iPon Hírek

Android 4.3 frissítést kapott a HTC One

Dátum | 2013. 10. 25.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A Samsung után a HTC is bejelentette, hogy elkészült az Android 4.3 frissítés a zászlóshajójukul szolgáló One számára. A HTC és a Samsung jelenleg nagyon hasonló utat jár be, hol az egyik, hol pedig a másik élvez némi lépéselőnyt, de nüansznyi különbségekről beszélhetünk. A két ellenlábas zászlóshajói egy hónapos különbséggel mutatkoztak be az év elején, Android 4.2-es operációs rendszerrel a fedélzetükön. Ezt követően, nyáron érkeztek a Nexus élményt nyújtó Google Edition megoldások, amik már a csupasz Android 4.3 Jelly Bean variánst futtatták. Ezek a készülékek szinte egyszerre kerültek kereskedelmi forgalomba (de itt már a Samsung lépett előbb). Ezt követően jöttek a "phabletek", először a Note 3, majd ezt követően a HTC One Max, amelyeken már a Google oprendszerének aktuális kiadása teljesített szolgálatot. Most pedig megérkezett a teljes értékű - tehát minden szoftveres extrát tartalmazó - Android 4.3 frissítés is néhány nap különbséggel a HTC One és Galaxy S4 okostelefonokra.

A HTC csúcsmodellje ezt követően már minden előnyét élvezni fogja a legfrissebb Google fejlesztéseknek. A készülékben támogatást kapott az egyébként is jelen levő alacsony energiaigényű (LE) Bluetooth 4.0 modul, valamint az OpenGL ES 3.0 és a DRM API is, amelyek közül az előbbi a grafikus területre koncentrál, míg az utóbbi egy tartalomvédelemért felelős megoldás. (Ennek köszönhető például az Android és a Netflix együttműködése.) Továbbá új tagokkal bővült a Google Now kártyák választékos felhozatala, és az elkülönített felhasználói fiókok különböző dolgokhoz való hozzáférése is korlátozható majd. Na és persze, ami a mindennapok során a legfontosabb: az egész rendszer még az eddiginél is gördülékenyebben fog mozogni, és az előzetes vélemények szerint várhatóan reszponzívabb is lesz tőle a gép. A vállalat mérnökeinek kéznyoma is rajta lesz az Android 4.3 rendszert futtató HTC One modelleken. Az egyik legfontosabb újítás a HTC Sense 5.5 felhasználói felület lesz. Ennek a legfontosabb fejlesztése a jobb BlinkFeed, amelyben már a manuálisan importált RSS csatornák is támogatást kaptak, de integrálták a Google+-t, egy kereső is helyet kapott benne és offline olvasásra is menthetünk híreket. Az RSS-eknek köszönhetően már semmi sem szabhat annak gátat, hogy teljesen releváns és magyar tartalmakkal tölthessük meg a BlinkFeedet. Ezen felül javult a zenelejátszó alkalmazás, új felületet kapott a galéria és jobb lesz a Video Highlights is (ezentúl zenéket adhatunk a videókhoz). Továbbá ezek mellett még rengeteg apró újítást is észrevehetnek majd a felhasználók, így például a Sense TV használatakor.
Ez a kép fogadja frissítés előtt a tulajdonosokat.
A HTC egyébként nem közölte, hogy mely régiók fogják először megkapni az Android 4.3-nak ezen variánsát (a firmware pontos verziószáma így fest, amennyiben valaki ellenőrizni szeretné a dolgot: 3.62.401.1), de az Androidcentral.comnak hála némileg informáltabbak vagyunk. A lap szerint Kelet-Európa, Oroszország és a Skandináv területek már részesülhetnek az OTA módon telepíthető Android 4.3-ból. A többi régióban még egy kicsit, legfeljebb néhány hetet még várat magára a nemzetközi eszközfrissítés. A telepítést megelőzően mindenképpen gondoskodjunk a megszokott feltételekről, vagyis a sávszélességünk legyen nagy és lehetőleg stabil a kapcsolatunk, valamint bőven legyen még tartalék az akkumulátorba. Ebben az esetben ezek kiemelten fontosak, ugyanis nem kevesebb mint 675 MB-nyi adatot kell megmozgatnunk a telepítés előtt és persze közben.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

