iPon Hírek

AMD: növekvő bevételek, csökkenő veszteség

Dátum | 2008. 10. 18.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | IT VILÁG

Az AMD az elmúlt negyedévek folyamán elég gyenge pénzügyi eredményeket mutatott fel, amelyekhez jelentősebb mennyiségű veszteség társult. A legfrissebb, harmadik negyedéves pénzügyi jelentés szerint a vállalat végre kezdi magát összeszedni, így a következő negyedévtől kezdve végre ismét nyereségessé válhat a pénzügyi mérleg. Korábban már beszámoltunk arról is, hogy a gyártó az Asset Smart névre keresztelt üzleti stratégia keretein belül kiszervezi a gyártást, így még jobb esélyekkel indulhat a piacon. A tranzakció részleteiről itt olvashatnak az érdeklődők.

Visszatérve a harmadik negyedéves teljesítményre, a közlemény szerint szeptember 27-ével véget érő harmadik pénzügyi negyedév folyamán 1,77 milliárdos teljes bevételt könyvelhetett el a gyártó, ami a második negyedév 1,34 milliárdos teljesítményéhez és a 2007-es év harmadik negyedévében elért 1,55 milliárdos bevételhez képest bizony határozott növekedésnek mondható. A gyártó műveleti bevétele 131 millió dollár lett, míg a veszteségek egészen 67 millió dollárig csökkentek. A veszteségek az előző negyedévhez képest, és a tavalyi év azonos időszakához képest egyaránt jelentős csökkenést mutatnak.


A vállalat bruttó nyeresége Robert J. Rivet, az AMD vezető pénzügyi igazgatójának elmondása alapján 51%-ra kúszott fel. A kedvező eredmény kialakulásában a nemrégiben piacra dobott videokártya kínálat is nagy szerepet játszott, amelynek segítségével 55%-os bevétel növekedést könyvelhetett el a cég az előző negyedévhez képest, plusz némi plusz piaci részesedésre is szert tett. A vállalat négymagos processzorai is rendkívül jól fogytak az említett időszak folyamán, így a termékek szállítási mutatói 46%-kal magasabb értéket képviseltek a második negyedévhez viszonyítva.

A jelenlegi bizonytalan piaci helyzet és a világgazdasági válság miatt az AMD tervei szerint a negyedik negyedéves pénzügyi teljesítmény a harmadik negyedévihez hasonlóan fog alakulni. Ezzel együtt a negyedik negyedév folyamán remélhetőleg tényleg nyereségessé válik a gyártó.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

4. pluto
2008.10.18. 21:46
Szerintem nem éri meg ilyen összegekért gépet venni, mert 1 év múlva fele annyit ér, hanem jobban megéri évente/kétévente cserélni a gépet egy olcsóbbra,vagy bővíteni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. tomboy1986
2008.10.19. 15:42
Csimpi... neked akkora jövőbe látó képességed van, hogy elképesztő
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. tomboy1986
2008.10.19. 19:59
Randall:

Jól mondod, hogy engem jellemez. Mert én tudom értelmezni, s tudom jól, hogy miért linkeltem
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. tomboy1986
2008.10.19. 23:47
Nem, szerintem arról van szó, hogy sok tájékozatlan ember beveszi, hogy ha intel CPU-t vesz, akkor kb. 1.5-2x annyi FPS-e lesz - mert ugye a CPU tesztek általában ezt sugallják, hiszen CPU tesztben minimalizálják a többi részegység általi szűk keresztmetszetet (elég hülyén fogalmaztam meg, de nem tudtam egyszerűbben, remélem érthető, hogy mire gondoltam). Pl. 800*600-ban teszteltelnek egy játékot.

Ezzel nincs is semmi baj, csak éppen azt egyrészt nem írják le, másrészt meg nem derül ki, hogy a mindennapi felhasználásnál teljesen más a helyzet és megközelítőleg sem jelent hasonló mértékű előnyt egy ilyesmi CPU. Ezzel szemben rengetegen azt hiszik, hogy igen, odáig meg nem jutnak el, hogy egy FRAPS-ot elindítsanak, s megnézzék. Helyette mennek a nagy szövegek...

Amúgy pedig... ha 1024*768-ban egy 8800Ultra VGA limites, akkor hasonló CPU-kal egy 4870-es valahol 1280*1024 - 1600*1200 között válik azzá. Ezért javasoltam a PH-s tesztet, mert abban szépen leírták, hogy a legerősebb VGA-khoz kellhet csak 3GHz-es C2D/C2Q/Phenom. Egyébként - csak játék aspektusból nézve - teljesen értelmetlen nagyobb, vagy akár akkora is.

Részemről jobban kifejteni nem tudom.

Oliba:
Az a jó a tesztjében, hogy egybevág azzal, amit otthon mértem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!