iPon Hírek

AMD-s noteszgépek Lenovo és MSI módra

Dátum | 2010. 05. 13.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | NOTEBOOK

A Lenovo és az MSI új noteszgépekkel jelentkeznek, amelyek már a tegnap bemutatott AMD platformok, azaz a Nile és a Danube megoldásokra alapoznak. A Lenovo termékei normál formátumú noteszgépekről lévén szó a Danube platformot alkalmazzák, míg az MSI újdonsága az ultravékony noteszgépek számára kifejlesztett Nile platform köré épül.

MSI Wind U250: az újdonság nyáron indul hódító útjára


Azt MSI 12,1 hüvelykes, 1366 x 768 pixeles natív felbontás mellett üzemelő kijelzővel ellátott noteszgépe egy 1,3 GHz-es Athlon II Neo K325-ös processzort tartalmaz, rendszermemóriából pedig maximum 4 GB-nyit képes kezelni. Az adatok tárolása egy 320 GB-os merevlemezre lesz bízva, míg a videó megjelenítéssel kapcsolatos feladatokról egy DirectX 10.1-es támogatással rendelkező Radeon HD 4200-as sorozatú integrált videó vezérlő gondoskodik majd. Az újdonság előtelepített Windows 7 operációs rendszerrel kerülhet az üzletek polcaira.


Az MSI Wind U250 várhatóan valamikor az idei nyár folyamán jelenhet meg hivatalosan, a termék ajánlott végfelhasználói árával kapcsolatban azonban egyelőre nem állnak rendelkezésre információk.

Thinkpad Edge 14-es és 15-ös notebookok AMD platformmal

A Lenovo március folyamán mutatta be 14 hüvelykes és 15,6 hüvelykes képátlójú kijelzővel rendelkező ThinkPad Edge sorozatú noteszgépeit, amelyeket kifejezetten a kis- és közepes vállalkozások, vagyis üzleti felhasználók számára ajánl a cég. A két noteszgépből június folyamán már az AMD Danube platformja köré épülő változatok is rendelkezésre állnak majd.


Az eltérő képátlójú kijelzővel ellátott noteszgépek egyéb specifikációk tekintetében megegyeznek, azaz kijelzőjük 1366 x 768 pixeles natív felbontás mellett üzemel. Processzort tekintve Athlon II X2 P320-as, Turion II X2 P520-as vagy Phenom II X3 P820-as modellek közül választhatunk, míg rendszermemóriából összesen 4 GB-nyit kérhetünk a készülékekhez. A termékek Mobility Radeon HD 3400-as videokártyával, maximum 500 GB-os adattároló kapacitást kínáló merevlemezzel, Gigabites Ethernet porttal, 802.11 b/g/n WiFi adapterrel és cseppálló billentyűzettel érkeznek majd.

A tápellátásról egy négycellás akkumulátor gonsodkodik, míg az operációs rendszer szerepét választásunktól függően egy előtelepített Windows 7 Home Premium vagy egy Windows 7 Home Professional szoftver töltheti be.

Az újdonságok 549 dolláros induló áron kerülnek forgalomba.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. axe
2010.05.13. 14:31
Az első nagyon szép!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!