iPon Hírek

Androiddal és QWERTY billentyűvel Malajziából?

Dátum | 2012. 02. 27.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

Ha Malajziára gondolunk valószínűleg senkinek sem a mobilipar jut eszébe, de a DMD Mobile nagy terveinek hála ez akár meg is változhat. Persze hosszú még előttük az út, de a tőkével biztos nem lesz gond, és az első készüléküket már hamarosan be is mutatják.


A DMD Mobile a Google operációs rendszerét hívta segítségül az M3 Android NFC Communicator nevű készülékének tervezésekor, az eszköz lelkét pedig a MediaTek (MTK) biztosította. Az MTK alapok hallatán persze nem sok jó emlék merülhet fel a mobilos témakörökben mozgó olvasókban, de ezúttal egyáltalán nem rossz a helyzet, ugyanis az MT6573 komolyabb okostelefonokat megszégyenítő sebességgel képes mozgatni az Android 2.3-at, legalábbis az eddigi tesztek alapján. A fent említett lapkakészlet egy 650 MHz-es ARMv6-os utasításkészlettel dolgozó processzort, PowerVR SGX531 grafikus gyorsítót, 512 MB flash háttértárat és 256 MB RAM-ot kapott. Persze ez utóbbi elég szűkös lehet, ennyiből nem nehéz manapság kifutni. A telefon előlapján találunk egy 2,6 hüvelykes kijelzőt QVGA (320 x 240) felbontással, alatta egy QWERTY billentyűzetet 4 soros elrendezéssel, felette pedig egy VGA előlapi kamerát. Ennek a hátlapi társa 3,2 megapixeles fotók készítésére képes. Adatkapcsolatok terén az M3 négysávos HSPA modemet, WLAN-t és Bluetooth 4.0-t is fel tud mutatni, sőt WiFi Direct támogatással is rendelkezik és az NFC-t is kezeli.

Sajnos az egyelőre nem ismert, hogy mely piacokat veszi majd célba a gyártó, de arra elég csekély az esély, hogy első körben eljusson Európába. Az M3 Android NFC Communicator ára 165 dollár lesz, ami kellemes, de nem kiemelkedő vétellé teszi.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. Zabalint
2012.02.27. 12:32
Az a baj az ilyen kialakítású telefonokkal, hogy túl kicsi a billentyűzet is, meg túl kicsi a kijelző is. Nekem oldalt kicsúsztatható billentyűzetes kellene, olyan mint anno a HTC Kaiser volt, de Androidos kellene ilyenből. Tudom, van ilyen, de mivel nem sok, ezért túlárazottak.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Sipikee
2012.02.27. 13:47
kalap sz**r (N) (hardver)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Antiserver
2012.02.27. 18:15
Valóban nem nagy durranás a hardveres része.
Ellenben gondolom ennek következtében olcsó is lesz.
Nyilván ez benne a lényeg.

szerk.: most nézem, h ott az ára a végén, átszámolva kb 34 ezer. Hát nem tudom, ilyen belsővel még rámehetett volna párezer mínusz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!