iPon Hírek

Android 4.0 AMD meghajtással

Dátum | 2012. 01. 30.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

Az x86 alapokon nyugvó Android rendszert az MSI WindPad elevenítette meg, de feltehetően egyelőre csak bemutató szándékkal, hiszen mint azt az alábbi videóban is láthatjuk, a rendszer működése egyelőre nagyon vontatott, az animációk pedig szaggatnak.


A WindPad W110, amelyen a demózásra sor került, egy Desna APU-ra épít, ebben két x86 magot találunk, amik 1 GHz-es órajelen üzemelnek, és 2 x 512kB L2 gyorsítótárral rendelkeznek. Az APU-ban ott lapul még egy HD6250-es GPU is. Fontos tény, hogy az AMD külön nem támogatja az Android platformra való fejlesztést, így amennyiben az MSI, vagy más gyártó elkészítené az ehhez hasonló termékét, az rengeteg fejlesztést venne igénybe, így nem biztos, hogy kifizetődő lenne. Ha valaki viszont büszke tulajdonosa a hírben említett táblának, akkor akár maga is kipróbálhatja a fejlesztés alatt álló Ice Cream Sandwich rendszert, amennyiben erre a linkre kattint. Itt egyéb konfigurációk mellé is fellelhetőek a különböző Androidok x86-os portok.

 

 

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

12. Fzoltan
2012.01.30. 09:42
Sztem abszolút elfogadható a sebesség, DE:
nekem végre már egy olyan tablet kéne, amit munkára is lehet használni.
Lehetséges egyáltalán Excelben/Wordben/PowerPointban stb. készült doksik megnyitása akármilyen (Androidos) tableten? Vagy várnom kell a Win8-ig?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. Juliska
2012.01.30. 09:45
"Fontos tény, hogy az AMD külön nem támogatja az Android platformra való fejlesztést."
Ha nem támogatják, akkor honnan vannak a driverek?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. princepari...
2012.01.30. 10:01
akármilyen dokumentumot meg lehet nyitni és szerkeszteni is LEHET androidon !!!!!!!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. Destroy666
2012.01.30. 12:41
Simán lehet szerkeszteni az officeos dokumentumokat android alatt, ráadásul még ingyenes program is van hozzá.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. Fzoltan
2012.01.30. 12:54
Nemá, akkor le vagyok maradva néhány körrel...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. somakb
2012.01.30. 14:56
Fzoltán: bármilyen office-os dokumentumot szerkeszthetsz nézegethetsz stb (ioson is), pl nekem a kedvenc pdf viewerem az Easy PDF Viewer pro fizetős verzió, még az akciók idején vettem decemberben valami 23ftért... tökéletesen tördeli be a komoly pdfeket, ujságokat, magazinokat, doksikat stb.

Amúgy meg ha valaki sokat van online, a google docs is ott van, és így full platformfüggetlen az eredmény, amit azonnal más eszközről is elérsz.

A Win8 semmit nem fog megváltani... eleve semmi x86-os kód nem fog futni ARM Win8 tableten, azaz csak olyan progok fognak azon is menni amit direkt erre az ARM-os Win8 ra fordítanak... nem lesz átjárás az x86 és ARM Win programok közt, max jópár új meglesz erre is meg arra is.

Messze nem lesz akkora előnye a Win8 nak az Androiddal/iOS-al szemben mint sokan remélnek, sőt... rettenetes lemardásban lesz ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Juliska
2012.01.30. 15:22
somakb: Én is így gondolom. A Windows 8 on ARM nem lesz áttörés. Ezért is tettem le az ARM-es tabletekről. Inkább veszek egy x86-ost, hogy legyen normális Windows rá. Android úgyis lesz mindkettőre. Az alkalmazásokkal sem lehet baj. Pár játékon kívül mindegyik program VM-es.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. kajla_hun
2012.01.30. 16:12
De jó lenne AMD-s ♥ tablet *-*
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. somakb
2012.01.30. 17:45
Juliska : én nem tettem le az ARM-os tabletről, mivel az égvilágon SEMMI nem hiányzik az Android alól nekem a Windows ökoszisztémából. Egyszerűen nincs olyan alkalmazás perpil, amire szükségem lenne egy tableten, és azt csak x86-os környezet biztosíthatna. Valószínűleg nem is lesz, mert amint nagy számítási igényű alkalmazást kell futtatni, arra minden mobil, akkuumulátorról hajtott, passzív hűtésű eszköz alkalmatlan, legyen az tablet, notebook. Amennyiben meg nem a tableten akarok transzkódolnia akkor mire kell nekem az x86? Főleg, hogy tableten most is használhatatlanul sokat esznek a procik+ a win7 alkalmatlan a tabletre. Azaz minden olyan alkalmazás, ami nem lesz újrafodítva Win8 Metro UI alá, pont ugyanolyn alkalmatlan lesz, mint most. Semmi, de semmi nem szól jelenleg tablet ökoszisztémában az x86 mellett. Százmilliók használnak jelenleg is Android és IOS rendszert megelégedéssel és nem hiányzik nekik sem az x86 sem a Win... és ezek köre csak szaporodik... és minél több napot töltenek ebben az ökoszsiztémában, annál kevésébé fog hiányozni nekik a win. Sok olyan fiatal van akiknem ár az Android és az IOS az elsődleges platform és marhár anem érdekli őket, hogy Win alatt mi van, mi nincs...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Juliska
2012.01.30. 18:04
somakb: Nekem sok dologra van szükségem az OpenCL-hez. Ezt nem adnám fel csak az Androidért. A Metro nem izgat. Az csak egy felület, engem sokkal inkább érdekel az a rengeteg fejlesztőkörnyezet, amit Androidon nem érek el. Ehhez képest az x86-on is lesz Android. Nekem ez lesz az ideális.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Fzoltan
2012.01.30. 18:51
Juliska: Hát ezaz, munkához én is sok olyan programot használok, amit egy ideig biztosan nem fogok megtalálni Androidon. Amíg ezek nincsenek meg, ez számomra csak egy iszonyat drága játékszer (nem akartam leírni, hogy divat).
Engem még nem hoztak lázba a tabletek, nekem iszonyatosan lassúnak tűnik az egész, pl. amikor az ember scrollozik az ujjával a videón, az számomra kibírhatatlanul sok idő - nincs több 1 mp-nél, mégis iszonytosan idegesítő... Win7-ben is kikapcsoltam minden fölösleges marhaságot az Aerotól kezdve az animált zoomon keresztül az animált menükig.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Fzoltan
2012.01.30. 18:52
Hja, arról nem is beszélve, hogy mire beírok egy internetcímet, megőszülök, hát mi lesz akkor, amikor egy e-mail-t kell írni?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!