iPon Hírek

Android Wear és LTE kombinációjával jön az új Watch Urbane

Dátum | 2015. 10. 05.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

Az LG mióta az Android Wear megjelent, sorra mutatja be az egészen vonzó okosórákat. A dél-koreai alakulatnál jól ráéreztek ezekre az eszközökre a tervezők. A vállalat most a Watch Urbane második kiadásáról rántotta le a leplet, ami elsőként nyújt az Android Wear mellett 4G LTE hálózati támogatást, ez pedig meglehetősen érdekessé teszi.
A Watch Urbane második kiadása az elődökhöz hasonlóan szép, letisztult testet kapott, az LG dizájnerei tehát ezúttal sem tudtak hibázni. A vállalat eddig minden alkalommal remek eszközházat álmodott meg, így talán nem is meglepő, hogy a megjelenésre itt sem lehet panasz. A fejlesztéseknek köszönhetően jobb lett a helykihasználás, úgy lett kisebb a gépház, hogy közben nőtt a megjelenítő mérete. A készülék átlója 44,5 milliméter, és 14,2 mm-re emelkedik ki a síkjából. Az előlapot uraló kör alakú kijelző pedig 1,38 hüvelykes, és egészen lenyűgöző 480 x 480 képpontos felbontással dolgozik, így 348 PPI-s pixelsűrűséget tud felmutatni az apró felületen. A panel P-OLED technológiát alkalmaz, így meglehetősen szolid fogyasztás kíséretében állhat munkába, ami nagy előny egy okosóra esetében, ahol az üzemidő mindig érzékeny téma. Rozsdamentes acélból készült a ház, tehát garantáltan jó minőségérzettel szolgál majd, és meglehetősen impozánsan fog festeni a tulajdonosa csuklóján, akár még egy öltönnyel kombinálva is. A szakemberek figyelmét a megfelelő védelem sem kerülhette el, ennek megfelelően Gorilla Glass 3 üveg van az elején, és IP67 tanúsítványt szerzett a masina. Ez azt jelenti, hogy strandon és a sivatagi homokviharban is viselhető, hiszen víz csak nagyobb nyomás mellett férkőzhet bele, por pedig egyáltalán nem tudja áthámozni magát a szigeteléseken.
A burkolat alatt egy Qualcomm Snapdragon 400 szériás központi chip mozgatja a szálakat. A négymagos lapka már sokszor bizonyította az alkalmasságát az 1,2 GHz-es Cortex-A7 feldolgozóival, így vélhetően itt sem lesz rá panasz. A rendszermemória általában 512 MB az Android Wear esetén, az új generációs Watch Urbane-be viszont már 768 MB RAM-ot épített be az LG, így jobban boldogul majd több applikáció futtatásakor. A háttértár kapacitása maradt a régiben, 4 GB-tal szolgál a készülék a jövendőbeli vásárlók számára. Az okosóra igazi különlegessége a kapcsolati képességek listáján ütközik ki. Olyannyira fel van szerelte extrákkal, hogy 4G LTE hálózati modem is akad a tarsolyában, amire az Android Wear mellett még nem volt példa korábban, hiszen nem támogatja ezt a lehetőséget. Az LG készített már idén LTE-s karórát Watch Urbane LTE néven, azonban arra nem is az Android Wear került. Arra nem derült fény, hogy az LG most miként hozta egy kalap alá ezt a kettőt. A 4G-n túl van az óra fedélzetén Wi-Fi, Bluetooth 4.1 modul, és még GPS is, így lényegében az edzéseket teljesen önállóan tudja követni és rögzíteni.
Nem lesz híján a beépített szenzoroknak sem az új Watch Urbane, hiszen a gyorsulásmérőtől kezdve a giroszkópon át az iránytűig minden megvan benne. Továbbá képes a pulzusszámot is figyelemmel kísérni a viselése során, ami a sportolóknak, illetve az idősebb vagy betegségben szenvedő embereknek is egyaránt jól jöhet. Az LG az LG Chem részleg által frissen fejlesztett hatszögletű akkumulátort építette az okosórájába, ami így a fizikai méretéhez képest átlagon felüli, 570 mAh-s (!) kapacitással bír. Ilyen teljesítményű teleppel talán egyetlen Android Weart futtató okosóra sem rendelkezik, ezekben általában 3-400 mAh körüli egységek lapulnak. A gyártó sajnos az üzemidőre nem tért ki, de igazából komolyabb áttörésre nem érdemes ilyen téren számítani, inkább csak arra lesz elegendő a több tartalék, hogy ellensúlyozni tudja a kiváló kapcsolati képességeket. Hiszen mit ér a 4G LTE támogatás, ha a nap végig sem húzza egy töltéssel a készülék?
Végül a testreszabhatóság tekintetében egy fontos dologra ki kell térnünk. Ennek az órának sajnos már nem cserélhető a szíja. Ez nem azért van, mert az vállalat ebből is szeretne bevételre szert tenni, hanem egész egyszerűen már a szíjban is vannak részei az okosórának. Az LG által közzétett képeken bőr és három különböző színű (kék, fekete, fehér) szilikon pánt tűnik fel, fém tehát úgy fest, hogy egyelőre nincs a választékban, ami remélhetőleg idővel új tagokkal fog bővülni. A támogatott okostelefonok körében azok szerepelnek, amelyeken legalább az Android 4.3, vagy az iOS 8 fut, de ez az óra már tényleg mindenre használható még önállóan is.
Az LG Watch Urbane 2nd Edition elsőként az Egyesült Államokban és Dél-Koreában kerül bevetésre, ez után fog ellátogatni Európába, az orosz régióba és Ázsia többi részére. Biztosan megvásárolható lesz szolgáltatói kínálatokban is, az viszont egyelőre még kérdéses, hogy milyen árat is kell majd érte fizetni.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

