iPon Hírek

Androiddal is elérhető lehet az Acer csúcsmobilja

Dátum | 2016. 01. 26.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

Az Acer először a tavaly szeptemberben megrendezett IFA 2015 keretében számolt be arról, hogy a vállalat egy felsőkategóriás Windows 10 Mobile rendszerű okostelefonon dolgozik Jade Primo néven. A vállalat ekkor már demonstrálta is a gépet, de a Jade Primo az idei Consumer Electronics Show-ig váratott magára, Las Vegasban mutatkozott be hivatalosan. Ez az okostelefon lett a sorban a harmadik olyan eszköz, ami Continuum támogatással is szolgál – mostanra már négy ilyet ismerünk. És most nagyon úgy fest, hogy hamarosan egy egészen más rendszerrel is befuthat ugyanez az eszköz. Az állítólagosan készülő újdonság a Geekbench adatbázisában bukkant fel, és több jele is van annak, hogy konkrétan a Jade Primo lesz, csak lecserélt operációs rendszerrel. Az 2957 pontos többmagos mérési eredménnyel karöltve listázott hardver az Acer S58A nevet viseli, ami teljesen egybe esik az S58 típusazonosítóval illetett Jade Primóval, leszámítva az „A” betűjelzést, ami egyértelműen az Androidra utal.
A tajvani vállalat nevéhez köthető okostelefon a Geekbench ismeretei szerint már a legfrissebb, Android 6.0 operációs rendszert futtatja. A Marshmallow sebességére pedig egészen biztos, hogy nem lehet majd panasz, ugyanis a listán szereplő masinát Qualcomm Snapdragon 808 besorolású központi chip hajtja. Az MSM8992-ről van szó, ami összesen hat processzormagot, és egy Adreno 418 grafikus egységet vonultat fel. A lapkában kettő 1,8 GHz-es Cortex-A72, valamint négy 1,2 GHz-en üzemelő Cortex-A53 feldolgozó jutott szerephez, a megfelelő összhangot az ARM big.LITTLE architektúrája teremti meg a „csoportok” között. A Geekbench nem szolgál információáradattal, mindössze annyi derült még ki az Acer S58A-ról, hogy akárcsak a Jade Primo, ez is 3 GB-nyi rendszermemóriával lett felvértezve. Az androidos Jade Primo érkezésének lehetőségét erősíti egyébként az is, hogy az Acer mobilrészlegének elnöke, ST Liu arról beszélt októberben egy DigiTimes interjú keretében, hogy szeretnének újra visszatérni a felsőbb árkategóriákba is. Tudniillik az elmúlt időszakban szinte csak a megfizethető okostelefonokat ontotta magából a vállalat, a minőségibb darabok kivesztek a kínálatból egy korábban meghozott stratégiai döntés okán.
ST Liu és a Jade Primo találkozása az IFA-n.
Bár még hivatalosan semmit nem lehet tudni a pletyka tárgyáról, máris azt feltételezik, hogy a Mobile World Congressen kerülhet bemutatásra az izmos, Androidot futtató okostelefon. Természetesen tényleg ez volna a legjobb hely az Acer számára a leleplezéshez, de kár ennyire előre szaladni, egyelőre csak reménykedjünk abban, hogy a közeljövőben kapunk néhány információmorzsát a vállalattól, amin már el lehet indulni.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!