iPon Hírek

Amerikai rádióhullámokra vadászik a Google

Dátum | 2007. 12. 03.
Szerző | Gabriel
Csoport | HÁLÓZAT

A Google is meg fogja tenni a maga tétjeit az amerikai kormány által január 24-re meghirdetett rádióhullám-aukcióban, hogy megszerezze a mobil eszközökhöz szükséges sávszélességet.

A Szövetségi Kommunikációs Bizottság (FCC - Federal Communications Commission) által vezényelt 700 MHz-es sáv (az úgynevezett "C Block") elárverezése a 2009-re betáblázott digitális tévézésre való átállás nemzeti stratégiájának részeként valósul meg. A minimálárat 4,6 milliárd dollárban határozák meg.

A Google már hónapokkal ezelőtt jelezte érdeklődését a hullámhossz-felszabadító aukció iránt, amellyel még hatékonyabbá válhat a vezeték nélküli Internet-szolgáltatás - így az árverés legnagyobb győztesei az amerikai fogyasztók lesznek, akik minden eddiginél többféle Internet-elérési lehetőség közül válogathatnak majd.

Mi több, közérdek-képviseleti csoportokkal együttesen lobbizva a Google még azt is elérte az FCC-nél, hogy az aukció szabályzata kötelezze a győztest arra is, hogy ezen a vezeték nélküli hálózaton semmilyen formában ne korlátozza se a használható mobilkészülékek fajtáját, sem pedig az azokra letölthető szoftveres alkalmazásokat.

Várhatóan ma nyújtja be az aukcióra való hivatalos jelentkezését a Google.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. Svindler
2007.12.03. 09:23
A Google is meg fogja tenni a maga tétjeit az amerikai kormány által január 24-re meghirdetett rádióhullám-aukcióban, hogy megszerezze a mobil eszközökhöz szükséges ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!