iPon Hírek

Amerika az iPhone-nal hódítja meg Japánt

Dátum | 2009. 07. 06.
Szerző | napi.hu
Csoport | IT VILÁG

Egy évvel ezelőtt japán szakértők hosszú elemzéseket készítettek arról, miért nem hódíthatja meg a japán piacot az Apple iPhone mobiltelefonja, ám az elmúlt hetek eladási adatai alaposan rácáfoltak a várakozásaikra. A Wired.com a 3G-s hálózatokon használható iPhone megjelenése előtt, februárban közölt cikket a telefonról, amely szerint a szigetország lakói mindent utálni fognak a készüléken. Sokallni fogják az értékesítéséhez kapcsolódó havi előfizetési díjakat és kevesellni a tudását, gyengének tartják majd a kameráját és divatjamúltnak a dizájnját. Emellett "természetesen" eleve gyűlölni fogják azért, mert nem Japánban készült. A szigetország mobilpiacán kialakult erős verseny leszorítja az előfizetési díjakat, ezért az iPhone-hoz kapcsolódó, 60 dollár körüli összeg túl magas lesz - vélte a portál szakértője. Sok japán minitévéként is használja a mobilját, amire az amerikai telefon nem képes, az eredendő utálat miatt pedig a Nokia és a Motorola sem ért el jelentős sikereket Japánban. Ezzel szemben a BCN piackutató cég 2300 japán áruházat felölelő felmérése szerint az elmúlt egy évben 80 százalékkal ugrott meg az iPhone-ok eladása a szigetország zsugorodó mobiltelefon-piacán. Június utolsó hetében, a 3G-s iPhone bemutatkozásakor az Apple 32 gigabájtos okos telefonja vezette a mobiltoplistát, a második helyen pedig a 16 gigabájtos változat állt. A harmadik az NTT DoCoMo, Japán legnagyobb mobilszolgáltatója által kínált Aquos SH-04A, a Sharp készüléke volt.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. YuGabe
2009.07.06. 23:48
VISSZA A HIRHEZ

Hát, ez lehet hogy csak ideiglenes állapot náluk.
Elvégre is megugorhat az eladás 80%-kal, ha azelőtt csak 100-at adtak el hetente, aztán meg 180-at...
Persze az első helyen áll, de gondolom már minden japónak megvan a saját mindentudó okostelefonja, szóval azért ez a cikk így szerintem kicsit hiányos. Egy adatot még mondjuk el tudtam volna viselni, hogy mégis mennyi az annyi.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. d311c
2009.07.07. 09:30
Kiváncsi lennék, mit tud a harmadik Sharp cucc. Nem is lehet látni Sharp mobilokat errefelé.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. danee91
2009.07.07. 13:59
Hát ja, még régebben a Sharp GX10, GX20, stb mentek itthon 1 darabig, mert a Vodafone nyomta őket(bár ezek nem okostelefonok).
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!