iPon Hírek

AMD Phenom 9600 Black Edition

Dátum | 2007. 11. 26.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

Az AMD korábban piacra dobott Black Edition jelzéssel ellátott Athlon 64 X2-es processzorokat, amelyek azért különlegesek, mert szorzójuk nem csak lefelé, de felfelé is szabadon állítható, így egyszerűbbé válik a tuning. A vállalat az új Phenom processzorok közül elsőként a 9600-as modellből dob majd piacra Black Edition változatot, a négymagos egység várhatóan már az év vége felé elérhető lesz kereskedelmi forgalomban.


Az AMD Phenom 9600 Black Edition-ön kívül két új taggal bővül a jövő év első felében a Phenom család: az egyik termék a Phenom 9700-as típusjelzést viseli majd, ez a processzor 2,4 GHz-es órajelen fog üzemelni, míg a második újdonság, azaz a Phenom 9900-as processzor már 2,6 GHz-es órajellel büszkélkedhet. Korábban hallhattunk híreket azzal kapcsolatban, hogy az AMD nem csak négymagos, hanem három maggal rendelkező Phenom processzorokat is piacra fog dobni. A legfrissebb hírek szerint a három maggal bíró Phenomok a 8000-es sorozat tagjai lesznek, ezek az egységek várhatóan 2008. első félévében látják meg a napvilágot csak úgy, mint a Phenom FX processzorok.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. Svindler
2007.11.26. 15:06
vissza a hírhez

Az AMD korábban piacra dobott Black Edition jelzéssel ellátott Athlon 64 X2-es processzorokat, amelyek azért különlegesek, mert szorzójuk nem csak lefelé, de felfelé is szabadon ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!