19. meszes
2013.10.25. 15:55
Most az imént frissítettem fel a telót.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
18. aAron_
2013.10.25. 16:46
köszönjük "meszes" ezt az igazán hasznos információt
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
17. gibdj
2013.10.25. 16:55
Most mosogattam el.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
16. meszes
2013.10.25. 17:24
Kapjátok be a faszt..
Kis csicskák. Verjétek magatokat a földhöz. Még jó hogy meglehet szólalni tőletek ti köcsögök!
Miért ne lehetne leírni, hogy én pont most frissítettem mielőtt pont olvastam a hírt és írtam ide le.
Pfujj köpni való férgek az ilyen 'emberek'.. Akasszátok fel magatokat.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
15. I.Jozsef83
2013.10.25. 17:35
Pedig meszes hozzászólása szinte egy igazolás , hogy igen , valós a dolog és lehet frissíteni bátran mert rendben van a cucc .
Sokkal jobb mintha azzal jött volna , hogy : félúton hibával lehalt a teló , ne kapkodja el senki a frissítést , mert valami gubanc lehet , vagy épp van .


 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. meszes I.Joz...
2013.10.25. 17:45
Látom van még értelmes ember a földön. Nem úgy, mint az előző kettő senkiházi troll maki. Thx.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. gibdj
2013.10.25. 17:54
Köszi meszes, én már ettem, s örülök hogy tetszett a hozzászólásom. Sok értelmes ember él a Földön, nem kell feladni, most belénk botlottál, előfordul. Ja és köszönöm a jellemrajzot, most már nem kell költenem pszichológusra.

Egyébként szerettem volna szerkeszteni a hozzászólásomat az elküldés után, és örömmel láttam hogy nincs szerkesztési lehetőség. Most én néztem be valamit, vagy tényleg nincs ilyen opció?

Csak hogy ne legyen OFF: az én telefonom szürke.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. I.Jozsef83 gibdj
2013.10.25. 18:01
Katt a Tovább a fórumhoz -ra és :Természetesen módosítási időlimit van , talán max 10perc ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. meszes gibdj
2013.10.25. 18:22
Pedig lassan elveszíti az ember a hitét..:-/ Sajnos az internet világába mindenki beszabadulhat..(
És erre verik ki, ha valakinek beszólnak, mikor okuk nem volt rá. És ezt egyre sűrűbben látom.. Ebből egy nagy divat lett, hát ez van. Ezt sajnos én meg nem tudom szó nélkül hagyni! Mert undorító dolognak tartom, és kész.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. gibdj
2013.10.25. 18:45
meszes: Mivel nem tudtam szerkeszteni a hozzászólást, így valóban érdekes hatást kelthetett az a mosogatós mondatom. De legalább a heti felgyülemlett feszültséget sikerült ezúton kicsit kiadni. Ha csak egy kis része is távozott, már megérte, hogy elbújt az üzenetmodósítosságosságos gomb.

Szerk.: Jahha, hogy az eredeti üzenet elküldésétől számítva van időlimit. Leesett. Köszönöm szépen I.Jozsef83!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. Snaketale
2013.10.26. 00:22
Nekem kb semmi sem megy rendesen a HTC One telómon a frissítés óta.
A appeket gondolom updatelni fogják, mert pl Időkép is 0 fokokat ír csak ki.
A grafika egyes widgeteken félpercenként változik és nem hinném, hogy "working as intended".
Facelock(unlock) is borzalmasan néz ki.
A többi grafikai változás egész jó, csak meg kell szoknom.
Lassabb is lett picit az egész.

