iPon Hírek

Android Market elérés bármilyen eszközről

Dátum | 2011. 11. 25.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

Az Android Market legújabb frissítése meglehetősen érdekes ponton módosította a Marketet. Hozzáférést kapott sok olyan eszköz, amin eddig nem volt lehetőség az alkalmazásbolt elérésére.

Ilyenek például a most bemutatott nagyon olcsó táblagépek, az Amazon Kindle Fire, és a Barnes & Noble Nook Tablet is, vagy akár a HP TouchPad. Ezekről eddig tiltott volt az Android Market elérése, és az alkalmazásokat a saját honlapjukról kellett beszerezni a tulajdonosoknak, vagyis az Amazon és a B&N webáruházán keresztül tudtunk csak programokat telepíteni. A hírnek a felhasználók nagyon örülhetnek, de a fent említett cégek valószínűleg már sokkal kevésbé lelkesek, hiszen ezen készülékek számára talán nem is véletlen, hogy nem volt eddig elérhető az Android saját piactere.


Ezzel a lépéssel tehát az összes kínai gépen is elérhető lesz az Android Market, hiszen a közlemény leírása szerint minden olyan készülék számára adott a lehetőség ezután a Market használatára, amik nem kapták meg az erre vonatkozó hivatalos jóváhagyást a Google részéről. Ezen kívül nagyobb változtatást nem eszközöltek ebben a Market frissítésben.

Sajnos nem minden megy simán azért. Sok készülék képes elérni a Marketet, de így hogy nincs lista a támogatott készülékekről, a piactér nem képes szűrni, hogy az eszközünk kompatibilis-e a telepíteni kívánt alkalmazással.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!