iPon Hírek

AMD Propus és Regor információk

Dátum | 2008. 12. 21.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

A 45 nm-es Phenom II-es és Athlon sorozatú processzorok esetében a gyártó két fő irányt határozott meg: készülnek majd olyan egységek, amelyek rendelkeznek harmadszintű gyorsítótárral (Phenom II), és olyanok is, amelyek nem (Athlon). A jelenlegi információk szerint a gyártó a kétmagos újdonságok készítésénél nem a mostani gyakorlat szerint jár majd el, miszerint a 4 magból letilt kettőt vagy hármat az adott modelltől függően, hanem a szükséges mennyiségű magot helyezi majd el az egyes processzorokban. Ez a tény a processzorok magjának felületéből következik, ugyanis napvilágot láttak a Propus és a Regor maggal felszerelt egységek felületének várható méretei. A Deneb processzor magja 243 mm2-es (4 mag), a Propus mag 140 mm2-es (4 mag L3 nélkül), míg a Regor egységek magjának felülete megközelítőleg csak (2 mag L3 nélkül) 80 mm2 lesz. A Deneb és a Propus magok közötti méretkülönbség arra vezethető vissza, hogy előbbi (Deneb) egy viszonylag nagy, 6144 KB-os harmadszintű gyorsítótárral bír. A Propus esetében a harmadszintű gyorsítótár egyszerűen hiányzik, ennek hatására az egység magjának felülete kisebb, ráadásul kevesebb áramfelvétel mellett üzemelhet.

Az AMD korábbi processzor útiterve alapján úgy tűnik, hogy a Propus maggal ellátott egységek - amelyek az Athlon X4-es családba fognak tartozni, valamikor a 2009-es év első felében kerülnek forgalomba. (Érdeklődöknek: Wikipedia lista a jövőben megjelenő AMD processzorokról)

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. Svindler
2008.12.21. 18:41
VISSZA A HÍRHEZ
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Alamos
2008.12.21. 22:58
Terror:
BIOS-ba letiltom a 3 magot és szerintem alá is tudok menni a 65 Watt-nak, főleg ha még játszok a szorzóval és a V-al is...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. leviske
2008.12.22. 10:42
asd: Nem kellett sokat írnod, hogy bebizonyísd, hogy nem értesz hozzá...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!