iPon Hírek

Android SDK készül viselhető eszközökhöz

Dátum | 2014. 03. 11.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

Ahogy azt az elmúlt évek alatt már megszokhattuk, az idei SXSW Interactive során is szó esett az Androidról. Ezúttal a Google operációs rendszerét illető kérdésekre Sundar Pichai válaszolt, aki egy, a közeljövőben esedékes újításról számolt be.
Az interjú során rengeteg témát érintettek, de ami igazán említésre méltó, hogy Pichai megerősítette a viselhető eszközökhöz készülő Android SDK érkezését. Mint kiderült, az új szoftverfejlesztői készletre már csak két vagy három hetet kell várni, és minden érdeklődő számára elérhetővé, letölthetővé fog válni. Ennek köszönhetően a Google mobilos operációs rendszerét minden eddiginél egyszerűbb lesz alkalmazni az újonnan alakuló terepen is, így például okosórákban és fitneszkarkötőkben egyaránt. Sundar Pichai – és persze sok más mérnök és vezető – célja az, hogy a viselhető kütyük szféráját is Android uralom alá vonják. Ráadásul a beszélgetés során azt is elmondta Pichai, hogy egyáltalán nem szeretnék korlátozni az Androidot, ameddig csak lehetőséget látnak benne, addig fogják bővíteni a felhasználási lehetőségeket. Viccesen meg is jegyezte: "Javaslom, hogy a jövőben minden kabátot tömjenek tele különböző szenzorokkal, és az Android gondoskodik a meghajtásról." "Mi úgy gondolunk ezekre (a viselhető eszközökre), mint egy platformra. Az érzékelők teljes világát látjuk... az érzékelők kicsik és erősek tudnak lenni, és összegyűjthetnek rengeteg információt, amelyek hasznosak lehetnek a felhasználóik számára. Mi a Google-nél fel akarjuk építeni a megfelelő API-kat a szenzorok világához." – nyilatkozta Sundar Pichai.
A fejlesztői csomag megjelenése után a Google várja majd a fejlesztők visszajelzéseit, mielőtt az SDK alakításával tovább haladnának. Semmi esetre sem akarják tehát elsietni a dolgokat, hiszen az hiányosságokhoz vezethetne. Aztán ki tudja, lehet fél év múlva már lesz referencia okosórája is a Google-nek.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. Fada
2014.03.11. 17:53
A pichaiba!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!