iPon Hírek

AMD RYZEN alapú RoG laptop bemutatására készül az ASUS

Dátum | 2017. 05. 22.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | NOTEBOOK

Az ASUS egy rejtélyes kis videót tett közzé, amelyen az AMD RYZEN termékcsaládjának logója, valamint egy RoG sorozatú noteszgép látható, így nem nehéz összerakni, miről lehet szó: érkezik az első AMD RYZEN alapú ASUS RoG noteszgép.
Az eddig napvilágot látott információk alapján csak annyi biztos, hogy az új termék a május 30-án induló Computex 2017 alkalmával mutatkozik be, az viszont egyelőre rejtély, hogy kereskedelmi forgalomban pontosan mikor találkozhatunk vele.
A hardvert illetően többféle út is járható. Nincs kizárva, hogy RYZEN Mobile alapú noteszgép érkezik, amelynek fedélzetén egy ZEN processzormagokkal és VEGA architektúrára épülő GPU-val felszerelt APU egység teljesít szolgálatot. Egy ilyen APU egység a hetedik generációs Bristol Rdige APU-khoz képest 50%-kal magasabb CPU teljesítményt és 40%-kal magasabb GPU teljesítményt nyújthat, fogyasztása pedig 50%-kal alacsonyabb lehet.
Persze egy RYZEN Mobile sorozatú APU egység nem biztos, hogy kielégíti a hardcore gamerek igényeit, így az is lehet, hogy az asztali RYZEN processzorok hivatalosan még be nem jelentett mobil kiadását rejti az alaplap, így iGPU jelenlétére nem számíthatunk, cserébe viszont mobil VEGA (vagy GeForce) videokártyát is tartalmazhat a rendszer. Akármelyik forgatókönyvről is legyen szó, a Computex 2017 alkalmával egészen biztosan kiderül, milyen noteszgép-különlegességet készített az ASUS.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. Bihus
2017.05.22. 13:56
Ez érdekes, mobil procikról még semmi hír, laptop meg már jön 30-án? Vagy asztali proc lesz benne?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!