iPon Hírek

AMD-s újdonságok a Lenovotól

Dátum | 2010. 02. 12.
Szerző | Alvin_ti4200
Csoport | NOTEBOOK

Két új notebookkal bővíti palettáját a Lenovo. A G455 és G555 névre hallgató modellekről egyelőre nem sok információt sikerült megtudnunk, az viszont már biztosnak látszik, hogy a kijelző méretén (14,1” vs. 15,6”) kívül mindenben megegyeznek majd.


Az 1366x768-as felbontással büszkélkedő gépek kétmagos Athlon II X2 és Turion II X2 processzorokat kapnak, a grafikus alrendszer szerepét pedig valamilyen DirectX 10.1-es Radeon tölti majd be (várhatóan HD4330 vagy HD5145). A márciustól kapható gépekkel a cég részben azon felhasználók igényét szeretné kielégíteni, akik eddig nagy kijelzős netbookra vadásztak, ugyanis az induló ár mindössze 449 dollár lesz.


Szintén bővül az egybegépek kínálata. A CES-en látott C310 után a cég lerántotta a leplet a C315-ről is, amely külsőre teljesen megegyezik az előbbivel, a változásokat belül kell keresnünk. A 20”-os multitouch-os érintő kijelző alatt egy egyelőre meg nem nevezett kétmagos AMD processzor lakozik 4 GB RAM társaságában. A megjelenítésért egy szintén meg nem nevezett Radeon a felelős, de a 649 dolláros nyitó árból kiindulva túl nagy erőt ne várjunk tőle. A sok érintés érzékeny alkalmazással teletűzdelt gépet áprilistól lehet majd megvásárolni.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. prohlep
2010.02.13. 10:29
Lenovo miért nem képes a szabványos bal szélső helyre tenni a Ctrl billentyűt?

Ameddig szabvanytalanul Fn van a bal szélen, és reflexből mindenki azt nyomja Ctrel helyett, kivéve, akinek már pólyásbaba kora óta ilyen Lenovo szabványtalanság jutott osztályrészül, ...

... addig kizárt, hogy Lenovo-t vegyek, holott a drábább, strapabíróbb sorozataiból szívesen használnék egyet a strapabíróság miatt.

De annak nincs értelme, hogy mindig mellé nyúljak.

És ha végre megszokom a Lenovo szabványtalan billentyűzetét, akkor meg az összes egyetemi gépen, minden tanári szobában, minden laborban fogok mellényúlni, mert azok szabványosak.

Strapabíróság az legfontosabb szempont. Azért nincs laptopom.

Vagy van valami más, nem-Lenovo, tehát nem szükségszerűen szabványtalan billentyűzetű gyártó, amely szintén rendelkezik olyan drágább sorozattal, amelynek rendes fémváza van?

Mert ugye annak nincs értelme, hogy veszek egy laptopot, és a nagykörúti zsúfolt villamoson egy napon kinyiffan, mert nem birja az utas tömeg nyomását.

Na persze még van egy további gondom is.

Van-e olyan laptop, amelynek legalább 4-5 mm-t utazik a billentyűje, hogy hosszasan lehessen rajta gépelni.

Tegnap, munkából hazaérve, gyenge 7 óra alatt bő 14 kilobájt szöveget fogalmaztam hallgatóimnak hétvégi internetes kiosztásra.

Ez akárhogy is nézzük, huzamos időn keresztül átlagosan is több, mint 1 leütés / két másodperc.

Ilyen nem lehet kibírni egy mai ÁTLAGOS laptop billentyűn.

Lenovo billenytűzet minőségét dicséni szokták. Remélhetőleg levonva a magas vételár okozta pszichózist, tehát hogy a valóban jót az indokoltnál is jobbnak vélik, talán tényleg elég jó billentyűk ahhoz képest, hogy laptopról van szó.

Csak az a Ctrl helyére rakott Fn, az egyszerűen kizáró ok.

OK, linuxban szoftveresen meg tudom cserelni, ha az alaplap nem hardver szinen intézi az Fn gombot.

De félő, hogy pont az Fn talán a nagy kivétel, amely nem jut el szoftver szintre, hanem már a billentyűzet hardver megváltoztathatatlanul dekódolja.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. uristen
2010.02.13. 13:45
Én mindig nézem a billentyűt mikor írok... Úgyhogy szerencsére nekem nincs bajom ezzel... Nem is akarok úgy gépelni, hogy nem nézek rá. Bár játék közben lehet nem menne 1x-2x a guggolás, mert annak az alapértelmezett billentyűje általában a Ctrl szokott lenni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Azrael
2010.02.14. 16:18
Igen a Ctrl és a Fn gombokkal mindig csak a baj van
Az MSI is ezt csinálja, csak ott még általában sok másik billentyű is kegyetlen rossz helyen van. Mikor megláttam hogy egyik haverom gépén az í betű a szóköz mellett van, akkor nagyot nevettem
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!