iPon Hírek

AMD vs. Nvidia: képminőség teszt

Dátum | 2008. 01. 31.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | MEGJELENÍTÉS

Nemrégiben az ATI és az Nvidia videokártyáinak képét összehasonlítva rengeteg felhasználó állította, hogy az ATI termékei rendelkeznek szebb képpel. A GeForce 8-as sorozat megjelenése után az Nvidia kártyáinak képe sokat javult a DVI monitoroknak és a fejlett szűrő eljárásoknak köszönhetően, ám tény, hogy az ATI sem tétlenkedett ez idő alatt.


Ahhoz, hogy kiderüljön a különbség az AMD HD Radeon 3870 és az Nvidia 8800 GT képe között, a Maximum PC munkatársai egy érdekes kis tesztet állítottak össze. A teszt során egy AMD Radeon HD 3870 Crossfire és egy Nvidia GeForce 8800 GT SLI konfigurációt mértek össze képminőség tekintetében. A srácok profin akarták bizonyítani a különbségeket, így a tesztek során a HD videók, és fényképek megtekintésével 18 embert bíztak meg, akiknek az volt a feladatuk, hogy eldöntsék, melyik konfiguráció képe a szebb, az A jelűé vagy a B-jelűé.

Két darab HP BlackBird 002-es konfigurációval teszteltek.
Mindent egybevetve elég vegyes kép alakult ki a teszt után. Egyes felhasználók azt állították, hogy ők nem látnak különbséget a két kép, illetve videó minősége között, ennek fényében az alábbi eredmény született: játékok tekintetében az AMD konfigurációja nyolc szavazatot kapott, míg az Nvidia gépe hatot, HD videó esetében az AMD hét szavazattal, míg az Nvidia öt szavazattal végzett. Képnézegetéskor a felhasználók közül hat az AMD-re míg négy az Nvidiára szavazott. Az összesítés után a Crossfire rendszer 21 szavazattal, míg az SLI rendszer 15 szavazattal végzett, így a felhasználók véleménye alapján egyértelműen látszik, hogy az AMD került ki győztesen a megmérettetésből. A teszt alapján úgy néz ki, hogy a sokéves rutin a mai napig nem változott: az AMD kártyáinak van szebb képe.

A teljes, angol nyelvű cikk megtekinthető az alábbi hivatkozás segítségével: http://www.maximumpc.com/article/videocard_image_quality_shootout?page=0%2C0

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. Riddick22
2008.02.01. 14:22
Teszt olvasás + Márka név ezért vásároltak többet 2007-ben
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. danee91
2008.02.02. 16:36
Nvidiával már csak úgy érdemes játszani, ha átnevezed a játékindítófájlt, és akkor visszajön a néhány játékban direkt visszafojtott grafika.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!