iPon Hírek

Amit eddig tudunk a Dishonored 2-ről

Dátum | 2016. 04. 22.
Szerző | InGen
Csoport | JÁTÉK

Amennyire sokan várják a Dishonored 2-t, annyira keveset tudunk még róla biztosan. Most azonban néhány apróság előkerült a játékkal kapcsolatban, ami alapján egy kicsivel jobb képet kaphatunk arról, hogy mire is számíthatunk. Nézzük meeg ezeket! Az első részben ugyebár Corvo alaposan rendbe rakta Dunwall korrupt és gonosz városát. Eltette láb alól azokat a rosszarcúakat, akik az Uralkodónő haláláért voltak felelősek, és megmentette az Uralkodónő lányát, Emilyt is. Persze valószínű volt, hogy drága bérgyilkosunk ezután sem akasztja szögre a maszkját, és nem is ez történt. A Dishonored 2 kereken 15 évvel veszi kezdetét az első rész után, szóval egy jó nagyot ugrottunk az időben. Corvo továbbra is a megszokott módon lehengerlően erős bérgyilkos, de most már nincs egyedül. Emily ugyanis sok évig ült Dunwall trónján, ám egy új ellenség lázadást szított ellene, és sikeresen rakta ki őt a hatalomból. A lány ezért csatlakozik Corvóhoz, és számkivetettként mindketten kénytelenek elmenekülni Karnaca tengerparti városába.
Ezzel együtt Corvo tanítani kezdi Emilyt, és habár valószínűleg a lány még nincs olyan szinten, mint mestere, így is egy nagyon halálos bérgyilkos kerekedett ki belőle. A játékban némileg más stílust, és más képességeket képvisel, mint Corvo, ami a készítőknek lehetőséget adott arra, hogy választást kínáljanak nekünk: melyikkel akarjuk elkezdeni a történetet? Corvo a már szokásos teleportálást, megszállás és időmegállítós képességeit vonultatja fel (persze kibővítve), míg Emily újfajta misztikus képességekkel rendelkezik, amiket ő is a Kívülállótól kap. Kicsit olyan, mintha az Erőt használná: magához tud húzni és el tud lökni objektumokat, valamint el tud kapni ellenfeleket a távolból. Ezen kívül tudja irányítani a "sötét árnyéknak" nevezett valamit, amiről egyelőre nem tudunk sokat, de többféle formát is tud ölteni. Bármelyiket is válasszuk, azt érdemes szem előtt tartani, hogy menet közben már nem változtathatunk. Viszont mindkét karakter más szemszögből éli meg az eseményeket, és máshogy viszonyulnak hozzájuk az NPC-k, így ha a teljes képet akarjuk kapni, akkor két végigjátszásra lesz szükségünk. Ami Karnaca városát illeti, hangulatában elég távol áll a viktoriánus Londont idéző Dunwalltól. Ezúttal a kontinens déli részén, a tengerparton járunk, így némileg "melegebb" lesz a környezet. Karnaca egyébként Serkonos fővárosa, és egyben Corvo születési helye. Így tehát logikus, hogy a menekülő Corvo egy olyan helyre hozza Emilyt, amit már nagyon jól ismer. Ezzel együtt ne számítsunk vidám helyre, ennek a városnak is megvan a maga baja: egy komoly fertőzés tört ki, amit rovarok terjesztenek.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

7. tomchee
2016.04.22. 11:02
Remélem nem az lesz, hogy ne ölj meg senkit, mert akkor badendinget kapsz. Azaz elsőrészben annyira idegesített, hogy amiatt hagytam abba. Félre ne értsetek, nem vagyok egy gyilkológép típus játékokban, de azért végtelenül idegesítő, amikor csak azért nem tudsz át jutni a folyosón, mert ott egy csóka, akit kacifátos módszerekkel ki kell kerülni, pedig simán le is üthetnéd. Teljesen fölösleges és bosszantó időhúzásnak éreztem az egészet.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. lordkex tomch...
2016.04.22. 11:04
Nekem pont az tetszett, hogy kacifántosan kellett megoldani.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. tomchee lordk...
2016.04.22. 11:45
A kacifántos megoldásokkal nincs gond, csak nem egy olyan játékban ahol érdekelne, a történet, de nem haladsz vele Aról Bre a "kacifántok" miatt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. CyberPunk6... tomch...
2016.04.22. 12:29
Szerintem azért lehetett haladni úgyis, ha nem akarsz pepecselni, akkor meg látod a másik befejezést, mi ezzel a gond?

Amúgy pár ölésért még nem lett badend, én is 1 killel csináltam meg és mégis a jó vég lett. Aztán másodikra persze meg megöltem mindenkit és úgy meg a rossz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Terror tomch...
2016.04.22. 12:32
Ennek a játéknak pont az volt a lényege, amiért leraktad. Sajnálatos. Mintha Hitmant akarnál golyószóróval meg rakétavetővel játszani. (mellesleg végig lehetett vinni véres mészárlások közepette is, de úgy a játék végkifejlete is más).
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. wedgeantil...
2016.04.22. 12:54
Az volt a lényeg hogy káoszt nem szabad teremteni. A sok hulla növeli a patkányok számát ettől nő a fertőzöttek száma vagyis nő a káosz. Tehát ne hagyj magad után sok hullát, de kábítani bátran lehet bárkit és van egy remek Shadow Kill (ha jól emlékszem) nevű képesség amitől dezintegrálódik akit kinyírsz, nem mard hulla. Ezzel bátran lehet gyilkolászni és a jo befejezést kapod. Imádom ezt a játékot ugyhogy nagyon várós a második rész.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Beatmad
2016.04.22. 14:16
Nagyon tetszett a első rész, ez alapján pedig jónak ígérkezik a második is
Várjuk szeretettel!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!