iPon Hírek

Android 7.0 frissítések a Motorolánál és a OnePlusnál

Dátum | 2016. 10. 07.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

Befutott az Android 7.1 a Google Pixel és a Pixel XL okostelefonokkal karöltve, és ennek örömére a Motorola közzétette azt a listát, amin a Nougat frissítésre váró okostelefonjai szerepelnek. Ráadásul szerencsére nemcsak a Moto kapcsán számolhatunk be frissítésre váró mobilról, hanem a OnePlus révén is. Motorola-Lenovo A Motorola régen nem a gyors frissítéseiről volt híres, sőt mi több, sokszor éppen az ellenkezőjéről volt hírhedt a vállalat. Ez viszont az alatt az idő alatt jelentősen megváltozott, míg a Google tulajdonában volt a cég, ugyanis a Google berkeiben majdnem olyan gyorsan frissültek az olcsóbb Moto modellek is, mint a Nexus okostelefonok. Mikor a Lenovo birtokába került a cég, akkor a kínai alakulat ígéretet tett arra, hogy mindent hagynak a régiben, és úgy fest, hogy a frissítések tekintetében továbbra sem lehet panasz a Motóra. A vállalat közzétette az első hivatalos frissítési listáját, amin azok a készülékek szerepelnek, amikre már garantáltan lesz Android 7.0 vagy 7.1 kiadás. A lajstrom jelenleg így fest: ● Moto G4 ● Moto G4 Plus ● Moto G4 Play ● Moto X Pure Edition (3. gen) ● Moto X Style ● Moto X Play ● Moto X Force ● Moto Z ● Moto Z Play ● Moto Z Force ● Droid Turbo 2 ● Droid Maxx 2
A felsorolt készülékek közül először a Moto Z modellek frissülhetnek majd, de szinte velük egyidejűleg a negyedik generációs Moto G szériánál is terítékre kerülhet az Android 7.0. Ezek az okostelefonok a tervek szerint még ebben a negyedévben meg fogják kapni a Nougátra épülő operációs rendszert. A Moto Z széria elég jól sikerült, a modularitásnak hála különlegességet is tartogat, és ehhez jön még a gyors szoftverfrissítés is, ami pedig még több érdeklődő szemében teheti vonzóvá ezeket az eszközöket. OnePlus A OnePlus egyelőre nem volt túl beszédes a Nougat frissítés kapcsán, de egy AMA (Ask Me Anything) esemény keretében elárulta azt, hogy a legújabb csúcsmodellje, a OnePlus 3 biztosan megkapja majd a Google új operációs rendszerét, és persze annak minden újítását. A OnePlus 3 gyakorlatilag csak most került a boltokba, némi túlzással még meg sem száradt rajta a festék, szóval abban igazából semmi meglepő nincs, hogy elkészül majd rá a frissített rendszer. Ami igazán érdekessé teszi majd ezt, hogy itt már valószínűleg nem lesz különálló Oxygen OS és Hydrogen OS (ez utóbbi kizárólag a kínai piac igényeinek készült), hanem ezeket a fejlesztők egymásba olvasztják. Egészen pontosan a Hydrogen OS lesz az, ami beleolvad a dominánsabb Oxygen OS-be. Ennek a lépésnek köszönhetően több fejlesztő tud majd összhangban dolgozni egyetlen grafikus felhasználói felületen, ami így nagyobb figyelmet fog kapni és jobbá válhat.
Emellett a OnePlus még arra is kitért, hogy a régóta várt Android Marshmallow frissítési csomagot most fogják megkapni azok a felhasználók, akik OnePlus X okostelefonnal rendelkeznek. A OnePlus X tavaly novemberben, vagyis csaknem egy évvel ezelőtt került bevetésre, viszont nem hozott akkora sikert, hogy a vállalat tovább folytassa a „szériát”. Az X modell egy alacsonyabb árkategóriát megcélzó próbálkozás volt, de mint azt mostanra a OnePlus hivatalosan is megerősítette, ennek nem lesz folytatása.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

4. atix2
2016.10.07. 13:22
Kár hogy a OnePlus One már nem kapja meg, de hát semmi sem tarthat örökké! Sajna a SoC nem támogatott a nougat-ban és a Cyanogen csapatot is szétkaszálták. Én viszont kitartok a 801 mellett egyenlőre, nincs ezzel semmi baj és az újabb modellek sem hoznak sok ujdonságot ami miatt cserélnem kellene, leszámítva a kamerát talán...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Smooth44
2016.10.07. 14:14
Kár az OPX-ért... Nekem ott a SoC nem tetszett, illetve lehúzták az ear piece és a mikrofon minőségét. Ha idén az OP3 mellé hoztak volna ki egy hasonlóan jó minőségű, de kisebb modellt, valszeg azt választottam volna. X bejött minden más szempontból.

(pl. újOPX=OP3 csak előző X házban, 5" és SD808+4GB... nekem tökéletes lenne)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. DemonDani atix2
2016.10.07. 15:39
Egyelőre arról szó sincs, hogy azok nem kapnak frissítést, amiről nem esett szó. A One mondjuk jó eséllyel tényleg nem frissül már, de a OnePlus 2 még nem veszett dolog pl.

Szóval ne kezeljük úgy ezeket a listákat, hogy a nem említettek azok biztosan nem frissülnek már.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. xmodule
2016.10.08. 09:39
Volt egy X em de nekem többet oneplus nem kell. Akkora ívben f@sott a gyártó arra a telefonra hogy az nem igaz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!