iPon Hírek

Android-alapú "PC-mobilt" tervez az Archos

Dátum | 2009. 02. 10.
Szerző | Gabriel
Csoport | MULTIMÉDIA

A már meglévő internet-médiatábláit alakítaná át a francia Archos Android-alapú okostelefonokká. Megtartanák a nevezett készülékek 5 hüvelykes érintőképernyőjét, ám processzorból már újabb, gyorsabb ARM Cortex-eket kapnának.

A minta: az Archos 5/5G
Állításuk szerint ennek eredményeképp ezek az új okostelefonok már "PC-szerű" teljesítményre lesznek képesek: támogatják majd egyrészt a teljes képernyős Flash-alapú, böngészős videólejátszást, offline pedig HD-videók lejátszására is képesek lesznek.

Ez utóbbihoz persze nyilván elég nagy tárkapacitás is szükségeltetik, és ennek megfelelően a cég nem is kevesebbet, mint 500GB-ot ígér ilyen téren, akkumulátor-üzemidőből pedig 7 órát (amennyiben végig videónézésre használjuk a készüléket ez idő alatt). Képes lesz továbbá videók rögzítésére is, bármilyen forrásból.

Várhatóan nethozzáférés terén sem adnak majd okot aggodalomra, tekintve, hogy HSDPA révén 7,2Mb/s-es letöltési sebességre számíthatunk tőlük - valamikor a nyár folyamán. Hogy az egyelőre még el sem nevezett, és jelenleg is fejlesztés alatt álló készüléket mennyire tervezik majd elterjeszteni világszerte, azt még nem árulták el.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások