iPon Hírek

AMOLED-babérokra tör a Samsung

Dátum | 2009. 01. 22.
Szerző | Gabriel
Csoport | MEGJELENÍTÉS

Komolynak tűnnek a Samsung AMOLED-szándékai: Ho-moon Kang, a vállalat frissen megválasztott vezérigazgatója beiktatása alkalmából ugyanis igen bátor terveket vázolt fel e téren.

Elmondása szerint a Samsung Mobile Display az AMOLED-üzletága révén egyenesen leigázza majd a kijelzők világpiacát. Kangnak minden oka meg is van az optimizmusra, lévén a Samsung közelmúltban lezajlott átrendeződéséből a Samsung Mobile Display különválasztása révén valóban nagy lehetőségeket kapott.

Decemberben a Samsung SDI az összesített OLED-szállítmányok tekintetében a második helyre csúszott vissza, 10%-kal lemaradva a rivális RiTdisplay mögött. A csökkent piaci részesedés ellenére azonban a cég üzletága mégis több bevételt termelt, köszönhetően az AMOLED-ek meglehetősen magas eladási árainak. Mindössze néhány héttel korábban jelentették be azt is, hogy leállítják a PMOLED-fejlesztésüket (az OLED-tachnológia egy olcsóbb változata).

Amikor a Samsung Mobile Display-t leválasztották az anyavállalatról, annak a 2008-as évi profitja 28,28 millió dollárra rúgott, ami egy szép javítás a 2007-es, 430 millió dolláros veszteségességhez képest. Látszik, hogy a Samsung valóban kitett magáért át-, ki- és szétszervezés terén.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

4. Svindler
2009.01.22. 20:38
VISSZA A HÍRHEZ
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. pluto
2009.01.22. 22:40
Érdekes hogy a Samsung hogy terjeszkedik. Jók ezek az esti cikkek!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. alien24
2009.01.22. 22:58
attol felek soka lesz itthon oled tv-m..
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. ATI aki AT...
2009.01.23. 10:09
én mint EX Samsung alkalmazott, tudom hogy a samsungnak az elektronikai részegysége, a SAMSUNG-nak mint egy 13%-ot tesz ki, emellett kb 20%-ot tesz ki a SAMSUNG Bank, valamint kb 50%-ot tesz ki a SAMSUNG építőipari vállalkozás is, és még számos mellék ágazattal rendelkeznek...
Pontosan nemtudom hogy hol áll a cég a
"leggazdagabb cégek" listáján, de biztosra veszem hogy benne van az első 20-ban...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!