iPon Hírek

Android 4.4-gyel érkezik a Galaxy Ace Style

Dátum | 2014. 04. 10.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A Samsung nagy szavak kíséretében rántotta le a leplet a legújabb mobiltelefonjáról. A Galaxy termékcsalád alsóbb szegmensét erősítő Ace Style a vállalat elmondása alapján egészen jó teljesítménnyel szolgál, könnyű használni, és tökéletes választás lehet azoknak a fiataloknak, akik a mindennapok során a közösségi szolgáltatásokat használják. Lássuk tényleg illik-e mindez a készülékre.
A Samsung okostelefonjainál már megszokhattuk, hogy ugyanazt a formavilágot nyújtják általában, csak eltérő méretekben, ez az eszköz viszont egy kicsit most más, de tényleg csak egy kicsit. A készülék hátlapját középen egy eltérő árnyalatú sáv szántja végig, és ez töri meg az egyhangúságát, ráadásul erre került a vállalat márkajelzése is, ami így egészen kiemelkedik. A készülék színválasztéka annak ellenére, hogy a fiatalabbakat veszik vele célba, nem túl kreatív, mindössze fehér és sötétszürke kivitelben kerül bevetésre. A Galaxy Ace Style előlapját egy 4 hüvelykes, TFT technológiás megjelenítő tölti ki, ami 233 PPI-s pixelsűrűséggel kecsegtet a 800 x 480 képpontos felbontásnak köszönhetően. Ahogy arra a cím is rámutat, a bekapcsolást követően a felhasználók szemei előtt az Android 4.4.2 operációs rendszer rajzolódik majd ki. A gyári KitKat persze itt is fel lesz vértezve néhány extrával, hiszen a Samsung most is a TouchWiz UI-t alkalmazza, mint minden androidos mobilján. A TouchWiz bővelkedik az előre telepített programokban, és a megjelenését tekintve is jelentősen át van szabva az alap Androidhoz képest. Ha fényképezésre kerülne a sor, akkor az 5 megapixeles hátlapi kamerát lesz érdemes használatba venni, az előlapra szerelt VGA megoldásnak csak a videócsevegések alkalmával lesz jó haszna. Sajnos LED-es villanó nincs a gép tarsolyában, így a fényviszonyok romlását nem tudja ellensúlyozni a gépezet. Az Ace Style lendületben tartásáról egy Broadcom BCM21664 központi chip fog gondoskodni, ami 1,2 GHz-es processzormagok párosát vonultatja fel, méghozzá Cortex-A9-esekét. A rendszernek emellett mindössze 512 MB-nyi memóriával kell gazdálkodnia, míg a felhasználók rendelkezésére alap esetben 4 GB tárhely áll. Ez utóbbit persze lehetőség lesz microSD memóriakártya segítségével bővíteni, így akár 68 GB-ig is feltornászható a háttértár kapacitása. A Samsung tehát sajnos kihasználja azon adottságát az Android 4.4 KitKatnek, hogy a számos optimalizációt követően már elegendő a gördülékeny működéséhez fél gigabájt RAM is (ez az alkalmazások éhségén nem igazán változtat, így több appot egyszerre nem lesz érdemes használatba venni). A kapcsolati képességek tárháza átlagos, az egyetlen extrát az NFC lapka megléte jelenti. Ezen felül van a készülékben 802.11 b/g/n WLAN Wi-Fi Direct támogatással, Bluetooth 4.0 modul, GLONASS műholdak jeleivel is boldoguló A-GPS vevő és persze egy 3G HSDPA mobil kommunikációs egység is. A 121,2 x 62,7 x 10,7 milliméteres vonalakkal határolt készülékben az energiaellátásért egy 1500 mAh-s akkumulátor felel majd. A telep kapacitása nem túl nagy ugyan, de a hardver sem nevezhető „pazarlónak”, így átlagos üzemidőre lehet tőle számítani.
Összességében amennyire kellemes meglepetés az Android 4.4 KitKat jelenléte, annyira jellegtelen szinte minden más tekintetben a szerkezet, és sajnos akad még egy komolyabb negatívuma is, amiről mostanáig nem esett szó. A Samsung Galaxy Ace Style ajánlott fogyasztói ára nem kevesebb, mint 160 euró lesz Európában, tehát nagyjából annyiba fog kerülni, mint egy Windows Phone 8.1-es Lumia 630, ami a sebességét tekintve egy fokkal fentebb helyezkedik már el, házon belül pedig a Galaxy Ace 3 LTE jelent élhetőbb alternatívát. Az okostelefon értékesítését még ebben a hónapban megkezdhetik világszerte.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

6. ncc1701
2014.04.10. 11:35
Lekoccolhatnának már az 512M memóriáról, irtózatosan kevés.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. ThePoweR
2014.04.10. 11:49
Meg a 800*480-as felbontásról is. Pont nem fér ki rá semmi a billentyűzettel együtt. Max 1 sort látsz állítva és fektetve is ha a billentyűzte megvan nyitva. Az 540 x 960-as felbontás már jó lenne, de azt meg nem 100 colra kéne pakolni. Ugyan így 4", 960-as felbontás, legalább 1GB ram, de inkább 1.5-2 kellene már és istenkirály teló lenne. Mármint nem pont ez az ACE mert csúnya, de bármi más. Pl LG Optimus F6. Tök jó csak 4.5"...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. lazacmaki
2014.04.10. 17:35
Éppen ittan miközben olvastam és amikor oda ért hogy 160 euró kiköptem. De komolyan, mint a filmekben. Ilyen szart ami lesz 60k mire ide ér.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Asagrim
2014.04.10. 17:52
Tehát ez egy S Advance csak kevesebbet tud és drágább. Értem!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. LoGA
2014.04.11. 09:01
Hát ez már kellett, mint egy falat kenyér. Ebből a kategóriából Dunát lehetne rekeszteni, már a Samsung saját termékeivel is, nem értem, mi szükség volt még egy ilyen telefonra...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. sakal6 Asagr...
2014.04.11. 11:00
Még az is sokkal jobb ennél, ez inkább egy ace 2 nagyobb kijelzővel.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!