iPon Hírek

Androidos 4K-s TV, 4K-s projektor és akciókamera a Sony-tól

Dátum | 2015. 01. 11.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | MULTIMÉDIA

Jönnek a lenyűgöző Sony okostévék A Sony a CES alkalmával egész komoly okostévé kínálatról rántotta le a leplet, amelyben szép számmal találunk Android TV alapú megoldásokat, így ezek a televíziós adások és a videó streamek mellett alkalmazásokkal és játékokkal is szórakoztathatják használóikat. Persze az új 4K-s Smart televíziók nem csak a Google TV platformja miatt érdekesek, ugyanis több figyelemfelkeltő tulajdonsággal is felrétezték őket. Például a friss termékekkel mutatkozott be a Sony legújabb X1-es processzora, amely minden esetben gondoskodik a lehető legjobb képminőségről, akármilyen felbontású is legyen az eredeti tartalom.
Az X1-es processzor ezt a bejövő jel valós idejű képelemzésével éri el, amely után felskálázza a tartalmat a lehető legjobb minőségre attól függően, mennyi információt hordozott az eredeti forrás. Az elemzés alkalmával három fontos képjellemzőt vizsgál a rendszer: a színeket, a világosságot és a kontrasztot. Az intelligens algoritmusok jóvoltából még a HD vagy az SD tartalmak is tisztán és világosan jelennek meg a Bravia sorozat legújabb tagjain. Ezzel együtt persze az audió tartalmak felskálázására is van mód, méghozzá akár a CD minőségnél magasabb szintre is.
Az Android TV gyakorlatilag a táblákon és az okostelefonokon megszokott felhasználói élményt kínálja, csak jóval nagyobb kijelzőn. A termékek amellett, hogy támogatják a Google digitális tartalmait az appoktól a filmekig, ezek a még Google Cast Ready minősítéssel is rendelkeznek, így mobileszközeinkről könnyedén és egyszerűen küldhetünk rájuk különböző tartalmakat. A televíziók távirányítója beépített mikrofont kapott, így segítségével kiaknázható a Google Voice Control szolgáltatásának minden előnye – gyakorlatilag hang alapon irányíthatjuk a különböző funkciókat, illetve hang alapú keresésre is van mód. A távirányítók a Sonyi One-Flick vezérlését is megkapták, ami a gombnyomkodásnál kényelmesebb kezelést biztosít, így a tartalmak és az appok könnyebben elérhetőek. Az okostévé rendszert MediaTek chip kezeli.
A Sony új Bravia 4K tévécsaládjának legérdekesebb tagjai az X900C modellek, amelyek 55- és 65 hüvelykes képátlóval érkeznek. A KD-65X9005C, illetve a KD-55X9005C túlzás nélkül ultravékony kivitelben készülnek, ami annyit jelent, hogy legvékonyabb pontjaikon mindössze 4,9 milliméter vastagok, így még a Sony legvékonyabb Xperia mobiljainál is vékonyabbak. Az új televíziók természetesen a Sony Triluminos technológiáját használják. Az új okostévék elsőként Európában lesznek elérhetőek, méghozzá februártól kezdve. Árakról még nincs hír. Egy frissített és egy új 4K-s akciókamera érkezik A Sony már nem újonc az akciókamerák piacán, ahol a CES alkalmával újabb termékeket jelentett be, plusz néhány kiegészítőt is bemutatott hozzájuk – köztük egy új szoftvert is, ami az okostelefonokat és a táblákat veszi célba.
Az újdonságok között megtaláljuk a tavaly piacra dobott AS200V akciókamera frissített változatát, amely még jobb képminőséggel nyűgözi le a felhasználókat. A másik friss jövevény az FDR-X1000V lesz, ami extraként akár 4K-s videó rögzítésére is képes.
Az AS200V továbbfejlesztett képstabilizátorral kerül az üzletek polcaira, valamint a teljes pixelkiolvasás funkció sem hiányzik majd róla, ami egy hasznos dolog. A HDMI videó kimenettel ellátott újdonság manuális kezelőszerveket is kínál, üzemmódok tekintetében pedig 1080p60 és 720p120 opciók állnak rendelkezésre, de ha a WVGA felbontással is megelégszünk, akkor akár 240 képkocka/másodperces sebességű akcióvideó is készülhet. Az FDR-X1000V már egy más szintet képvisel. A 2015-ös újdonság ugyancsak fröccsenés-álló házzal érkezik és képes akár UHD felbontásban is dolgozni, méghozzá 3840 x 2160 pixeles felbontás, illetve 30 képkocka/másodperces sebesség mellett. Ez a modell Zeiss Tessar lencsét kapott, ami 170 fokos látószöget biztosít. A rendszer lelke egy Exmor R CMOS képérzékelő lapkából, illetve egy Bionz X processzorból áll – és itt is elérhető a teljes pixel kiolvasás funkció.
