iPon Hírek

Android 7.0-ra frissült az LG G5

Dátum | 2016. 11. 24.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

Az LG a V20 fejlesztése alatt szorosan együttműködött a Google-lel is, és ennek eredményeképpen az Android 7.0 operációs rendszer ezen a phableten debütált, nem pedig egy Nexus vagy Pixel fedélzetén. A Nougat tehát az LG V20-szal debütált, és úgy fest, hogy a gyártó jól használta ki az előnyét, a frissítések terjesztésében is lépéselőnyt élvez. A dél-koreai vállalat elsőként jelentette be, hogy „külsősként” elkészült az Android 7.0 frissítéssel, amit értelemszerűen a G5 kapott meg, miután a gyártó másik idei csúcsgépe már eleve ezzel érkezett. Az LG mostanra valószínűleg rengeteg visszajelzést és tapasztalatot tudott összegyűjteni az LG V20 révén is, nem kell csak a tesztelőire hagyatkoznia, reményeink szerint ez pedig azt jelentheti, hogy a G5 esetében már viszonylag kevés hibával kell majd számolni. Ráadásul az sem elhanyagolható előny most az LG-nél, hogy a szakembereinek most csak egy okostelefonra kellett koncentrálnia. Az LG jelenleg minden versenytársánál jobban áll Android 7.0 fronton, és ezt jól is használja ki.
Az gyártó elmondása alapján az Android 7.0 egy sor olyan lehetőséget biztosít, amiket jól kiaknázva gyorsabbá és kényelmesebbé lehet tenni az okostelefonok használatát – természetesen itt a moduláris G5-öt emelte ki a gyártó a frissítés miatt. A dél-koreaiak a hivatalos közleményükben leszögezték, hogy a legjobb, legfrissebb mobilos élményben szeretnék részesíteni a felhasználóikat. A gyors frissítés révén akarják megmutatni, hogy a riválisoknál jobb támogatásban részesülnek azok, akik az LG termékek vásárlása mellett döntenek. Az LG G5 először Dél-Koreában kezd Nougátra frissülni. És hogyan tovább? A vállalat elmondása alapján a következő hetekben sor kerül majd Észak-Amerikára és Ázsia többi régiójára (valószínűleg elsősorban Kínára), Európáról viszont egyelőre nem esett szó. (Így azt sem tudjuk egyelőre, hogy a hazai tulajdonosok milyen kilátással számolhatnak.)
Az LG mellett a Samsung és a Sony sem tétlenkedik. Mind a kettő vállalat a napokban jelentette be, hogy gőzerővel haladnak a Nougat frissítések fejlesztésével. A Samsung elindította a Galaxy S7 és az S7 Edge Android 7.0 béta programját, és a vállalat előrejelzése szerint decemberre el is készülhet a végleges kiadás. A béta fázisban levő Nougatot azok a felhasználók próbálhatják ki, akik Kínában, az Egyesült Államokban, az Egyesült Királyságban vagy a vállalat hazájában, Dél-Koreában élnek. A lelkes „tesztelők” a Galaxy Beta Program alkalmazáson keresztül jelezhetik majd a Samsung felé a friss szoftverrel kapcsolatos tapasztalataikat. A Sony pedig a Concept for Android kezdeményezés keretében tett hasonló lépéseket, mint a Samsung, és adta ki a fejlesztés alatt álló Android 7.0 variánst egy okostelefonjára. A japán alakulat az Xperia X-et részesíti előnyben és az Európában lakó felhasználók visszajelzéseire számít. Akik részesei akarnak lenni a Concept for Android kezdeményezésnek, és az említett mobillal rendelkeznek, azok a Concept Installer applikáció telepítését követően számíthatnak a frissítésre.
Így fest az Xperia X felületén az Android 7.0.
Egyelőre tehát viszi a prímet az LG az Android 7.0 esetében, de a Samsung és a Sony – meg valószínűleg még sok más riválisa – sem pihen. Kíváncsian várjuk, hogy az alsóbb kategóriás okostelefonok sorsa hogyan fog alakulni például az LG-nél, ahol a K és az X termékcsaládok kaptak kiemelt figyelmet idén.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!