iPon Hírek

Amerikai droidhadjárat az iPhone ellen

Dátum | 2009. 10. 19.
Szerző | Gabriel
Csoport | MULTIMÉDIA

Ötletes hadjáratot indított az amerikai Verizon mobilszolgáltató az iPhone ellen, sorra kivesézve annak a különböző, nemritkán a rajongói által is kifogásolt hiányosságait, majd megoldásként mindegyikre felkínálja az Android 2.0-t.

A lényeget tehát valóban frappánsan és tömören is sikerült összefoglalniuk a jelmondatukban: "Everything iDon't, Droid does" - vagyis mindazt, amit az iPhone (bár konkrétan nem nevezik nevén, csak a kis "i"-nagybetű kombinációval utalnak rá végig) nem tud, tudja a(z An)Droid, amelynek érkezését valamikorra novemberre datálják.

Bár a megközelítés alapelgondolása jónak tűnik, azért így is bőven megoszlanak róla a vélemények; egyesek szerint például leginkább olyan hiányosságokat emel ki a reklám, ami az iPhone-osokat nem is igazán érdekli vagy nem zavarja (pl. a fizikai billentyűzet hiánya), vagy pedig egyszerűen nem is tudják/értik, mire vonatkozik (widgetek, nyílt fejlesztés).

A zenék és hanghatások kombinálását ugyan többnyire elismerik (ami az iPhone-t réginek, az Android-ot pedig futurisztikusnak állítja be), viszont az a kritika jó eséllyel mindenképp megállja a helyét, hogy ez a reklám leginkább csak azokra lesz hatással, akik jobban "benne vannak" a témában, értik a dolgokat, tudják, miről van szó - viszont ők valószínűleg amúgyis tudtak már az (új) Androidról is.

Mindenesetre érdemes lesz megfigyelni, mennyire lesz sikerük, valóban sikerül-e jelentősebb eredményt elérniük az Apple-lel szemben. Hogy ennek érdekében mindent elkövetnek, az már most nyilvánvaló, mivel előre jelezték, hogy számos nagy nézettségű időpontot lefoglaltak a reklámaiknak az amerikai tévéműsorokban, és sokszor is fognak jelentkezni vele. Meglátjuk hát, mire jutnak.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

5. nucleon
2009.10.19. 13:44
VISSZA A HIRHEZ

Wááhá, nagyon nagy ez a reklám!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Insignia
2009.10.19. 14:19
hát még ezek után is inkább win mobile de még mindig inkább android mint mint iphone...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. kihaennem
2009.10.19. 18:09
iVégre iNem vagyok iEgyedül iEzzel!
iHate iApple és iMindent iAmi "i" iCsicskasággal iKezdődik és iApple iTermék!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. 620hun
2009.10.19. 18:17
kihaaennem: ¿Tú eres español?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. twollah
2009.10.19. 18:33
Lesz Android forgalmazas Magyarorszagon?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!