iPon Hírek

AMOLED megjelenítővel érkezett a Gionee Elife S Plus

Dátum | 2015. 11. 04.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A Gionee nagyjából két hónappal ezelőtt mutatta be az Elife S5.1 Pro modellt, most pedig egy kicsit olyan érzése lehet az olvasóinknak, mintha annak a nagytestvérével ismerkedhetnének meg. Az egyszerűen csak Elife S Plus névre (elhagyta a vállalat a számozást) hallgató okostelefonnak sok közös vonása van az S5.1 Próval, de jóval nagyobb a kijelzője.
Az újdonság előlapját egy 5,5 hüvelykes megjelenítő kelti életre. Remek színvilággal szolgál majd az Elife S Plus, hiszen AMOLED technológiás panelt kapott, viszont a részletgazdagság terén áldozni kell, ugyanis „csak” 720p-s felbontású. A Gorilla Glass 3 üveggel védett kijelző tehát mindössze 267 PPI-s pixelsűrűségű, de igazából ez az érték még egyáltalán nem rossz, a mindennapi használat során aligha fogja felfedezni a képpontokat a felhasználó. Bár a mérete kényelmesen lehetővé tenné, nem virtuálisak a főbb androidos kezelőszervek, hanem a kijelző alatt sorakoznak. Az Elife termékcsalád új tagja egy jól bejáratott kamerapárossal érkezik – legalábbis ami a számokat illeti, mert a szenzorok kiléte nem ismert. Az eszköz előlapján egy 5 MPixeles egység tűnt fel, ez lesz a szlefiképek és a videóhívások felelőse, HD minőségű csevegéseket lehet majd vele folytatni, szóval semmilyen téren nem lehet rá komolyabb panasz. A főkamerával 13 megapixeles fotókat készíthetnek a felhasználók, és mivel van mellette egy LED-es segédfény, még sötétben is bátran munkába lehet állítani. A fémes gyűrűbe zárt kamera Full HD videók megörökítésére alkalmas. A MediaTek egyik nyolcmagos chipje, nevezetesen az MT6753 került bele. Ez a lapka egyenrangú Cortex-A53 processzormagokat állít csatasorba; ha minden erejét latba kell vetnie, legfeljebb 1,3 GHz-es órajelig skálázódhat, amiből nyilvánvalóvá válik, hogy egy visszafogott megoldásról beszélhetünk. Az Android és a legtöbb program mellett azért jól fog szerepelni, szóval nem különösebben lehet fogást találni az átlagos teljesítményén, viszont a játékokba már könnyen beletörhet a bicskája, hiszen ott elkelne a magasabb működési frekvencia, valamint a Mali-T720 MP3 IGP sem túl acélos erre a feladatra. A rendszermemóriának nem lesz szűkében az Elife S Plus, 3 GB-tal van felvértezve, továbbá a háttértár konstrukciója is megfelelő, hiszen alapból 16 GB-tal szolgál, és ezt tovább lehet bővíteni akár 128 GB-os microSD kártyával is, ha a szűkség azt kívánja. 4G LTE támogatással került bevetésre a készülék, ami a tempója alapján a négyes kategóriába sorolható, vagyis 150 és 50 Mbps-os le- és feltöltési sebességet képes diktálni megfelelő infrastruktúra mellett. Van az Elife S Plusban Wi-Fi, Bluetooth és A-GPS vevő is, más extráról viszont nem esett szó. Két SIM kártya kezelésére lett felkészítve, így még több érdeklődőre számíthat a Gionee.
Az okostelefonon az Android Lollipop operációsrendszer van jelen, amit a Gionee a saját felhasználói felületébe, az Amigóba öltöztetett. Az Amigo révén a vásárlók az átalakított megjelenés mellett extra szolgáltatásokat, hozzáadott tartalmakat és előre telepített applikációkat is szép számmal kapnak. Van például arra is lehetőség, hogy arcfelismeréssel nyissa fel a telefon tulajdonosa a lezárt képernyőt (Face Unlock). Az Elife S kerete fémből van, viszont a borítás többi része polikarbonátból készült, ráadásul fényes felülettel rendelkezik a hátoldala, így előre láthatólag előszeretettel gyűjti majd a felhasználók ujjlenyomatát. Kiemelendő a mobil neve mellett, hogy már C-típusú USB aljzattal lett ellátva, szóval kezdetben átalakítók használatára kell fanyalodnia a vásárlóknak, de az idő múlásával ez inkább pozitívumnak fog számítani. Az üzemideje átlagosnak ígérkezik, hiszen egy 3150 mAh-s kapacitású akkumulátornak ad majd otthont. Ebből aktív kijelző mellett is jól gazdálkodhat az eszköz, már csak azért is, mert tényleg minden tekintetben energiahatékony konfigurációról beszélhetünk (energiahatékony chip alacsony órajelen, AMOLED panel). A Gionee Elife S Plus Indiában indul útnak még ebben a hónapban. Az ajánlott felhasználói ára 260 dollár, amennyiért legfeljebb átlagos vételnek lehet tekinteni.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!