11. Supra
2015.10.05. 11:19
A jó ég áldja már meg ezeket az idióta kerek órákat!
Vége van, elmúlt, megszűnt, értelmetlenné vált a régi mutatós alapú óra! Ha meg divattermék, akkor ne fárasszanak a technikai részletekkel! Sőt, akkor nem is kell rá semmi, legyen a kijelzőn egy mutató, és akkor elmegy negyed évig egy töltéssel...

Ezt a hülyeséget...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. LavX
2015.10.05. 11:27
Nincs ezzel semmi gond. Főleg, hogy van rá igény.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. DemonDani Supra
2015.10.05. 11:36
Nincs ezzel baj szerintem, amíg mindenkinek jut valamilyen, és négyzetes kijelzővel szerelt órák is akadnak a piacon bőven, kezdve az Apple Watch-csal.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. Asagrim
2015.10.05. 11:51
Az "amíg mindenkinek jut valamilyen" kitételre reagálva szeretném kérdezni, hogy van-e olyan eszköz legalább 23 centis szíjjal, aminek az az egyetlen 2 dolga, hogy pulzust mér, meg van benne egy rezgőaksi. Kijelző nem kell.

Köszi!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. wintercoun...
2015.10.05. 12:40
Sosem vennek negyzetes okosorat, izelesek es pofonok.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. ChoSimba Supra
2015.10.05. 14:11
Nagy szerencse, hogy ebbe nincs beleszólásod
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2015.10.05. 15:14
Xiaomi mi band 2 elvileg ilyen lesz. Én is most erre várok... Pletykák jöttek csak, de remélhetőleg lesz belőle valami. Van egy mi band 1-em amit most nyúzok, de sportoláshoz jó lenne a pulzusmérő. Egyébként nagyon jó, főleg a 20-30 napos akksi idő.

http://www.engadget.com/2015/07/03/xiaomi-mi-band-1s/
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Asagrim djgeg
2015.10.05. 15:28
Az jó, remélem a szíja is hosszabb lesz, mert az 1-nek 225mm a teljes szíja, szóval nekem kicsi.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. ChoSimba Asagr...
2015.10.05. 15:41
De ez kockáknak készült, nekik nincs olyan nagy "gyúrós" csuklójuk
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Asagrim ChoSi...
2015.10.05. 15:49
Nekik hájas csuklójuk van, amire nagy nehezen fel tudnák tuszkolni a 22 centis szíjat bármennyire is bevág, de nekem sajnos tényleg gyúrós van, ráadásul böszme nagy.

http://s5.postimg.org/zbn174nav/gyurunkwazze.jpg (LG G4 )
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. user12
2015.10.06. 03:04
Ezek az órák de mennyire hiányoztak mindenkinek... Borzasztóan szükséges a mai szinten... Hempergek a röhögéstől ... Erőltessék csak mint Microsofték a csempés baromságokat asztali fronton ... Hátha egy 20 év múlva leesik nekik hogy senkit nem érdekel, halott piaca van ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!