kivitelezhető, de elméletben homogén módon programozhatók a többmagos processzorok. Ha a magok lebegőpontos feldolgozóját erősítjük, akkor a throughput teljesítménye nő egy CPU-magnak. Szerintem az AVX-szel lehetséges 1024 bites feldolgozó is, de mondom, hogy csak elméletben tudok gondolkodni, mert nem tudom a hardverrel kapcsolatos korlátokat. Az biztos, hogy az x86 nagyon kötött memóriamodellt használ. Ami mellett nagy gond megoldani a nagyméretű cache hatékony működését. A GPU programozása teljesen más szempontok szerint valósul meg. A feladatok párhuzamosítása a cél mert sokkal egyszerűbb a szálakat kezelni, nagyon jól lehet követni a belső kommunikációt, és nincs szükséged az alacsony késleltetés előnyeire, mert úgyis több memóriacímet olvasol és írsz. Itt az x86 memóriamodellje nagyon rossz, mert a legjobb bankolni a gyorsítótárat, de ez sok tranzisztort emészthet fel. Sokkal célszerűbb elvonatkoztatni az x86-tól és egy GPU-hoz igazított utasításarchitektúrát használni. A különböző felépítésű magok teljesen homogén programozása úgy sem lehetséges.
Az AMD és az Nvidia nagyon jó úton jár. Az AMD picit hamarabb ébredt fel, hogy ez a jövő, de egy vagy két generáción belül biztos lesz az Nvidia-nak is APU-ja. A programokkal már most sincs gond. A böngészők már most GPU-n számolnak, komoly teljesítményigényű tartalmat. Az okostelefonok ezért kaptak ennyire erőre. Az, hogy nem veszed észre mikor dolgozik a GPU-mag, pont azt bizonyítja, hogy működik az elképzelés. Semmit sem látsz belőle, de heterogén a feldolgozás.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. arn
2011.03.03. 11:09
atti2010: egyelore ennek is lehet orulni, hogy van, mert keves masik programmal lehet hasonloan osszevetni.

Juliska: dehogy nincs... teljesitmenyorientalt dolgoknal opencl. mar most is elfut sokmindenen (ha akarod procin, ha akarod apu/gpun, eltero hwek parhuzamosithatoak, etc), es a mobil eszkozok is erre mennek. legelobbre az nv gondolkodik jelenleg - a cloud+soc megoldasok a legelobbremutato megoldasok, es ehhez nincs szukseg x86ra. az amd a jelenlegi fejleszteseivel onkentelenul is az x86os tabort erositi, es vele az intelt. az intel addig van magas lovon, amig mindenki az o kezeben levo utasitaskeszletet hasznalja.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. Juliska
2011.03.03. 11:21
arn: Az OpenCL pont heterogén modellre lett kitalálva. Homogén módon nem is lehet benne programozni CPU+GPU-t. Szerintem maga az elgondolás is lehetetlen.

Szerintem az AMD azért marad az x86 mellett, mert rengeteg pénzt raktak bele. Az x86-64-et is ők fejlesztették. Amíg nincs komoly indok az ARM-ra váltásra, addig az x86-on maradnak. Ebben benne lehet az is, hogy az x86 nem olyan könnyen vásárolható, mint az ARM licensz. Garantáltan kevés lesz a versenytárs.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. arn
2011.03.03. 11:39
az biztos, hogy az intel nem osztogatja a licenszet... de valahol kerekkotoje a fejlodesnek mar jo ideje.

az ok, hogy heterogen - de megvan az atjarhatosag a platformok kozott. akarhonnan is nezzuk jobb megoldast kinal, mintha egy konkret utasitaskeszlet/oprsz sajatossagait figyelembe veve szuletne meg a program. a jovo az lesz, aminel nem kell tisztaban lenned azzal, hogy most milyen gepre is irod a programot. vegulis web alapon mar most is igy mukodik egy csomo minden, csak a szamolasigenyesebb es a gyors reakcioidot igenylo dolgok hianyoznak a kepbol.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. atti2010
2011.03.03. 12:05
atti2010: egyelore ennek is lehet orulni, hogy van, mert keves masik programmal lehet hasonloan osszevetni.


De nincs minek örülni mert nekem a CPU-ra 828,GPU-ra 489 pontot adott, holott egy konvertálásnál a GPU nekem kb 50 perccel hamarabb végez.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. arn
2011.03.03. 15:31
egy tesztprogram azt mutatja meg, hogy az adott tesztprogramban hogyan szerepel az adott gep. nem tobbet. erdekes lenne, ha kiderulne belole, hogyan tudsz videot encodeolni, amikor egy renderrol beszelunk. amugy ez egy tenyleges alkalmazashoz szuletett bench.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Fzoltan
2011.03.04. 12:59
arn:
Voltam olyan, és megnéztem a linkedet.
Lista Natív CPU
1.Dan(td) - Core i7-860 @ 3.80GHz, 64 bit - 3090
2.arn - Core i5 2500k @ 4400MHz, 64 bit - 2949

Lista OpenCL GPU
2.arn - Gigabyte GeForce 560Ti @ 950/5000 - 5813
3.Frosty - Radeon HD5870 @ 980/5000 - 4640
5.beta - HIS Radeon 5850 @ 900/1100 - 4229
6.szabi - Powercolor HD6850 1GB @ 775/4000MHz - 2794

Ezek után miért a 6850-hez hasonlítod? Az 5850 eltérő felépítésű, és 30%-ot ver a CPU-dra. És akkor ne is nézzük a Te 560-asodat, ami 2x több pontot ért el, mint a CPU-d.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. arn
2011.03.05. 00:43
talan mert a 6850 egy modernnek szamito, jol hasznalhato kartya? erdekessegnek irtam, es ezt a szintet nem fogjak az apuk megutni az elso korben.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Fzoltan
2011.03.05. 09:56
Az 560Ti nem az? Egyszerűen csak egy kártyát akartál írni, aminél jobb a procid.
Persze, hogy nem fogják megütni, ez nem is volt kérdés. Ettől függetlenül ebből azt a következtetést levonni, hogy egy Llano nem fogja megütni a 2500k szintjét (ebben a tesztben) azért kicsit merész. Nem mondom, hogy nem így lesz, de ebből következtetni azért elég erős.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!