A friss kamera megkapta a SteadyShot képstabilizáló technológia legmodernebb kiadását, ami háromszor hatékonyabb a nagyfrekvenciás rezgések csillapításában, mint a korábbi megoldás. Ez a tulajdonság akkor jön jól, ha az akciókamerát drónra szereljük.
A távirányítóval kiegészített csomag
Ez az akciókamera a 4K mellett Full HD és HD üzemmódban is képes rögzíteni: előbbiben 120 FPS, utóbbiban 240 FPS a felső határ. Az újdonság sztereó mikrofonjai mellé szélzaj-csökkentés funkció is jár. Mindkét kamerához jár a Sony Highlight Movie Maker szolgáltatása, amely automatikusan kiragad néhány jelenetet egy-egy felvételből, majd hanggal együtt prezentálja.
Az új kamerák mellé RM-LVR2 távirányító is vásárolható, ami a felvétel paramétereinek távoli beállítását szolgálja, és nem csak a kamera mögött, de a kamera előtt is működik. A 3 méteres vízmélységig vízálló újdonság a felvétel elindítása és leállítása mellett visszajátszás megtekintésére is lehetőséget ad. Akár képek vagy videók törlésére is van mód a távirányítón keresztül, sőt, a csuklón viselhető egységgel az is ellenőrizhető, mit lát a kamera, mielőtt kép vagy videó készülne. Az AS200V 300 dollárba kerül, tartozékai között vízálló tok és alap állvány egyaránt lapul. A termék az új távirányítóval kiegészített csomagban is megvásárolható, ám ekkor már 400 dollárt kérnek el érte. A 4K-s FDR-X1000V ezzel szemben 500 dollárba kerül a vízálló tokkal együtt, de ha RM-LVR2-es távirányítót is kérünk hozzá, akkor 600 dollárt kérnek el érte. Mindkét akciókamera márciusban válik elérhetővé, és jár majd hozzájuk egy-egy ingyenes Action Cam app is – egy iOS-re, egy pedig Androidra. Teljes 4K-s felbontást kínál a legújabb Sony projektor A Sony új projektorokkal is jelentkezett, amelyek közül a legérdekesebb a VPL-VW350ES, amely teljes 4K-s felbontást kínál – ez 4096 x 2160 pixelt jelent. A teljes 4K-s felbontás mellé lenyűgöző képminőség jár, hála a 4k SXRD panelnek, valamint a Sony Triluminos technológiájának, amely gazdag színvilágot bitosít.
Az új 4K-s projektor 1500 lumenes fényárammal dolgozik, a gyors mozgások hatékony megjelenítéséről pedig a Motionflow technológiával gondoskodik – ez akciódús filmjeleneteknél és sportközvetítéseknél egyaránt hasznos lehet. A gyártó a játékosokra is gondolt, akik alacsony késleltetésre számíthatnak, de emellett különböző vezérlési opciók is rendelkezésre állnak. A HDMI 2.0-s és HDCP 2.2-es támogatással ellátott projektor az elülső rácsokon fújja ki a meleg levegőt, így nagyobb rugalmassággal választható ki a termék kívánt helye. A fedélzeten beépített, vezeték nélküli jellel dolgozó RF 3D adó, motoros rásegítéssel rendelkező 2,06x-os zoom és 3D szinkronizációs képesség is helyet kapott. A Sony tervei szerint az új projektor még ebben a hónapban elérhetővé válik kereskedelmi forgalomban, ára pedig 10 000 dollár alatt helyezkedhet el.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

5. Morph76
2015.01.11. 20:30
Az magyarul 10000 eurót jelent Európában.Bizony nehezen ,akarnak terjedni a !k-s vetítők.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. BReal
2015.01.12. 09:38
Itthon már bőven lehet kapni jóval 200000 alatt is 4k-s TV-t. Kb úgy 160e Ft-tól. Más kérdés, hogy az egyik üzletlánc akciós újságában láttam egy ilyet (Samsung), mondom utánanézek már van-e róla teszt. Egy külföldi oldalt találtam, és gyakorlatilag azt írták a "4k"-jára, hogy ezt csak fényképek nézegetésénél fogjuk látni, ugyanis a mozgóképes 4k megjelenítése förtelmes. Úgy meg sok értelme van.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Morph76 BReal
2015.01.12. 11:16
Én 4k-s vetítőt említettem,Te ezzel szemben Tv-ről beszélsz....
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. BReal
2015.01.12. 13:50
Jogos, ezt benéztem! Elnézést.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Zotya21
2015.01.13. 14:00
kettőt kérek tiszta olcsó
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!