(A két viaskodó kakasnak mondanám, azon kívül, hogy sikerült a frissítés, semmi hasznos nincs a hozzászólásaitokban. Egymást oltogató forumok is tuti léteznek, tessék odafáradni.)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. yodamester...
2013.10.26. 06:42
@gibdj,hogy egy kicsit a meszes mellé állják a válaszom a "most mosogattam el"-re,hogy én tényleg most "mosogattam el" a telómS4 active
Én is ilyen telón vacilláltam,de sajna nem vízálló.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. Silverstin...
2013.10.26. 06:49
Némileg hibás tényeket tartalmaz a hír, miként a One 4.1-gyel jött ki anno. Én júni elején vettem a telefont, és körülbelül augusztus közepén jött rá a 4.2.2-s frissítés. Azóta is az van fent.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. meszes Snake...
2013.10.26. 09:12
Ooo bocs. Nem tudom én azt, hogy csak akkor lehet írni bárhova bármit, ha az hasznos! Elnézésedet kérem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. gibdj
2013.10.26. 13:36
No még egyet írok ide, aztán befejezem. Kedves meszes, láttam egyedüliként a témaindító hozzászólásodat, mégis azután írtam ide, miután aAron_ reagált, mivel a mosogatós nyögésem valóban annyiban kötődött ide, hogy semennyire. Nem várom el senkitől, hogy megértse a szándékomat, s nem kívánom el, hogy ráülj a hátadra, kellemes valamit!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. hympyke
2013.10.26. 14:00
Fene tudja, és sose veszem észre ha frissít a telefon és valami megváltozott... Kb mintha a win7em frissítene...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. meridaboy
2013.10.27. 13:43
Tudom a cikk a Sense 5.5 és Android 4.3 ról szól, mégis szeretném megosztani veletek:

Nekem ugyan nem One, hanem One X-em van, de nekem tökéletesen gajravágta a telót a Sense 5 + Android 4.2.2 frissítés combója.

Hogy mi minden ment tönkre nem írom le, de tömören: ami addig jó volt s ami csak "döcögve" teljesírtett egyaránt kihasalt!
A teljesség kedvéért nem csak szoftveres, de hardveres problémáim is lettek amik 7-8hó alatt nem produkáltak rendellenességet pár napon belül megtették.
Jelezvén problémáimat s elégedettlenségem a sajnálatos tényekkel kapcsolatban a HTC Magyarország feltette a koronát az eseményekre eképpen: (idézem)
"Nagyon sajnáljuk, hogy kellemetlen tapasztalatokat szereztél a frissítéssel kapcsolatban. Egy-egy új szoftver igen megosztó tud lenni, ezért is javasoljuk, hogy mielőtt telepíti valaki, érdeklődjön a közösségi többi tagjától a véleményekről."

Konklúzió:
Nem kell hanyatt homlok frissítgetni, jobb kicsit kivárni véleményeket, tapasztalatokat fürkészni s el lehet utána dönteni frissítenénk e, ha frissítünk mire számíthatunk pro és kontra!

Az én esetem (kutakodva) egyedi, mert ennyi s ennyi féle hiba senkinek nem lépett fel a frissítést követően, bár a többsége majd minden tulajt érintett (HOX) kissebb-nagyobb mértékben, mégis érdemes végiggondolkodni a vissza nem fordítható tevékenységeket!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Yoshileon
2013.10.27. 17:59
Nálam is a HTC ONE 4.2.2-es OTA frissítés után kezdett el szarakodni. Másnap már nem működtek az sms-ek, és hívni sem tudtam. Gyári beállítások visszaállítása se segített, azóta élvezem a Cyanogenmod rom előnyeit (és hátrányait: a kamera minősége sötétben leírhatatlanul szar. Nappal még elviselhető).
Már jóideje fentvan a 4.3, sőt pár hete felment a 4.3.1 (nem mintha bármi újítás lenne benne a htc one számára)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. blaise24
2013.11.07. 08:03
Sziasztok!

Olvasgattam a hozzászólások között. Én pont most készülök elvinni a telefonomat a szervizbe. Nálam egy hardveres probléma van, de lehet (az itt olvasottak alapján) szoftveres problémáról beszélünk. Ha fülhallgatón keresztül hallgatok zenét, akkor eleinte tiszta hanggal játszotta a zenét, ami normális, majd egyszer csak elkezdett recsegni, torzulni. Hasonlított a jelenség arra, mintha az otthoni erősítőm végfoka ment volna tönkre.
Tisztában vagyok vele, hogy minden benne lehet a pakliban, de ha van rá garancia, kihasználom.

Más esetleg tapasztalt hasonló problémát?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!