iPon Hírek

AMD R680 bemutató a CES-en?

Dátum | 2007. 11. 09.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | MEGJELENÍTÉS

A legfrissebb értesülések szerint az AMD a R680-as újdonságát a 2008. januárjában megrendezésre kerülő CES-n (Consumer Electronics Show) kívánja bemutatni. Az R680-as kódneve ezúttal nem egy új GPU-t takar: a termék egy két GPU-ból álló videokártya lesz, amelyen RV670-es grafikus processzorok teljesítenek szolgálatot. A kártya hasonló lesz, mint a GeForce 7950 GX2-ese azzal a különbséggel, hogy az AMD az R680-as esetében egy PCB-n (nyomtatott áramkörön) helyezi el a két grafikus processzort.


Az AMD-hez közel álló források hírei szerint a vállalat a felsőkategóriás videokártya piacot kívánja célba venni újdonságával, amely R680-es kódnévre hallgat. A termék megjelenésére nem a közeljövőben kerül sor, a kártya specifikációi jelenleg nem publikusak, mivel ebben a pillanatban is dolgoznak rajta. Az R680-ason elhelyezkedő két darab GPU dedikált memóriával lesz összeköttetésben, a két chipet a Crossfire technológia alkalmazásával kapcsolja majd össze az AMD.
Az RV670-es GPU-kkal felvértezett kártya DirectX 10.1, PCIe 2.0, valamint DisplayPort támogatással érkezik. A vállalat állítása szerint a termék kedvezőbb fogyasztással és hő leadással rendelkezik majd. A kártya teljesítményével kapcsolatban egyelőre csak annyi tudható, hogy a két GPU-val felvértezett termék hasnló teljesítménnyel rendelkezik majd, mint két darab 2900 XT Crossfire üzemmódban, persze csak ha az információk helyesek.

A 2008. januárjában történő bemutatóig még van jó néhány hét, addig remélhetőleg kiszivárognak majd az információk a kártya pontos technikai paramétereit illetően.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. Svindler
2007.11.09. 22:47
A legfrissebb értesülések szerint az AMD a R680-as újdonságát a 2008. januárjában megrendezésre kerülő CES-n (Consumer Electronics Show) kívánja bemutatni. Az R680-as kódneve ezúttal ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!