iPon Hírek

AMD Tigris: új ragadozó a notebook piacon

Dátum | 2009. 09. 11.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | NOTEBOOK

Vision TechnologyAz AMD  egy új notebook platformmal jelentkezik a piacon, amellyel a kereskedelem fő áramába szánt megoldásokat kívánja megcélozni. A Tigris kódnévvel ellátott platform 45 nm-es csíkszélességgel készülő processzorokból és RS880M lapkakészlettel ellátott alaplapokból áll, amelyeken integrált videó vezérlő teljesít szolgálatot. A friss platformmal ellátott noteszgépeken a már bemutatott Vision Technology címke kerül elhelyezésre.

Az új platform megjelenésével együtt nem kevesebb, mint nyolcféle mobil processzor is debütál, amelyeknek mindegyike 45 nm-es csíkszélességgel készül és a Caspian lapkára épül. Az új processzorok közül az Athlon II és Sempron processzorok esetében a lebegőpontos egységek csak fele olyan szélesek, azaz 64-bitesek lesznek, és a HyperTransport interfész is lassabb lesz, mint a Turion II modelleknél: 3,6 GT/s helyett csak 3,2 GT/s sebességű.

Az új processzorok specifikációi.
A Tigris platformra épülő noteszgépek megjelenésére a gyártóközleménye szerint a Windows 7 hivatalos debütálásával nagyjából egy időben kerülhet sor. A friss platformra 50-féle készülék fog épülni, amelyek közül néhányat az ázsiai piacokon már szeptember 2-a óta meg lehet vásárolni.

A Tigris platformról az AMD egyik munkatársa, Pat Moorhead már készített egy rövid bemutatót, amelynek keretein belül egy Turion II Ultra M640-es processzorral, Radeon HD 4200-as integrált videó vezérlővel és 4GB rammal rendelkező noteszgépet tesztelt, amely 1366 x 768 pixeles natív felbontással ellátott kijelzővel bírt. A teszt főként a GPU által gyorsított videó kódolás teljesítményére, valamint a HD videók lejátszásával kapcsolatos fejlesztésekre és nem utolsó sorban a Puma platformhoz képest tapasztalható megnövekedett játék teljesítményre helyezte a fő hangsúlyt.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!