iPon Hírek

Android Screen Mirroring támogatást kapott a Chromecast

Dátum | 2014. 07. 10.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

A Google Chromcast névre keresztelt kis kiegészítője, amely a televízióhoz kapcsolódva WiFi-n keresztül fogadja a különböző eszközök streamjeit, az idő múlásával egyre vonzóbbá válik, hála a vállalat szakembereinek. A Chromecast-hez való SDK-t már elérhetővé tette a Google, így az aprósághoz gond nélkül lehet alkalmazásokat fejleszteni, sőt, akár játékok is készülhetnek hozzá. A Chromecast háza táján a napokban újabb fontos esemény is történt: a termék Android Screen Mirroring támogatást kapott, így a különböző androidos eszközök kijelzőjének tartalmát mostantól kényelmesen, nagyban is megtekinthetjük a HD vagy Full HD televízión.
Ezzel a módszerrel kényelmesen megoszthatjuk másokkal fotóinkat, videóinkat, illetve egyéb tartalmainkat is, ami családi, illetve baráti összejöveteleken egyaránt hasznos lehetőség. A funkció használatához a Chromcast appon belül a "Cast Screen" opciót kell kiválasztani, majd meg kell adni, melyik Chromecast eszközön jelenjen meg az adott androidos tábla vagy okostelefon kijelzőjének tartalma. A Nexus sorozat tagjainál ezt a szolgáltatást a gyorsbeállítások menüből is el lehet érni. Az új szolgáltatás a Google bejelentése szerint a Samsung, HTC és LG okostelefonokon, illetve táblákon az elkövetkező napok folyamán válik elérhetővé. Ahhoz, hogy az említett újítást használhassuk, a Chromecast app legfrissebb, 1.7-es kiadására is szükség lesz.
Maga a Chromecast egyébként még mindig kapható kereskedelmi forgalomban, sőt, a Google Play áruházából is beszerezhető, ára pedig 35 dollár. A termék nem csak androidos eszközökkel, hanem Windows alapú konfigurációkkal és az Apple különböző eszközeivel is kompatibilis, sőt, még Chromebookról is fogad streameket.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

4. hympyke
2014.07.10. 19:30
Én eddig meg vagyok elégedve vele.. Valamiért a Chrome-ot nem tudtam kitenni a TVre telefonról, de akkor ezzel meg is oldódik a dolog.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. lm83
2014.07.10. 22:57
Hogy állandóan a $35-t kell emlegetni...
Valaki mondja meg, hol veszem én meg annyiért?
A kezdeti 20E után már találni esetleg 15Eért...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. dominating
2014.07.11. 09:55
Hát a "play áruházból" ami itthon nem elérhető
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. HUFEUR lm83
2014.07.13. 20:54
35 dollárért sehol sem fogod megkapni, max ha kimész USA-ba.
Itthon ha lenne Play Store akkor 45 dollárból meglenne (27% ÁFA), ami kicsit több, mint 10k, ennyiért már találni neten, egyik ismerősöm is Jófogáson vett 9990-ért egy újat, és még mindig árulják.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!