iPon Hírek

Amikor az óriások birokra kelnek - EA kontra Zynga

Dátum | 2012. 08. 09.
Szerző | Morte
Csoport | JÁTÉK

John Schappert távozásra kényszerült a Zyngánál betöltött vezetői posztjáról, miután az EA beperelte a céget azzal az indokkal, hogy a Facebookon népszerű közösségi játékok készítőinek TheVille című darabja pofátlan lenyúlása az EA tavaly megjelent  Sims Socialjának. A dolog pikantériáját az szolgáltatja, hogy az említett úriember évekig az EA-nál dolgozott, mielőtt a Zyngához került.

Az EA állítása szerint a Zynga hozzáfért a Sims Sociallal kapcsolatos bizalmas információkhoz. Schappert 15 évig volt az EA munkatársa, a Zynga 2011 májusában kezdte alkalmazni. Az EA-nál "véletlenül" éppen ekkor végezték az utolsó simításokat a Sims Social játékon. Schappert senior executive-ként az EA online közösségi játék részlegéért volt felelős, és hozzáfért minden információhoz a cég terveivel kapcsolatban, melyek között szerepelt a Sims sorozat Facebookos debütálása is a Sims Social segítségével.

A Zynga mindent tagadott, ám Schappertnek távoznia kellett a Zynga játékrészlegénél betöltött vezetői posztjáról. Arra a kérdésre, hogy ez volt-e az oka annak, hogy Schappert távozott a cégtől, a Zynga tagadó választ adott, és biztosított mindenkit arról, hogy útjaik a legnagyobb barátságban váltak el. A Zynga még nem jelentette be, ki lesz Schappert utódja.
 

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. TheRealTsL
2012.08.09. 23:46
Az összes többi játékuk is más játékok másolata, nem túl meglepő, hogy végre valaki fel is szólal ellenük...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. DogTheDog
2012.08.10. 12:53
Hihetetlen,hogy eddig tartott.Nyiltan nyulnak rengeteg jatekot.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. mikej95
2012.08.13. 16:35
Mindenki akar egy szeletet, mármint pukkanást az aktuálisan dagadó e-lufiból.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!