iPon Hírek

AMOLED kijelzővel áll rajthoz a Huawei Enjoy 6

Dátum | 2016. 10. 27.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A Huawei hamarosan bemutatja az új Mate modellt, de addig még egy friss Enjoy-jal is szolgál. Az Enjoy 6 értelemszerűen az Enjoy 5-öt fogja váltani a kínálatban, ami nagyjából egy évvel ezelőtt, 2015 októberében mutatkozott be. Az új konfiguráció főleg teljesítmény tekintetében hoz komoly előrelépést, de nem csak ezen az egy ponton változott a masina.
A Huawei Enjoy 6 előlapján maradt az 5 hüvelykes képátló, sőt mi több, az 1280 x 720 képpontos felbontás sem módosult, azonban nem minden maradt a régiben. Eddig IPS technológiás panellel volt dolga az érdeklődőknek, ez az újdonság azonban már AMOLED-es kijelzőt foglal keretbe, ami élénkebb színvilággal és egy hajszálnyit még szélesebb betekintési szögekkel szolgál majd. Az Enjoy 6 az Android 6.0 operációs rendszerrel fog kikerülni a dobozából. Az Emotion UI grafikus felhasználói felületbe öltöztetett Marshmallow sok jó funkcióval és nagyon letisztult megjelenéssel várja, hogy munkába állhasson. Két kamerával lesz felszerelve az okostelefon, az előlapjára egy 5, a hátoldalára meg egy 13 megapixeles megoldás került. Mindkettő képalkotó olyan lencserendszerrel lett megtoldva, ami F/2.0-s rekesznyílással dolgozik, így aránylag jól látnak majd romló fényviszonyok mellett is, és a frontkamera esetében azt is hozzá kell tenni, hogy 84 fokos lesz a látószöge. Mivel a főkamera kapott egy LED-es villanót, így azt akár teljes sötétség esetén is használatba lehet venni. Videózáskor mindkettő Full HD minőséget képes nyújtani.
MediaTek központi chippel álmodta meg a Huawei az Enjoy 6-ot. Az MT6750 dolgozik a motortérben, ami Cortex-A53 magokból vonultat fel nyolcat. Ezek két részre vannak osztva, az egyik négyes az energiahatékonyságot szem előtt tartva dolgozik 1 GHz-es órajelen, a másik kvartett pedig már 1,5 GHz-ig skálázódhat, és ezek a lehető legnagyobb teljesítmény elérésére fognak törekedni – a grafikus munka a Mali-T860 MP2 IGP-re hárul. A rendszernek 3 GB-nyi memóriával kell gazdálkodnia, ez valószínűleg már szinte minden helyzetben elegendő lesz. A háttértár 16 GB-os kapacitással várja a felhasználók adatait, akinek ha ez a hely kevés lenne, bővítési lehetőséggel is élhetnek, hiszen az Enjoy 6 microSD kártyák kezelésére is fel lett készítve. Csak a 4G LTE hálózati modemet lehet kiemelni a kapcsolati lehetőségek tárházában, semmilyen egyéb extra nem olvasható a neve mellett (az alap dolgok persze megvannak, így a Wi-Fi, a Bluetooth és a GPS is). Dual-SIM-es konstrukcióról beszélhetünk, emiatt még több ember érdeklődését keltheti fel a masina.
A tervezők próbálták úgy alakítani a burkolat felületét, hogy fémes hatást keltsen, de ettől még polikarbonátból van minden. Az Enjoy 6 hangzásvilágáért a DIRAC technológiája fel, amiről bővebb információnk nincs, de elképzelhető, hogy a Dolby megoldásaihoz hasonlóan ez is csak szoftveres „trükköket” alkalmaz. Van a gép fedélzeten egy ujjlenyomat-olvasó is, ez a hátlapra került. A színfalak mögött egy 4100 mAh-s akkumulátor terül el, ami egészen biztos, hogy kiváló üzemidőt fog produkálni az aránylag energiahatékony hardver mellett. A Huawei elmondása szerint átlagos használattal kb. 3 napot fog bírni az Enjoy 6 egy töltéssel, intenzívebb nyomkodással 2 napot húzhat, visszafogottan, minden energiatakarékos funkciót aktiválva viszont kicsikarható belőle még 6 nap is. Plusz van gyorstöltés támogatás, szóval az sem fog túlzottan hosszú időt igénybe venni, hogy újult erőre kapjon a mobil. Ahogy az alábbi képen is látszik, a színválaszték nagyon változatos.
A Huawei Enjoy 6 jövő héten kerül a boltok polcaira, november elsejével veszi kezdetét a karrierje. Az okostelefon 1300 jüanba, vagyis nagyjából 195 dollárba fog kerülni, és bár korrekt vételnek ígérkezik, bizony lesz néhány olyan ellenfele a piacon, ami mellett nehezen tud majd érvényt szerezni magának – még házon belül is számíthat konkurenciára például a Honor 5C révén.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. LoGA
2016.10.28. 09:55
A leírásban és a táblázatban eltérő a grafikus chip. Amúgy tetszik a telefon, bár inkább Xiaomi Redmi 3s-t vennék.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!