iPon Hírek

Android 3-as tábla PC-vel készül a Lenovo

Dátum | 2011. 06. 30.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | NOTEBOOK

Úgy tűnik, hogy hamarosan a Lenovo kínálatában is találunk majd Android 3-as mobil operációs rendszert alkalmazó tábla PC-t. A nagyjából egy hónapon belül megjelenő újdonság a ThinkPad sorozatban kap majd helyet és alap koncepciójában hasonlít majd az Eee Pad Trasformerre, ugyanis csak úgy, mint az ASUS megoldása, úgy ez is lecsatolható billentyűzettel érkezik.


Az újdonságot tegnap mutatta be Brazíliában a Lenovo egyik illetékese, Jaison Patrocinio. A hírek szerint a ThinkPad sorozatú Android 3-as tábla PC Tegra 2-es SoC egység köré épül majd. A 10,1 hüvelykes képátlójú, 1280 x 800 pixeles natív felbontást kínáló LCD érintőkijelzővel ellátott újdonsághoz egy mobil dokkoló is jár majd, amely billentyűzetet és egy TrackPoint-hoz hasonló, optikai elven működő megoldást kínál. A billentyűzettel ellátott dokkoló egység az Eee Pad Transformer esetében alkalmazott megoldáshoz hasonlít majd, viszont az ASUS termékével ellentétben a Lenovo dokkolója egy fedéllel ellátott bőrtokban kap majd helyet. A különleges Tábla PC esetében érdekesség, hogy az érintőkijelző, az optikai TrackPoint vezérlő és a billentyűzet mellé kapunk egy negyedik beviteli eszközt is, ami nem más, mint egy stylus, vagyis egy érintő ceruza.

A friss tábla PC specifikációival kapcsolatban kiszivárgott információk megerősítik az áprilisi értesüléseket. Ennek megfelelően a Lenovo újdonsága 16 GB-nyi, 32 GB-nyi, illetve 64 GB-nyi tárhellyel kerülhet forgalomba, valamint rendelkezik majd USB 2.0-s, micro USB és HDMI portokkal is. A 3G, illetve 4G opcióval érkező újdonság 1,397 cm vastag lesz.

Reméljük, rövidesen a tábla PC-vel kapcsolatos, most még hiányzó részletekre is fény derül. Az újdonság ára egyébként a pletykák szerint 450 dollár körül fog elhelyezkedni.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. szpistomi
2011.06.30. 17:02
Hehe, olyan a beállítás, mintha épp készülne hozzá vágni valakihez...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. raven20
2011.06.30. 18:57
Hozzám vághatná
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!