iPon Hírek

Android 7.0 frissítési listát közölt a Sony

Dátum | 2016. 08. 24.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

Alig, hogy a Google bejelentette az Android 7.0 elkészültét, a Sony máris előhúzta a kalapjából a saját frissítési listáját, amiről mindenekelőtt azt le kell szögeznünk, hogy nem végleges, szóval még a későbbiekben felkerülhetnek rá egyéb készülékek is. Ahogy az látható lesz, a Nougat kódnevű rendszer főleg az erősebb, drágább konstrukciók kapcsán került előtérbe. A Sony által közzétett információk szerint a vállalat elsősorban az Xperia Z és az Xperia X termékcsaládok tagjainak szenteli a figyelmét. Ez persze érthető is, hiszen mégis csak ezek töltötték be, vagy töltik be most is a csúcsmodellek szerepkörét. Érdekesség, hogy bár a Sonynak nem sok táblagépe van, de az alábbi lajstromon egy ilyen szerkezetnek is „jutott hely”, szóval nemcsak okostelefonok szerepelnek a frissítést kapó gépek között.
Ezek az Xperia modellek fognak leghamarabb Android 7.0-ra frissülni: ● Sony Xperia Z3+ ● Sony Xperia Z4 Tablet ● Sony Xperia Z5 ● Sony Xperia Z5 Compact ● Sony Xperia Z5 Premium ● Sony Xperia X ● Sony Xperia XA ● Sony Xperia XA Ultra ● Sony Xperia X Performance Ami érdekes a listán, hogy az Xperia Z3+ felkerülhetett, az Xperia Z3 széria (és azt megelőző minden Z modell) többi tagja viszont már le kell mondjon az Android 7.0-ról. Ennek az az oka, hogy a Sony már nem viszi tovább egyetlen 32 bites lapkával szerelt okostelefonja támogatását sem, és az Xperia Z3 családon belül csak a pluszosított modell volt az, amely már 64 bites alapot kapott. Ebben az okostelefonban a Snapdragon 801 lapka helyét a Snapdragon 810 vette át annak idején. Fent említettük, hogy a Sony nagyon gyorsan reagálta le az Android 7.0 érkezését. Nos, azért itt azt mindenképpen meg kell említeni, hogy bár a bemutató után valóban a Sony jelezte először, hogy mely mobiljai fognak biztosan frissülni, vannak más gyártók, akik már korábban léptek ebben az ügyben. A HTC már június végén bejelentette, hogy a HTC 10, a HTC One A9 és a One M9 egészen biztos, hogy megkapja majd a Nougatot, a Samsung pedig a Galaxy Note7 leleplezésekor jelentette ki, hogy a csúcskategóriás, érintőtollas okostelefon 2-3 hónapon belül át fog állni az Android 7.0-ra – és biztosan nem ez lesz az egyetlen Galaxy modell, ami részesülhet ebben a „kitüntetésben”. Sajnos a Sony arról egyelőre semmit nem árult el, hogy a fent kiemelt eszközök mikor kaphatják majd meg a Google újdonságát. Remélhetőleg nem kell 2017-ig várni az első szoftverfrissítések érkezésére, de sajnos nem lenne példátlan eset, ha féléves, vagy akár tovább tartó várakozás következne.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. Leeroy
2016.08.24. 21:14
XA a listán, kiváló.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Magyar88
2016.08.25. 22:19
Soha többet Sony! Alig várom hogy végre megszabaduljak az Xperia Z5-től! Helyét valószínűleg nálam a google nexus egyik csúcs modellje vagy a samsung csúcs modellje fogja átvenni!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Gorder Magya...
2016.08.26. 11:13
cseberből vederbe.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!