iPon Hírek

Android 4.3-ba és kristályokba burkolózott a Galaxy S III széria

Dátum | 2013. 11. 19.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A Samsungnál felismerték azt, hogy a régebbi termékek támogatása is kifizetődő lehet. A vállalat a Galaxy S III miniből hívott életre egy új kivitelt, amivel valamelyest újra felpezsdítenék iránta az érdeklődést, a nagytestvér pedig megkapta az utolsó Jelly Bean frissítést. (Ez utóbbi azonban egyelőre eléggé rögös úton halad.) Galaxy S III mini Crystal Edition

A kiöregedő szériát érintő két újítás közül előbb vegyük jobban szemügyre a Crystal Edition okostelefont. A Galaxy S III mini kristályokba öltöztetett verziója a hölgyek kedvében szeretne járni. Ez a modell már nem ormótlanul nagy, így a Samsung részéről jó döntés volt ezt a telefont kezelésbe venni ilyen céllal. A friss modell alapjául a fehér színű S3 mini szolgált, és az újdonságot nem ám mezei kövekkel pakolták ki. A Samsung közleménye alapján egészen pontosan 166 Swarovski kristály övezi a mobiltelefont, amelyek egyforma méretben és kék, illetve áttetsző "árnyalatban" pompáznak.

A Samsung Galaxy S III mini Crystal Edition Európában, azon belül is Németországban kerül először bevetésre. Az SGS3 mini ezen variánsa egyébként semmilyen más, hardveres változtatáson nem esett át. Ugyanolyan 4 hüvelykes kijelzővel kell szembenéznünk a használatakor, és a sebességéről is egy ST-Ericsson NovaThor U8500 SoC gondoskodik a mindennapok során. A készülék ajánlott fogyasztói ára 300 euró lesz, ami csaknem kétszerese a hagyományos kivitelének. Az új okostelefon persze a divatőrültek vágyálmát testesíti meg elsősorban, így kereslet biztos lesz rá. Galaxy S III - Android 4.3 Most pedig lássuk, mit kapnak a normál méretű Galaxy S III tulajdonosok. A Samsung kevesebb mint egy hónappal ezelőtt indította útnak a jelenlegi csúcsmodell esetében az Android 4.3-as frissítést, és máris megérkezett ez a firmware az előző generációs eszközre is. Ez bizony eléggé örömteli lépés a vállalat részéről, hiszen a csaknem másfél éves okostelefonok támogatása eddig csak a Nexus sorozatban volt jellemző. A mostani lépés viszont nem csak a felhasználók érdekeit tartja szem előtt, hanem a Samsungét is. De mégis mi a jó ebben a Samsungnak? Nos, nem más, mint a Galaxy Gear, vagyis annak a támogatása. A gyártó okosórája – mint az már ismeretes – Bluetooth 4.0 LE használatával kommunikál, ez viszont hiába volt a csúcshardver része már tavaly is, az Android mindeddig a verzióig nem tudta a benne rejlő lehetőségeket kiaknázni. Vagyis ha valaki Galaxy Gear órát szeretne a csuklójára csapni, akkor előtte meg kell arról győződnie, hogy a Samsung telefonján már az Android 4.3 fut.

Azonban nem minden arany, ami fénylik, és bizony az első jelentések szerint nem teljesen megy simán az Android 4.3 a Galaxy S III esetében. Van ahol már le is állították átmenetileg a terjesztést, és türelemre intik a telepíteni vágyókat. Az angol képviselet közleménye szerint több hibát is tapasztalhatnak azok, akik azonnal elvégezték a frissítést, de mindenkit meg akarnak nyugtatni, hogy már dolgoznak a megoldáson. A vállalat kihagyta ezen modell esetében az Android 4.2.2-t, így sok szükséges tapasztalattól estek el a jelek szerint. A Samsung Galaxy S III birtokosainak két módon lesz (illetve van is, mert nem mindenhol állították le a frissítést) lehetősége feltelepíteni az új, nameg a javított Jelly Bean kiadást: némi vezetékelést követően a KIES asztali klienssel, vagy OTA módon. Az egyelőre nem ismert, hogy miként fognak lezajlani a frissítések a továbbiakban, de remélhetőleg a következő hetekben minden gond elhárul.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

4. sakal6
2013.11.19. 18:17
Ha még az S3-hoz is hibás frissítést adnak ki, akkor nem tudom mit várjak egy S advance esetén, biztos ugyan olyan hibás lesz mint a többi frissítés, ami szomorú!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. myckie2
2013.11.19. 19:18
sakal6 neked ki mondta, hogy az S Advance majd kap frissítést?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Tibike1993
2013.11.19. 20:32
Nem értem, h miért kell lehúzni újra és újra azt a bőrt.... könyörgöm, nagyon gáz, amikor 1 készüléket kiad 5féleképpen. Hoppp, Exynos proci, hopp, snapi proci, hopp LTE, hopp + 1 giga ram... B+, csak azokkal b.sznak ki, akik meg már megvették az eredetit. Ennek semmi értelme. Ha új csúcskészüléket akart, csináljon másik telót, ne legyen már 1 telefonból 6 féle, mert még egy kis kristály, meg egy kis festés. Inkább csináljanak normális anyagból egyet, + kezdjenek már bele vmi új formatervbe, mert ez már nagyon uncsi
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. codex
2013.11.19. 22:11
Arról kell lehúzni a bőrt ami viszi a piacot, mert ami húzóerő a márkán belül azt továbbra is vinni fogja a sok márkahű júzer. Részemről pénzkidobás, ahogy már több helyen is leírtam. Ha full HD kijelző kell, Android 4.1 fölött, 12 mpixel kamera stb, az már a 60.000-es kategóriába is van, csak nem kishazánkba kell venni, hanem rendelni kell. Semmivel sem jobb egy Samsung mint egy másik kínai telefon aminek nincs akkora neve. A hiba% ugyanaz, sőt. Pl Star, Zopo, OPPO, htl, stb. Ugyanaz a kínai kéz tapogatja mint a Samsungot, és ahogy a Samsung, ők is nagyker áron berendelik a hardvereket hozzá. Részemről 1 év küzdelem után öröm volt megszabadulni az S Advance-emtől. Megfogadtam, többet nagy márkát nem veszek, mert semmivel sem jobb.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!