iPon Hírek

Android 5.0 frissítési lista a Motorolától

Dátum | 2014. 10. 16.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

Míg a Google berkeiben nevelkedett a Motorola, addig minden frissítés gyorsan érkezett, és a lehető legtöbb készülékre. Bár a Motorola egy ideje már nem a Google kezében van, de a vállalatnál szerencsére abszolút arra törekednek, hogy ebből a felhasználók semmit se érezzenek.
A Moto széria fejet hajt a Lollipop előtt.
A frissítések kezelése az Android 5.0 esetében sem lesz másként, mint korábban – legalábbis jelen állás szerint. A Lollipop kódnéven futó operációs rendszert alighogy végleg útnak indította a keresőóriás, máris megérkezett a Motorola frissítési listája. A gyártó "célkeresztjében" elsősorban a Moto széria különböző tagjai foglalnak helyet. Már kijelenthető: biztosan frissülni fog a legújabb Androidra az összes eddig megjelent ilyen eszköz. Ide tartozik a Moto X és a Moto G első és második generációja, illetve a 4G LTE támogatással szolgáló Moto G változat, és külön kiemelendő, hogy az igazán alacsony áron kínált Moto E sem marad majd ki a sorból. (Ebből az is kiderül, hogy hasonlóan a KitKathez, a Lollipop sem érzi magát kényelmetlenül zsengébb hardveren; a Moto E csak két magot vonultat fel 512 MB RAM-mal megspékelve.) Valamint az Egyesült Államokban forgalmazott Droid Ultra, Droid Maxx és a Droid Mini is sorban fog állni az Android 5.0-ért. Végül – bár ezt hivatalosan még nem erősíthették meg, hiszen hivatalosan be sem mutatkozott, csak a hónap végén jön – minden bizonnyal a Droid Turbo is a lollipopos tábort fogja gyarapítani az érkezését követően. Úgy fest, hogy a Motorola egyáltalán nem elégszik meg azzal, hogy övék az első mobiltelefon a hatalmas Nexus 6 formájában, ami az Android 5.0-t bevetésre küldi, szeretnének a frissítések terén is az élen járni. Ezt a lépést minden bizonnyal a készüléktulajdonosok is örömmel nyugtázzák majd.
A friss Android kiadás nagyon jó hatással lesz az okostelefonok sebességére, a tárkapacitást viszont egy kicsit érzékenyen fogja érinteni. Az Android 5.0-ban főszerepet kapó ART futtatókörnyezet oly módon tárolja a különböző applikációkat, hogy azok már elő vannak készítve a futtatáshoz, így részben kitömörítve foglalnak helyet a háttértáron. Ez szerencsére csak tényleg csekély mértékben jelent negatívumot, ami a sebesség terén bőven meg fog térülni a mindennapos használat során. A felsorolt Motorolák felhasználói felülete is jelentős változáson esik majd át a Lollipop telepítését követően. Itt jön képbe a teljes Android ökoszisztémát érintő Material Design, ami a lehető legegyszerűbb formai elemek használatára lett kihegyezve, és a matt színvilág is letisztultabb érzetet fog kelteni. Ezek mellett pedig még milliónyi kisebb-nagyobb változással találkozhatnak majd a használat során azok a felhasználók, akik a fenti Motorola modellek valamelyikével rendelkeznek. A Motorola azt egyelőre nem árulta el, hogy mikor fogják megkezdeni a beharangozott frissítések terjesztését. Legutóbb, az Android 4.4 KitKat esetében szinte a Nexusokkal együtt frissültek az akkor érintett Moto és egyéb okostelefonok, remélhetőleg most sem lesz ez másként, és már a következő hetekben felbukkanhatnak az Android 5.0 érkezését jelző értesítések a mobilokon.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

12. Lordy
2014.10.16. 15:47
Moto G tulajként valóban boldogan olvastam a hírt, amíg meg nem láttam a "Material Design" szavakat.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. Kajafun
2014.10.16. 16:35
Alig várom note2-re meg s4-re!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. I.Jozsef83
2014.10.16. 17:02
Android 5.0

húha aztán lehet venni megint új készülékeket is hozzá

Azon lennének inkább , hogy a korábbi készülékek is kapjanak normális oprendszert....
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. VasiliZajc... Kajaf...
2014.10.16. 17:05
Azt várhatod is ha nincs rootolva.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. Leeroy
2014.10.16. 17:31
Majd jön belőle CM, aztán csók.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. Azrael
2014.10.16. 17:34
Moto E-ben 1GB RAM van, csak hogy szőrszálhasogassak egy kicsit
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. CJ_TOM
2014.10.16. 18:24

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. devilhun Kajaf...
2014.10.16. 19:25
S4-re tuti jön, utánaolvastam és lesz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Kajafun Vasil...
2014.10.17. 07:22
CM-et használok, samsungra sose várok
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. user12
2014.10.17. 14:43
Gondoltam nemes egyszerűséggel leírom, hátha segítek valakinek:

Felmentek a CYANOGENMOD oldalára és felrakjátok magatoknak a legújabb androidot. Sok telefonnal meg lehet csinálni, a többinek olvassatok utána.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2014.10.17. 22:56
Ja, csak amiből nem 10 milliót adtak el, hanem mondjuk csak 1,65 milliót, ahhoz nem fogsz normális CM-et találni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. realman Kajaf...
2014.10.19. 08:09
November jön
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!