iPon Hírek

Android Wearrel jönnek a Michael Kors okosórák

Dátum | 2016. 09. 15.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

Michael Kors neve és vállalata a divatvilágból csenghet ismerősen olvasóinknak, a New York-i dizájner főleg olyan termékek előállítására törekszik, amik nemcsak divatosak, hanem sportosak is. Ennek megfelelően a Michael Kors márkanév alatt érkező okosórák is divatosak ugyan, de sportolásnál is jó szolgálatot tehetnek majd – legalábbis a gyártó állítása szerint.
A Michael Kors okosórák két kivitele Dylan és Bradshaw néven fog befutni. Ezek csak külsőleg mutatnak eltérést, a hardver megegyezik bennük, szóval csak ízlés (és a méret) kérdése lesz, hogy a vásárlók melyik mellett teszik majd le a voksukat. A Dylan egy sportosabb és robosztusabb modellnek ígérkezik, itt a szíj lágy tapintású, kényelmes szilikonból van, az óraszerkezet tokja pedig fémből készült és 46 milliméteres az átmérője. A Bradshaw már egy kevésbé nyers, kifinomultabb óra, ami „csak” 44,5 mm-es házzal lett ellátva, és rozsdamentes acélból van a szíja. Az előbbi karórát fekete vagy rózsaarany kivitelben lehet majd megvásárolni – a szíj mindkét esetben fekete –, az utóbbi pedig már három színben (ezüst, arany, rózsaarany) kerül forgalomba nem kevesebb mint ötféle szíjjal. A pánt egyébként mindkettőnél könnyen cserélhető, és a vállalat bőven kínál majd különböző anyagokból és színekből is alternatívákat. A Dylant férfiaknak szánja a vállalat, a Bradshaw-t viszont már a hölgyek is kényelmesen viselhetik.
Az okosóráknál a szoftveres képességekkel egészen biztos, hogy nem lesz semmilyen nemű probléma, ugyanis az Android Wear operációs rendszernek adnak otthont. Az Android Wear esetében rendkívül széles választék fogadja majd a vásárlókat a digitális számlapokból, ezen felül pedig az sem utolsó szempont, hogy gyorsan növekszik az elérhető alkalmazások száma. Számtalan előre telepített Michael Kors órafelülettel érkeznek az eszközök. Minden mobilra érkező értesítést azonnal meg lehet majd tekintetni a készülékeken, érdekesség pedig, hogy ezekbe került hangszóró és mikrofon is, szóval minden bizonnyal akár mobilhívások bonyolításából is szerepet tudnak majd vállalni, a hangutasításokat pedig biztosan támogatják. A karórák tartalmaznak minden fontosabb mozgási szenzort, szóval el tudják majd látni a fitneszes kiegészítők feladatkörét: lépést és elégetett kalóriákat számolnak, valamint éjjel is éberen figyelnek, csak akkor az alvási ciklusokat monitorozzák.
A Dylan és a Bradshaw kör alakú kijelzővel lett ellátva, a tervezők által alkalmazott megjelenítők 320 x 290 képpontos felbontással dolgoznak. A teljesítményért a Qualcomm Snapdragon Wear 2100 központi chip fog felelni, ez egy négymagos megoldás, ami 1,2 GHz-es órajellel társulva áll majd munkába. Mivel szinte minden Android Wear óra erre épül, a sebességgel biztosan nem lesz probléma. 1 ATM nyomásig garantáltan bírják a vizet a kiegészítők, ami nagyjából 10 méteres mélységnek felel meg, szóval ilyen téren nem érheti szó a ház elejét. Sajnos arra még nem derült fény, hogy milyen üzemidővel fognak szolgálni a páros tagjai, arra viszont kitért a gyártó, hogy a töltő mágneses mechanizmussal rögzül majd.
A Michael Kors okosórák egyáltalán nem földtől elrugaszkodott árazással jönnek, ami nagy szó a divatossággal és dizájnnal hirdetett termékek esetében. A Dylan és a Bradshaw is 350 dollárba fog kerülni, illetve a Bradshaw felmehet 400 dollárig is annak függvényében, hogy melyik kivitelt választja az ember – a különlegesebb szíjjak növelhetnek az árán.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!