iPon Hírek

Androidon is elérhető a CPU-Z

Dátum | 2013. 06. 17.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A CPUID által fejlesztett programnak az androidos változatát is az anyavállalat készítette el a Play Store-ban fellelhető információk szerint. Az újdonság itt is hasonló képességekkel bír, mint a számítógépekre szánt változat, de azért vannak eltérések. Ezentúl az Android mellett sem lesz már rejtegetnivalója a készülékeknek, a CPU-Z ugyanis pillanatok alatt elénk tárja a motorház tartalmát számokban realizálva. Kijelzi a felhasznált lapka típusát, maximális és pillanatnyi órajelét (magonként), és még sok más dolgot is. A Google operációs rendszere nyilván nem pont ugyanazokhoz az információkhoz fér hozzá, mint a PC-s variáns. Itt például nem szerepel a részletesen a memória, helyette viszont pontos képet kapunk az összes szenzor állapotáról: látjuk a működésüket és a pillanatnyi értékekről is tájékoztat minket az app. Valamint különálló lapot kapott az akkumulátor; a rendszer fülön pedig egyéb hasznos adatokra bukkanhatunk (telefon típusa, Android verzió, elérhető memória, felbontás, stb.).

Így fest egy Galaxy S3 állapota a CPU-Z-ben.
Az applikáció megőrizte a PC-s változat jellegzetesen puritán felületét, így senki ne számítson Androidon se vizuális kavalkádra. Igazából az alkalmazás elindításán túl egyelőre semmit nem tudunk rajta alakítani: a beállítások között csak annyit változtathatunk, hogy Celsiuszban vagy Fahrenheitben írja ki a hőmérsékleteket. Illetve csak hőmérsékletet, ugyanis egyelőre mindössze az akkumulátor melegedését tudja kimérni, a SoC-ra vonatkozóan ilyen adat nem áll rendelkezésünkre sajnos. Továbbá küldhetünk az About lapon hibabejelentéseket, és esetleges adatbázist érintő pontatlanságokat. A CPU-Z alkalmazás az okostelefonok és a táblagép tulajdonosok számára is teljesen ingyenes lesz, hasonlóan a számítógépes változathoz. Tehát a fejlesztőknek továbbra sem a bevételszerzés a célja - szerencsére reklámok sincsenek. A telepítéshez ide kattintsunk, mobilnettel is bátran letölthetjük, hiszen mindössze 193 KB az egész.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

9. ThompsoN
2013.06.17. 14:42
Feltettem, tényleg jól teszi a odlgát. Mondjuk azt nem tudom, hogy miért teker a proci folyamatosan 50+%-on. Bár nem írhat hülyeséget, mert az akksim elég hamar lemerül ma.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. mesmar
2013.06.17. 15:35
Azért az elég kemény h a magoknàl kiírja nekem h Core 0 : 1400 Mhz és a többi mag utàn pedig azt írja h stopped... ( Epic SHIT!!! )
Mi a franc lehet a probléma? Valaki tud rà megoldàst? '" I 9300 '" Rootolt a telefon,
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. LoGA
2013.06.17. 16:00
Szerintem épp nem dolgoznak a magok, lezárta őket, hogy takarékoskodjon az akksival. Nekem kétmagú van és indítás után látom, hogy még megy a második, majd stopped. Ha valamit buzerálok, akkor megint pörög, majd leáll.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. _DiEGO_
2013.06.17. 18:00
Király

Most már csak egy GPU-Z kell és heppi van , látjuk a Quad-GPU adatai-t is
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. hulioszeza...
2013.06.17. 18:39
"Ez az alkalmazás nem kompatibilis a(z) Samsung GT-I8150 eszközzel"
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. _DiEGO_
2013.06.17. 19:20
Android 3.0 vagy ujabb kell ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. hulioszeza...
2013.06.17. 19:48
Igen látom, ezért az egy app ért nem dobom ki az 1 éves telefonomat
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. _DiEGO_
2013.06.17. 21:13
Nah valami csak sikerült összehozni

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. _DiEGO_ _DiEG...
2013.06.17. 21:34
Na még egy a köv opcióról :

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!